Connect with us

Region i svet

OVO SU NAJPOPULARNIJA IMENA DECE U EVROPI: Pet ženskih je popularno i u Srbiji, ali NIJEDNO MUŠKO!

Objavljeno

-

Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ Attila Balazs

Devojčice su internacionalnije


Svojevrsni bejbi bum najavljen je za 2021. godinu kao rezultat karantina širom sveta, a evropske ankete otkrile su najpopularnija imena koja roditelji daju svojoj deci ovih dana. Da li ih volite i vi?

OnBui.com je anketirao 4.978 roditelja i budućih roditelja i pregledao brojne Gugl pretrage kako bi pronašao top 100 evropskih imena za bebe širom sveta, izveštava The Sun. Najpopularnije evropsko ime za devojčice je Marija, koje nosi čak 61.147.219 beba.U međuvremenu, Žozef je najpopularnije tradicionalno evropsko ime za dečake, sa oko 29.940.365 dečaka koji to ime dele.

Što se tiče imena devojčica, Ana i Rosa su takođe bile među prva tri izbora, a sledila je Elizabeth.

Najpopularnija ženska imena:

Advertisement

Marija, Rosa, Elizabeta, Patricia, Anita, Andrea, Marina, Karmen, Angela

Najpopularnija muška imena:

Hose, Džon, Huan, Žan, Robert, Luis, Karlos, Džejms, Antonio, Ričard


VUČIĆEVA PORUKA ZA BOŽIĆ: Ujedinjeni za snažniju Srbiju i očuvanje nacionalnih interesa


Izvor: Espreso

Advertisement
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. драгош

    8 januara, 2021 at 4:40 pm

    Овде у Холандији су најпопуларнија мушка имена Мохамед, Ахмет, Мансур, Абдул, Нурим, Хасан…..

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hrvatska

LEČIO TRAVAMA ŽENU KOJA JE OBOLELA OD RAKA GRLIĆA MATERICE: Hrvat opružen za NADRILEKARSTVO, detalji su skandal

Objavljeno

-

Objavio

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Penzioner se tereti da je na takve načine lečio 42-godišnjakinju obolelu od raka grlića materice za šta mu je ona dala oko 55.000 kuna (oko 860.000 dinara)


Opštinsko državno tužilaštvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv penzionera (70) zbog počinjenog krivičnog dela nadrilekarstva.

„Optužnicom se 70-godišnji okrivljeni tereti da je od jula 2020. do septembra 2021. u Zagrebu; iako nema završen medicinski fakultet niti drugo odgovarajuće obrazovanje i nije ovlašćen da leči druge; u prostoru svoje „ordinacije“ primio više osoba kojima je uz različite novčane naknade pružao medicinske usluge, prenosi Danica.hr.

Usluge im je pružao terapijama bioenergijom i raznim lekovitim travama i drugim nenaučnim metodama, što je oglašavao na svojoj veb stranici. On se tereti da je na takve načine lečio 42-godišnjakinju obolelu od raka grlića materice za šta mu je ona predala ukupno oko 55.000 kuna (oko 860.000 dinara).

Budući da je 42-godišnjakinja ujedno prestala s redovnom terapijom koja joj je bila propisana u medicinskim ustanovama i prestala da odlazi kod lekara, u više je navrata dolazilo do pogoršanja njenog zdravstvenog stanja.

Advertisement

„Stanje joj se poboljšalo tek pošto je u potpunosti prestala da posećuje osumnjičenog i nastavila s redovnim lečenjem u medicinskoj ustanovi“, navode varaždinski tužioci.

Inače, za to krivično delo predviđena je kazna do godinu dana zatvora. Da je nastupila smrt pacijenta, kazna bi bila osetno viša.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h