Connect with us

Region i svet

I turisti iz Srbije koji se trenutno nalaze na letovanju svedoci su opasnih scena koje se trenutno dešavaju u ovoj zemlji

Objavljeno

-

Horor uživo, Foto: Liveleak

Stravični požari divljaju po celoj Grčkoj, i ova prelepa zemlja se suočava sa velikom krizom, kakva nije viđena u ovom veku.


I turisti iz Srbije koji se trenutno nalaze na letovanju svedoci su opasnih scena koje se trenutno dešavaju u ovoj zemlji.

Jedno od najgore pogođenih područja je Evia, a prema odluci ministra pomorstva Janisa Plakiotakisa, prevoz putnika i vozila iz luka Edipsos i Agiokampos na ostrvu Evija je besplatan.

Kako prenosi grčki portal, Skai.gr u poslednjih nekoliko sati se oko 350 ljudi ukrcalo na trajekt u Pefkiju, na ostrvu Evija, kako bi izbegli požar koji se približava tom području.

Tokom proteklih čest dana na ovom grčkom ostrvu bukte požari, a trenutno 570 vatrogasaca i dobrovoljaca učestvuje u gašenju vatre. Za sada je život izgubio jedan vatrogasac, a nekolicina njih je povređena. Određeni broj stanovnika ugroženih područja je u toku večeri primljeno u bolnicu sa slabijim respiratornim infekcijama.

Mnoge zemlje su poslale raspoložive snage u pomoć Grčkoj. Među njima i Srbija.

Turisti na jednom od tih brodova su snimili nadrealne scene sa broda.

Pogledajte:

NE PROPUSTITE

DETE SKOČILO SA MOSTA NA ADI! Hitno reagovali policija i Hitna pomoć!