Connect with us

Region i svet

DEVOJKA (21) IZVRŠILA SAMOUBISTVO: Oduzela sebi život zbog KOBNE greške fakulteta, RODITELJI U ŠOKU!

Objavljeno

-

Konopac, Foto: Profimedia, Ilustracija

Dekan univerziteta izjavio je da će raditi na načinu na koji obaveštavaju studente o rezultatima, kako se ovako nešto ne bi ponovilo


Studentkinja Mared Folks, oduzela je sebi život nakon što su joj greškom javili da nije položila ispit i da neće moći da upiše treću godinu farmacije na Kardifskom Univerzitetu, u Velsu.

Islednik Kejti Suterland je rekla da je način na koji Univerzitet obaveštava svoje studente o rezultatima polaganja zbunjujuć. Ona je od njih tražila hitne izmene i više podrške od strane profesora.

Roditelji u šoku. Nikada nisu mislili da će izgubiti voljenu ćerku tako rano, prenosi BBC.

– Preostaju nam samo uspomene u albumima sa fotografijama, kao i sećanja na našu devojčicu. Roditelji nikada ne bi trebalo da se suoče sa tim da posećuju grob svog deteta pre i posle odlaska na posao – rekli su Iona i Glingn Folks.

Oni su izjavili da pokušavaju da se naviknu da nje više nema, ali da je to nemoguće.

Samo dva meseca ranije izgubila je baku

Dekan univerziteta izjavio je da će raditi na načinu na koji obaveštavaju studente o rezultatima, kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

Zbog pandemije izgubila je baku, samo dva meseca pre tragičnog događaja, a majka se prisećala da Mared zapravo nije ništa rekla 8. jula, kada je dobila rezultate.

– Tek kasnije smo u njenom telefonu pronašli poruku koju je poslala prijatelju, da je pala test. Te večeri je rekla da ide do prodavnice i pitala nas da li nam treba nešto, pre nego što je uzela ključeve od kola i otišla – rekla je slomljena majka.

Slomili su sve njene snove

Ona je ubeđena da je samoubistvo njene ćerke greška Univerziteta. Slomili su sve njene snove, i to greškom. To bi bilo užasno za bilo koga, a pogotovo za jednu 21-ogodišnjakinju.

Profesor Mark Gumbleton, dekan Univerziteta, rekao je da je ona polagala test 26. marta i da je pala. Ona je izašla na popravni test 24. aprila, ali je u mejlu dobila rezultate samo sa prvog testa.

Prema njegovim rečima to je standardna praksa, ali radiće na tome da unaprede sistem i veoma im je žao zbog tragične smrti mlade devojke.

– Cilj jeste da izbegnemo zabune. Nadam se da ćemo uskoro imati rešenje za ovaj problem – dodao je on.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Region i svet

DRAMA! Žena na 19. spratu zgrade htela da prostre veš, PA PALA! JEZIVA SCENA (VIDEO)

Objavljeno

-

Užas, Foto: Printscreen/Twitter/SouthChinaMorningPost/AP/Newsflare


Žena je vidno uplašena verovatno videla kraj svog života kada su oni ipak uspeli da dođu do komšija ispod nje.


Šokantan snimak 82-godišnje žene koja visi sa terase 19. sprata zgrade u Kini obišao je svet.

Žena iz provincija Đangsu prostirala je veš kada se na ko zna koji način prevrnula na terasi i zakačila za jednu od šipki koja služi za sušenje garderobe.

Počela je da vrišti, pa su komšije brzo pozvale vatrogasce. Zbog gužve tog jutra na ulicama grada, oni su kasnili sa intervencijom.

Žena je vidno uplašena verovatno videla kraj svog života kada su oni ipak uspeli da dođu do komšija ispod nje.

Na neverovatan način, njoj je ipak spasen život. Vatrogasci kažu da od silnog straha žena nije znala posle gde se nalazi, ali je i pored svega ostala nepovređena.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h