Connect with us

Region i svet

JOŠ JEDAN NAPAD, AJKULA ŠČEPALA SPASIOCA! Iskidala mu grudi i ruku, situacija se NE SMIRUJE

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Profimedia

Širom Long Ajlenda prošireno je praćenja ajkula i proširila alate za spasavanje na dronove, skutere za vodu i daske za veslanje, kao i onlajn praćenje ajkula *Dronovi i helikopteri prate obalu


Zvaničnici okruga Safolk zatvorili su plažu na Long Ajlendu za kupanje nakon, kako su naveli, napada ajkule bez presedana u kojem je povređen spasilac.

Spasilac je simulirao davljenika tokom vežbe kada ga je ajkula ujela za grudi i ruku, rekao je izvršni direktor okruga Safolk Stiv Belone na konferenciji za novinare.

Povrede su sanirane, a spasilac je bio u „veoma dobrom stanju“, rekao je Belone, prenosi RTS.

– Ako ćete imati susret sa ajkulom, ovo je verovatno najbolji scenario koji možete da imate. Nikada se nije desio ovakav incident. Nadamo se da više nikada i neće – kazao je Belone.

Ističe da je nakon napada primećena još jedna ajkula, iako nije jasno da li se radi o istoj ajkuli.

Plaža je bila zatvorena za kupanje ostatak dana, ali se očekuje da će ponovo biti otvorena ponedeljak, a zvaničnici nadgledaju vodu u potrazi za ajkulama.

Džastin Anderson, supervizorka spasilaca izjavila je da su se u prošlosti ajkule veoma retko viđale, ali prošlog leta je hranjenje ajkula bilo alarmantno blizu kupača, što je zahtevalo privremeno zatvaranje kupališta duž obale okeana na Long Ajlenda.

Izvršni direktor okruga Nasau, Brus Blejkman, održao je u petak konferenciju za novinare na obližnjoj plaži Nikerson kako bi najavio da će okružna policija ovog leta pojačati patrole, kako čamcima tako i helikopterima, kako bi svakog sata preletela obalu.

Dronovi, skuteri za vodu, daske za veslanje

Brojna druga odeljenja širom Long Ajlenda su počela da usvajaju nove strategije praćenja ajkula i proširila alate za spasavanje na dronove, skutere za vodu i daske za veslanje, kao i onlajn praćenje ajkula. Lokalne policijske uprave sada, takođe, imaju zadatak da patroliraju čamcima i helikopterima.

I vlasti na Floridi su u petak izvestile da je tinejdžerku ujela ajkula ujela dok je plivala oko plaže Kiton, jugoistočno od Talahasija, glavnog grada države. Ajkula duga devet stopa iznenada je počela da je ujeda, preneo je Gardijan.

Hans Volter, terenski naučnik iz njujorškog Društva za zaštitu divljih životinja, koji je proveo više od decenije proučavajući ajkule u vodama Njujorka, rekao je da je najnovija pompa oko ajkula u blizini plaža „prenaduvana“.

Pretnja ljudima od ajkula praktično ne postoji, rekao je Volter, i nema stvarnih dokaza da su se lokalne populacije ajkula povećale poslednjih godina.

– Opasnost po ljude je beskonačno mala. Ove ajkule ne traže ljude. One lutaju okeanom milionima godina i ovde više nema ajkula ni ove, ni prošle, ni prethodne godine. Samo ih više tražimo – smatra Volters.

Izvor: Espreso

Crna Gora

UBIO ŽENU I 3 ĆERKE, PA KRENUO DA PUCA LJUDE NA ULICI: Masovni UBICA sa Cetinja krenuo u KRVAVI PIR zbog OVOGA?!

Objavljeno

-

Objavio

Vuk Borilović sa porodicom, Foto: Facebook

Vuk Borilović (34), navodno pobio celu porodicu, a potom je izašao na ulicu i pucao na ljude


U pucnjavi koja se dogodila danas oko 16 časova u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povrijeđenih.

Prema saznanjima do kojih je došao Kurir, do ove jezive tragedije došlo je zbog neraščićenih računa.

Vuk Borilović (34), navodno pobio celu porodicu, a potom je izašao na ulicu i pucao na ljude.

– Još smo svi u šoku, ne mogu da verujem šta je uradio. Načula sam da je dug bio povod za ovaj jezivi masakr. Nije bio u dobrim odnosima sa komšijom, pobio ih je ali čemu svoju nedužnu ženu i decu – vidno potresena ispričala je rođaka ubice.

Borilović je rođen 21. novembra 1988. godine na Cetinju, gde je završio osnovnu školu. Srednju brodomašinsku školu pohađao je u Beogradu. Bio je oženjen i otac tri ćerke.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h