Connect with us

Region i svet

ANASTASIJA SE PROBUDILA DOK JU JE UDARAO U GLAVU: Stavio joj je jastuk na lice, a ona je izvukla MAČ!

Objavljeno

-

Foto: Dragana Udovičić

Stravično!Lopov


Jedna baka u Londonu je oterala lopova iz kuće vojnim mačem pokojnog supruga nakon što je udarena više puta u glavu i pretučena u nasilnoj pljački.

Anastasija Lukijančikova (87) se probudila na zvuk razbijenog stakla oko tri sata ujutru i videla Ešlija Rajlija (28) kako stoji na vratima njene spavaće sobe u svom domu u Ektonu u zapadnom Londonu.

Otac dvoje dece Rajli – koji je kockom sa kaldrme razbio prednji prozor – udario je gospođu Lukijančikovu u glavu nekoliko puta i navukao spavaćicu na lice. Ali, “žilava, izdržljiva i u formi”, gospođa Lukijančikova je uzvratila udaranjem lampom.

Zavisnik od droge Rajli je prigušio lice gospođe Lukijančikove jastukom u nameri da je uguši nakon što je tražila pomoć tokom 13-minutnog napada u januaru 2020. godine – zbog čega je strahovala za svoj život.

U napadu je oteo novac, nakit i nasleđene predmete vredne 50.000 funti, uključujući neprocenjive minđuše koje je otac Lukijančikove poklonio svojoj ćerki dan pre venčanja.

Kada je krenuo prema vratima, gospođa Lukijančikova – koja je pretrpela prelom kičme – pojurila ga je vojničkim mačem svog supruga pre nego što je lopov uskočio u taksi.

Rajli – koji tvrdi da je u to vreme bio pod dejstvom narkotika i da se ne seća napada – zatvoren je u ponedeljak na 13 godina zatvora nakon što se izjasnio krivim za pljačku i posedovanje oružja.

Iza rešetaka će biti najmanje osam godina i sedam meseci – a potom će biti na uslovnoj još četiri godine.

Bivši čistač u zgradi Saveta Voltam Foresta, Rajli je u prošlosti imao niz osuđujućih presuda zbog pljačke i izabrao je dom gospođe Lukijančikove jer je smatrao da će u njemu verovatno stanovati starija osoba.

Sudija Sara Penet rekla je tokom suđenja u krunskom sudu u Ajlvortu:

“Nema sumnje da gospođa Lukijančikova neće lako popustiti. Daleko od toga da se sakrila u svojoj sobi, gospođa Lukijančikova – sa neizmernom hrabrošću – krenula je za vama niz stepenice, naoružavši se vojničkim mačem svog supruga. U trenutku kada je ona stigla tamo, vi ste se izlazili kroz ulazna vrata. Ne sumnjam da je deo motivacije za ovaj brutalni napad bio da je sprečite da pozove policiju”, rekla je sudija Sara Penet tokom suđenja u krunskom sudu u Ajlvortu.

Rajli je provalio oko 3 sata ujutru 31. januara 2020, koristeći kocku sa ulice za razbijanje prednjeg prozora na kući Lukijančikove, prenosi “Evening Standard”.

“Možemo samo da zamislimo kakav je pakao prošao kroz glavu ove dame. Seća se kako je okrivljeni vikao i udarao je po glavi, pre nego što ju je odvukao i bacio na krevet licem nadole. Navukao joj je spavaćicu preko glave, ostavljajući je golu i držeći je preko usta, zbog čega se plašila da će biti žrtva silovanja. Krenula je u borbu koliko god je mogla, trgnuvši se na pod s kreveta kako bi izbegla gušenje”, rekao je tužilac Džejms O’Konel.

Gospođa Lukijančikova je pokušala da uzvrati udarac lampom – ali Rajli je uspeo da je razoruža. Stavio joj je jastuk preko lica držeći je na krevetu. Više puta ju je udario pesnicom, prenosi Srbija danas.

Među predmetima koje je ukrao bili su predratni ruski zlatni prstenovi i narukvice – i minđuše koje joj je otac poklonio dan pre venčanja.

“Mislila sam da ću umreti. Bila sam u bolu i totalnom šoku i zapravo sam bila veoma zabrinuta za svoj život. Počeo je da viče “novac, novac”, a ja sam vikala upomoć, ali to ga je još više razbesnelo i on je uzeo jedan od jastuka i počeo da me guši u krevetu”, rekla je Lukijančikova.

“Volela bih da osoba koja mi je to učinila ide u zatvor na duže vreme, jer ne želim da to učini bilo kome drugom.

Izvor: Espreso

Region i svet

UŽAS U HURGADI: Ajkula ženi otkinula RUKU I NOGU, nesrećnica preminula u bolnici (VIDEO)

Objavljeno

-

Hurgada, Foto: Youtube Printscreen


Ceo incident dogodio se u blizini jendog poznatog rizorta

U blizini poznatog egipatskog letovališta Hurgade, jedna žena je preminula nakon što ju je u Crvenom moru napala ajkula.

Prema zvaničnim izvorima, žrtva je identifikovana kao Elizabet Skvajer, koja živi u Hurgadi je udata za Egipćanina.

Ceo incident dogodio se u blizini jendog poznatog rizorta.

Ona je u petak uveče prebačena u bolnicu sa teškim povredama, ali je uprkos naporima lekara, na žalost preminula.

Na snimku se vidi kako ljudi sa doka gledaju napad i viču nešto ženi, međutim niko od njih se nije usudio da uđe u vodu. Voda oko žene je sve vreme bila crvena od krvi.

Srpski turisti koji se nalaze na letovanju u ovoj poznatoj destinaciji na Fejsbuku pišu da su neke plaže zbog ovoga zatvorene.

– Ovo nije jedini slučaj, slična situacija se dogodila pre desetak godina – kaže jedna Olgica.

Druga turistnjinja kaže da je u tom delu zabranjeno kupanje tri dana i da zabrana ističe sutra.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h