Connect with us

Hrvatska

NA OVOM MESTU U SPLITU JE NAPADNUT MLADI PAR IZ SRBIJE: Serija napada na strance u Hrvatskoj se nastavila!

Objavljeno

-

Plaža Ovčice, Foto: Printscreen/Google streetview

Policija je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira i izašla na teren


Mladi par iz Srbije, mladić (25) i devojka (26), napadnuti su sinoć u centru Splita, na području plaže Ovčice, objavila je Hrvatska policija.

Policija je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na području plaže Ovčice.

Kako je saopšteno, nekoliko osoba fizički je napalo dvoje stranih državljana iz Srbije, 25-godišnjeg muškarca i 26-godišnju ženu.

Policija je izašla na lice mesta gde su pronašli dve žrtve napada.

Advertisement

Podsetimo, ranije je objavljena vest da su u Vukovaru napadnuta deca, i da su im u toku napada psovali majku četničku.

Kako saznaje Index, devojka nije imala vidljive ozlede, a mladić je odbio lekarsku pomoć. Policajci su na njemu videli masnice i ogrebotine, ali zahvalio im se i rekao da mu lekarska pomoć nije potrebna.

Kriminalističko istraživanje je u toku, kao i potraga za počiniteljima.

Na istoj plaži, dan ranije, 40 minuta iza ponoći dogodio se još jedan fizički sukob. Potukli su se 23-godišnji Francuz i 23-godišnji hrvatski državljanin, a Francuz je Hrvata, kako navodi Slobodna Dalmacija, udario bocom u glavu. Policija navodi da je nakon liječničke obrade utvrđeno kako su obojica zadobila tek lakše telesne ozlede. I za taj slučaj je pokrenuto kriminalističko istraživanje.

U Splitu se dogodio još jedan napad, a stradali su Rus i Ukrajinac. Kako piše Slobodna, huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, napali košarkaše, budući da su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije. Policija je otkrila i kazneno prijavila maloletnika, koji je poznat policiji po nasilništvu, zbog kaznenog dela izazivanja nereda iz mržnje, za što je predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Policija sumnja da je napad bio organizovan. Ukrajinac je zadobio lakše telesne ozlede, a Rus nije ozleđen.

Advertisement

Izvor: Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hrvatska

LEČIO TRAVAMA ŽENU KOJA JE OBOLELA OD RAKA GRLIĆA MATERICE: Hrvat opružen za NADRILEKARSTVO, detalji su skandal

Objavljeno

-

Objavio

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Penzioner se tereti da je na takve načine lečio 42-godišnjakinju obolelu od raka grlića materice za šta mu je ona dala oko 55.000 kuna (oko 860.000 dinara)


Opštinsko državno tužilaštvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv penzionera (70) zbog počinjenog krivičnog dela nadrilekarstva.

„Optužnicom se 70-godišnji okrivljeni tereti da je od jula 2020. do septembra 2021. u Zagrebu; iako nema završen medicinski fakultet niti drugo odgovarajuće obrazovanje i nije ovlašćen da leči druge; u prostoru svoje „ordinacije“ primio više osoba kojima je uz različite novčane naknade pružao medicinske usluge, prenosi Danica.hr.

Usluge im je pružao terapijama bioenergijom i raznim lekovitim travama i drugim nenaučnim metodama, što je oglašavao na svojoj veb stranici. On se tereti da je na takve načine lečio 42-godišnjakinju obolelu od raka grlića materice za šta mu je ona predala ukupno oko 55.000 kuna (oko 860.000 dinara).

Budući da je 42-godišnjakinja ujedno prestala s redovnom terapijom koja joj je bila propisana u medicinskim ustanovama i prestala da odlazi kod lekara, u više je navrata dolazilo do pogoršanja njenog zdravstvenog stanja.

Advertisement

„Stanje joj se poboljšalo tek pošto je u potpunosti prestala da posećuje osumnjičenog i nastavila s redovnim lečenjem u medicinskoj ustanovi“, navode varaždinski tužioci.

Inače, za to krivično delo predviđena je kazna do godinu dana zatvora. Da je nastupila smrt pacijenta, kazna bi bila osetno viša.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h