Connect with us

Region i svet

HOROR SCENA NA GRČKIM OSTRVIMA KOJE SRBI VOLE! Natprirodna SILA nosi SVE pred sobom, JEZIVO! (VIDEO)

Objavljeno

-

Vodna pijavica, Foto: Printscreen/Facebook/Lazaros Kaniouras

Snažno nevreme sa velikim padavinama pogodilo je u ponedeljak i utorak Atinu i Solun, a meteorolozi najavljuju slično vreme i u ostatku nedelje

Nevreme je pogodilo grčka ostrva Mikonos i Santorini, a na moru se mogla videti i vodena pijavica.

Na Mikonosu su brojne ulice bile poplavljene, a voda je ušla i u domove.

Na Santoriniju je bujica nosila automobile.

Gradonačelnik Antonis Sigalas je rekao da je zbog udara groma nestalo i struje.

– Usred noći je počela da pada jaka kiša i bilo je dosta grmljavine. Nastali su problemi u saobraćaju, ali su nadležne službe uspele da raščiste puteve. U luci brodovi normalno saobraćaju – rekao je Sigalas koji je dodao da je snabdevanje električnom energijom obnovljeno u većem delu Santorinija.

Advertisement

Snažno nevreme sa velikim padavinama pogodilo je u ponedeljak i utorak Atinu i Solun, a meteorolozi najavljuju slično vreme i u ostatku nedelje.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hrvatska

FOTOGRAFIJA KOJA ĆE PRESTRAVITI SVE KOJI LETUJU NA JADRANSKOM MORU!

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Beta

Tuna, zapravo – ono što je ostalo od nje, nađena u moru kod Pelješca pokazuje da teza da u Jadranu nema morskih pasa nije istinita, piše Slobodna Dalmacija

Fotografiju je objavio Tuna bar Pelješac i na njoj je vidljivo da se se ajkule počastile ribom pre nego što su ribari stigli do nje.

„U Jadranu nema morskih pasa“, napisali su autori fotke uz smajli koji se „do suza“ smeje naivnima.

Istraživanje je pokazalo da u Jadran povremeno zalazi ili u njemu stalno živi čak 60 vrsta morskih pasa i raža, a čak 70 odsto jadranskih vrsta je ugroženo, prenosi Otvoreno more.

Rad su u jednom od najprestižnijih svetskih časopisa za morsku biologiju „Fishes“ objavili stručnjaci za morske pse i raže Alen Soldo s Odeljenja za studije mora Univerziteta u Splitu i Lovrenc Lipej sa slovenskog Nacionalnog biološkog instituta.

Advertisement

Taj rad prvi put nakon knjige „Sharks of the Adriatic Sea“, koju su isti autori objavili još 2004., donosi listu svih morskih pasa i raža koji se nalaze u Jadranu.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h