Connect with us

Region i svet

NASMEŠILE SE U KAMERU I REKLE „KOŠMAR“: Poginule dve devojčice, pale sa zgrade od 17 spratova

Objavljeno

-

Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Varvara i Valerija nasmešile su u kameru, izgovorile “košmar”, a zatim počele da se smeju


Život dve ruske devojčice naglo je prekinut nakon što su pale sa zgrade od 17 spratova. Obe stare 12 godina, prethodno su snimile kratak video, a kako se veruje, iza tragedije stoji grupa na internetu koja podstiče mlade na samoubistvo.

Varvara i Valerija nasmešile su u kameru, izgovorile “košmar”, a zatim počele da se smeju.

Devojčice su bile iz dobro stojećih porodica i školske drugarice. Bile su “odlične učenice” i toga dana su bile u školi. Kako prenosi “San”, pale su sa stambene zgrade u Samari visoke 50 metara u kojoj je Varvara stanovala.

Pozivajući se na policijske izvore, mediji prenose da su devojčice bile u grupi na društvenoj mreži inspirisanoj “Harijem Poterom” koja im je “zadavala zadatke”. Roditelji su mislili da je “bezazlena”.

Advertisement

Rusija se poslednjih godina suočava s velikim brojem “samoubistava” među decom koja se dovode u vezu sa sumnjivim onlajn grupama.

General-major Aleksej Moškov, šef Službe za sajber kriminal ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, upozorio je da postoje hiljade ovakvih grupa koje deci zadaju opasne zadatke sa tragičnim ishodom.

List ProGorod piše da su se Varvara i Valerija “spremile za to i pozdravile sa školskim drugovima”. One su im rekle da će se “devetog februara nešto desiti”. Osim toga, gledale su popularnu japansku crtanu seriju “Death Note”, koja je ozloglašena zbog izazivanja smrtnih slučajeva među decom. Mnogi su tražili da se prekine emitovanje.

– Nije nam jasno šta se desilo. Bile su pametne i lepe. Nisu imale teškoća – izjavila je njihova drugarica za “Komsomolsku pravdu” .

Izvor: Espreso

Advertisement

Crna Gora

U CRNOGORSKOM GRADU NUDE 800 EVRA ZA SEZONSKI POSAO, BEZ BAKŠIŠA: Nude smeštaj i hranu, a evo ŠTA JE U PITANJU

Objavljeno

-

Objavio

Tivat, Foto: Profimedia

Opšte je poznato i da su sezonski radnici iz Srbije Crnu Goru zamenili za Hrvatsku


Tivat je grad koji je već uveliko oživljen i pun turista sa svih strana sveta, mada nam iz Turističke organizacije Tivta kažu da je njegova prednost u ostalu na mnoge crnogorske destinacije – upravo to što su hoteli otvoreni cele sezone.

Priznaju, međutim, da problema sa radnom snagom ima, ali verovatno manje nego u ostalim delovima zemlje.

„Kada imate hotele koji drže radnike pod dobrim uslovima svih 12 meseci, onda ti radnici nemaju potrebu da idu i menjaju. Lojalni su. Zato je u Tivtu manji problem nego u drugim mestima Crne Gore, ali odliva radnika, ipak, ima“, kažu iz TO Tivta.

Opšte je poznato i da su sezonski radnici iz Srbije Crnu Goru zamenili za Hrvatsku, jer je mnogo Hrvata otišlo putem Evrope poslednjih godina, a ni sami Crnogorci se ne libe da napuste domovinu zarad bolje zarade „preko“.

Advertisement

Ipak, ovog proleća smo zatekli i dobar deo radnika iz Srbije u mestima najjužnijeg zaliva Evrope. Kao benefite rada u Crnoj Gori navode blizinu, bliskost sa lokalcima, nepostojanje jezičke barijere, odomaćenost itd…

S druge strane, tu je i sve privlačnija zarada. Ona, doduše, nije atraktivna u svakom letovalištu jadranskog primorja, ali Tivat nudi prilično dobre uslove.

Iako je reč o privatnoj kompaniji (Investment Corporation of Dubai – ICD), ne možemo zanemariti činjenicu da, kada pričamo o uslovima zapošljavanja u Tivtu, njena marina Porto Montenegro zapošljava članove maltene svake druge, treće porodice u gradu.

Ističu da im je cilj da se maksimalno povežu sa lokalnom zajednicom, zarad prosperiteta i ekonomskog razvoja čitavog grada, odnosno opštine, te tako saznajemo i sledeće informacija, bitne za mlade ljudi koji traže sezonski posao:

„Ako imate 23, 24 godine, i dopada vam se da, recimo, radite kao obezbeđenje kraj bazena ili na održavanju istog, odnosno propratne imovine, uz obezbeđen smeštaj i hranu mesečno možete zaraditi 800 evra. Mislimo da je to dobra, startna plata za mlade ljude“, kažu nam iz PM.

Advertisement

Bazenfoto: Profimedia

Što se tiče same ekonomije grada, ona se razvija i zbog potencijala destinacije Luštica Bay, gde iz dana u dan niču luksuzni hoteli i apartmani. U samom Tivtu, na rivi koja spaja dva kraja, cene su raznolike, ali ćete najskuplja italijanska jela, poput paste ili rižota, platiti oko 20 evra.

Burgeri su oko 10, 11 evra, kafe između dva i tri evra u proseku. Vodite računa i ako taksijem dolazite sa aerodroma Tivat u centar, jer oni koji rade na „divlje“ mogu da vam naplate 5-minutnu vožnju dobrih 15 evra, dok taksimetar pokazuje realnih 5 evra.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h