Connect with us

Crna Gora

Abazović reagovao na sajber napade za koje Zapad orkestrirano upire prstom u Rusiju: Nema potvrde da dolaze odande!

Objavljeno

-


„Naši međunarodni partneri ne mogu da potvrde, a ni da demantuju te informacije“, rekao je Abazović

Premijer crnogorske vlade Dritan Abazović demantovao je navode Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) da iza učestalih i snažnih sajber napada na institucije države stoji Rusija.

Premijer vlade u tehničkom mandatu je u intervjuu za podgoričke Vijesti rekao da za to nema potvrde.

– Meni se čini da je to bio ubrzan stav dela institucija sistema, potpredsednika vlade i ANB-a da iza ovoga stoji Rusija jer mi za to nemamo zvaničnu potvrdu, niti su naši međunarodni partneri mogli da tu stvar potvrde ili demantuju – rekao je Abazović.

Na pitanje na osnovu čega su oni izneli takav stav, on je kazao da je to bilo politički motivisano.

– Mislim da je od strane političara to bilo politički motivisano, a da je od strane Agencije, kako su nam objasnili, to ukazivalo na metode kako se to radilo u nekim drugim zemljama. Ali, ako izađete sa grubim stavom, naročito u kontekstu svega što se dešava u Ukrajini, mislim da je to malo ishitreno – rekao je Abazović.

Advertisement

Iz ANB je, naime, ranije saopšteno da je informatička struktura vlade pod snažnim sajber napadima koje koordinišu ruske službe.

Odlazeći premijer je rekao da je i pre formiranje manjinske vlade na čijem je čelu bilo sajber napada i prijava o podmetnutim bombama u školama, te da se pravio veliki pritisak na sektor bezbednosti da je nesposoban, da ne može da otkrije, na kraju se ispostavilo da su to radila čak maloletna lica.

– Za sadašnji napad ne mogu da kažem da je takođe benigan, ali je započeo neposredno nakon izglasavanja nepoverenja vladi – rekao je Abazović.

Crna Gora

„DECA VAM SKIČE KAO NEANDERTALCI, ĆUTITE TU RAGE JEDNE“: Okomili se na KOMŠINICU, pa se našli na STUBU SRAMA! FOTO

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/podgoricki_vremeplov, Profimedia

Objava je pokrenula lavinu komentara na društvenoj mreži, a ono što je posebno zanimljivo jeste da je većina korisnika stala na stranu komšinice iz stana broj 11


Na društvenoj mreži Instagram je okačena objava koja je pokrenula opštu polemiku među korisnicima, a u pitanju je fotografija obaveštenja skupa stanara, upućena jednoj od komšinica.

Naime, kako se čini po objavi okačenoj na ovoj društvenoj mreži, žena iz stambene zgrade u Crnoj Gori je izazvala bes svojih komšija.

Objavu vam prenosimo u celosti:

– „Za komšinicu iz stana 11

Advertisement

Obzirom da su vaši izlivi besa postali učestali, molimo vas da se javite psihijatru.

Nismo dužni da slušamo vašu histeriju svaki drugi dan, a još manje da budite mali decu i unosite nemir u ranim jutarnjim satima.

Ako ne možete da se uklopite i prilagodite naseljenom mestu vratite se u zavičaj, verovatno je tamo vaše ponašanje prihvatljivo.“

foto: Printscreen/Instagram/podgoricki_vremeplov

Objava je pokrenula lavinu komentara na društvenoj mreži, a ono što je posebno zanimljivo jeste da je većina korisnika stala na stranu komšinice iz stana broj 11.

Ovo su neki od komentara koje su ljudi imali da iznesu povodom ove objave:

– Razlog negodovanja je sasvim na mestu. Ali, isticanje da ružno ponašanje proizilazi kao posledica sredine u kojoj je osoba živela – ružno i neukusno.

Advertisement

– To koliko se neko galami po stanu je jedna stvar. Ali to kolike su prostačine i bezobraznici oni koji svaki eksces kače selu i aludiraju na neko „silaženje sa planina“ je izvan svih okvira pristojnog. Rođen sam, odrastao i živim u gradu, iz mog iskustva svi oni koji ovako razmišljaju su umišljene i nevaspitane primadone koji poštenim seljacima po svemu, pa i po vaspitanju, mogu da pljunu pod prozor. Eto tako.

– E zbog ovog ne volim zgradu HOĆU DA SE DEREM KAD MI SE DERE.

– Poštenije poći na vrata i reći da im smeta buka nego na ovaj nacin rešavati “problem”.

– Ali ovi „starosedeoci“ što su im svi iz nekog ZAVIČAJA došli su pooosebna „gospoda“ i svaki im ku… smeta. Pravda za zavičajce.

– Nečiji zavičaj ne treba da bude argument.

Advertisement

– Ma neka ….a skupština stanara sve gospoda …deca vam skiče kao neandertalci i sve pod izgovorom pusti pusti deca…imate kafiće, teretane, imbecile u stambenim zgradama, gospođe bacaju smeće s terasa …i sad da se vodi računa oce li ko histerisati po kući…

– Bože dokle ide ovaj narod, ja sam rođena i podignuta u zgradi, šta je sve tu bilo od cepanja drva iz potkrovlja, do vriske komšinice u prizemlju koja je imala čak 9-oro dece pa evo svi smo odrasli nikom nista ne fali, ćutite tu rage jedne ko da je kod vas sve med i mleko!!!!!!!

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h