Connect with us

Crna Gora

CRNA GORA UVODI NOVE MERE PROTIV KORONA VIRUSA: Stupaju na snagu 25. septembra!

Objavljeno

-

Crna Gora, Foto: Profimedia

Nacionalna kovid potvrda izdaje se odmah posle primanja druge doze vakcine i odmah će biti validna


Crnogorska vlada donela je nove mere u borbi protiv epidemije koronavirusa, koje će biti na snazi od 25. septembra do 8. oktobra.

Nacionalna kovid potvrda izdaje se odmah posle primanja druge doze vakcine i odmah će biti validna, prenose Vijesti.

Osim za ulazak u tržne centre i unutrašnjoj ugostiteljskih objekata, potvrda je uslov i za ulazak u poslovne centre, poslovne zgrade u okviru kojih posluju više od tri subjekta, objekte koji se bave trgovinom neprehrambene robe, a čija površina je veća od 1.000 metara kvadratnih.

Na svadbama i drugim privatnim proslavama u ugostiteljskim objektima, uz posedovanje potvrde, ograničava se na 50, i u slučaju da se svečanost organizuje na otvorenom.

Dozvoljava se izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, uz obavezu da svi zaposleni, muzičari i gosti ispunjavaju jedan od uslova iz Naiconalne potvrde.

Izvor: Espreso

Crna Gora

UHAPŠEN MILOŠ MEDENICA

Objavljeno

-

Miloš i Vesna Medenica, Foto: SCREENSHOT YOUTUBE/ VIJESTI ONLINE, YOUTUBE PRTSCR / VIJESTI ONLINE


Prema podacima Europola, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge


Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, uhapšen je nakon što je avionom iz Beograda u 10:35 sati sletio na aerodrom u Golubovcima, saznaje Televizija Vijesti.

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Po podacima Europola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge. Medenica se do sada navodno nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gde se lečio od bolesti zavisnosti.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

Prema podacima Europola, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h