Connect with us

Bosna

NOVA ISTRAŽIVANJA: 35 odsto stanovništva imuno na Kovid-19?

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Imunitet na kovid-19 ima oko 35 odsto stanovništva Republike Srpske, pokazalo je serološko ispitivanje sprovedeno na 1.700 uzoraka

Na Medicinskom fakultetu u Banjaluci i Foči uporedo su sprovodili i anketu stanovništva, a nakon analiziranja podataka, krajem sedmice, znaće se novi detalji i procenti o onima koji su preboleli virus, prenose banjalučke “Nezavisne novine“.

Za mesec dana kreće drugi krug testiranja, a očekuje se da će broj osoba koje su stekle imunitet biti još veći, navodi list.

Izvor: Espreso

Bosna

ŠTAMPAO LAŽNI NOVAC U STANU! Banjalučanin optužen zbog FALSIFIKOVANJA

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Profimedia

Opuženi se tereti da je načinio lažni novac s ciljem da ga stavi u opticaj kao pravi


Protiv Mihajla Pavlovića (21) iz Banjaluke Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu zbog falsifikovanja novčanica.

Optuženi se tereti da je u decembru 2020. godine u stanu koji je koristio u Banjaluci, pomoću odgovarajuće opreme napravio veći broj falsifikovanih novčanica u apoenima od 10, 50 i 100 KM, s ciljem da novac stavi u opticaj kao pravi, piše Srpskainfo.

Prilikom pretresa stana od strane policijskih sužbenika Banjaluka, pronađeni su predmeti upotrebljeni za izvršenje krivičnih dela i to oprema i materijal korišten za izradu falsifikovanih novčanica, kao i određena količina falsifikovanih novčanica.

Prema navodima optužnice, jedna od falsifikovanih novčanica istog serijskog broja i načina izrade koja je pronađena prilikom pretresa stana, 16. decembra 2020. godine stavljena je opticaj prilikom plaćanja goriva na benzinskoj pumpi u Banjaluci, nakon čega je radnik posumnjavši u ispravnost novčanice dobrovoljno predao policijskim službenicima.

Advertisement

Opuženi se tereti da je načinio lažni novac s ciljem da ga stavi u opticaj kao pravi.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h