Connect with us

Hrvatska

NA OVOM MESTU U SPLITU JE NAPADNUT MLADI PAR IZ SRBIJE: Serija napada na strance u Hrvatskoj se nastavila!

Objavljeno

-

Plaža Ovčice, Foto: Printscreen/Google streetview

Policija je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira i izašla na teren


Mladi par iz Srbije, mladić (25) i devojka (26), napadnuti su sinoć u centru Splita, na području plaže Ovčice, objavila je Hrvatska policija.

Policija je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na području plaže Ovčice.

Kako je saopšteno, nekoliko osoba fizički je napalo dvoje stranih državljana iz Srbije, 25-godišnjeg muškarca i 26-godišnju ženu.

Policija je izašla na lice mesta gde su pronašli dve žrtve napada.

Podsetimo, ranije je objavljena vest da su u Vukovaru napadnuta deca, i da su im u toku napada psovali majku četničku.

Kako saznaje Index, devojka nije imala vidljive ozlede, a mladić je odbio lekarsku pomoć. Policajci su na njemu videli masnice i ogrebotine, ali zahvalio im se i rekao da mu lekarska pomoć nije potrebna.

Kriminalističko istraživanje je u toku, kao i potraga za počiniteljima.

Na istoj plaži, dan ranije, 40 minuta iza ponoći dogodio se još jedan fizički sukob. Potukli su se 23-godišnji Francuz i 23-godišnji hrvatski državljanin, a Francuz je Hrvata, kako navodi Slobodna Dalmacija, udario bocom u glavu. Policija navodi da je nakon liječničke obrade utvrđeno kako su obojica zadobila tek lakše telesne ozlede. I za taj slučaj je pokrenuto kriminalističko istraživanje.

U Splitu se dogodio još jedan napad, a stradali su Rus i Ukrajinac. Kako piše Slobodna, huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, napali košarkaše, budući da su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije. Policija je otkrila i kazneno prijavila maloletnika, koji je poznat policiji po nasilništvu, zbog kaznenog dela izazivanja nereda iz mržnje, za što je predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Policija sumnja da je napad bio organizovan. Ukrajinac je zadobio lakše telesne ozlede, a Rus nije ozleđen.

Izvor: Espreso