Connect with us

Crna Gora

NAPADNUT KRIVOKAPIĆ JER JE ISPOŠTOVAO SRBE: Nalazi se pod teškom rafalnom paljbom! Sve PUCA!

Objavljeno

-

Foto: Printscreen

Član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je kao „izraz dubokog nepoštovanja države Bosne i Hercegovine i odluka Ustavnog suda BiH, čestitku koju je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio povodom obeležavanja neustavnog dana entiteta Republika Srpska“, preneli su bosanskohercegovački mediji.


Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić meta je napada iz Sarajeva zbog Dana Republike Srpske, koji je obeležen 9. januara.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je kao „izraz dubokog nepoštovanja države Bosne i Hercegovine i odluka Ustavnog suda BiH, čestitku koju je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio povodom obeležavanja neustavnog dana entiteta Republika Srpska“, preneli su bosanskohercegovački mediji.

Komšić je dodao kako „očekuje od Vlade Crne Gore da se u najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Crne Gore koji je direktno usmeren protiv suvereniteta države BiH“. Zatražio je i izvinjenje Krivokapićevih koalicionih partnera, nazivajući Dan Republike „datumom koji u kolektivnoj svesti građana BiH simbolizuje početak velikosrpske agresije nad BiH i početak provođenja genocidnog projekta te politike“. Više medija je objavilo da je predsednica Republike Srpske Žaljka Cvijanović kazala da je Krivokapić čestitao Dan Republike Srpske, pozivajući se na Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS), pišu podgoričke „Vijesti“.

Ta informacija dostupna je samo na internet pretraživaču, ali ne i klikom na link koji vodi na portal RTRS.

Advertisement

Na sajtu RTRS je, u sklopu drugog članka, kratko navedeno kako je Cvijanović rekla „da je zahvalna i premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću, uz želju da dve zemlje blisko sarađuju u svim oblastima“.

Cvijanović je saopštila na jučerašnjoj pres konferenciji da joj je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u telefonskom razgovoru čestitao „sve naše praznike“.


Povređeni čovek izvučen iz kuće u plamenu, smesta prevezen u Urgentni!


Izvor: Espreso

Advertisement

Crna Gora

U CRNOGORSKOM GRADU NUDE 800 EVRA ZA SEZONSKI POSAO, BEZ BAKŠIŠA: Nude smeštaj i hranu, a evo ŠTA JE U PITANJU

Objavljeno

-

Objavio

Tivat, Foto: Profimedia

Opšte je poznato i da su sezonski radnici iz Srbije Crnu Goru zamenili za Hrvatsku


Tivat je grad koji je već uveliko oživljen i pun turista sa svih strana sveta, mada nam iz Turističke organizacije Tivta kažu da je njegova prednost u ostalu na mnoge crnogorske destinacije – upravo to što su hoteli otvoreni cele sezone.

Priznaju, međutim, da problema sa radnom snagom ima, ali verovatno manje nego u ostalim delovima zemlje.

„Kada imate hotele koji drže radnike pod dobrim uslovima svih 12 meseci, onda ti radnici nemaju potrebu da idu i menjaju. Lojalni su. Zato je u Tivtu manji problem nego u drugim mestima Crne Gore, ali odliva radnika, ipak, ima“, kažu iz TO Tivta.

Opšte je poznato i da su sezonski radnici iz Srbije Crnu Goru zamenili za Hrvatsku, jer je mnogo Hrvata otišlo putem Evrope poslednjih godina, a ni sami Crnogorci se ne libe da napuste domovinu zarad bolje zarade „preko“.

Advertisement

Ipak, ovog proleća smo zatekli i dobar deo radnika iz Srbije u mestima najjužnijeg zaliva Evrope. Kao benefite rada u Crnoj Gori navode blizinu, bliskost sa lokalcima, nepostojanje jezičke barijere, odomaćenost itd…

S druge strane, tu je i sve privlačnija zarada. Ona, doduše, nije atraktivna u svakom letovalištu jadranskog primorja, ali Tivat nudi prilično dobre uslove.

Iako je reč o privatnoj kompaniji (Investment Corporation of Dubai – ICD), ne možemo zanemariti činjenicu da, kada pričamo o uslovima zapošljavanja u Tivtu, njena marina Porto Montenegro zapošljava članove maltene svake druge, treće porodice u gradu.

Ističu da im je cilj da se maksimalno povežu sa lokalnom zajednicom, zarad prosperiteta i ekonomskog razvoja čitavog grada, odnosno opštine, te tako saznajemo i sledeće informacija, bitne za mlade ljudi koji traže sezonski posao:

„Ako imate 23, 24 godine, i dopada vam se da, recimo, radite kao obezbeđenje kraj bazena ili na održavanju istog, odnosno propratne imovine, uz obezbeđen smeštaj i hranu mesečno možete zaraditi 800 evra. Mislimo da je to dobra, startna plata za mlade ljude“, kažu nam iz PM.

Advertisement

Bazenfoto: Profimedia

Što se tiče same ekonomije grada, ona se razvija i zbog potencijala destinacije Luštica Bay, gde iz dana u dan niču luksuzni hoteli i apartmani. U samom Tivtu, na rivi koja spaja dva kraja, cene su raznolike, ali ćete najskuplja italijanska jela, poput paste ili rižota, platiti oko 20 evra.

Burgeri su oko 10, 11 evra, kafe između dva i tri evra u proseku. Vodite računa i ako taksijem dolazite sa aerodroma Tivat u centar, jer oni koji rade na „divlje“ mogu da vam naplate 5-minutnu vožnju dobrih 15 evra, dok taksimetar pokazuje realnih 5 evra.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h