Connect with us

LIFESTYLE

HRONIČNA NEISPAVANOST je okidač za MNOGE BOLESTI, ali postoji način da to SPREČITE!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Devet pravila do čvrstog sna.


Hronična neispavanost je izvestan put do konstantnog umora. Povod za osećaj nezadovoljstva. Okidač za svađe sa bliskim ljudima. Uzrok narušenog zdravlja.

Iako je lako reći da je dobar san višestruko važan, ponekad je nesanica naša stalna, teška muka. Stručnjaci nam zato pritrčavaju u pomoć, savetujući kako da je pobedimo. I kažu:

Potrudite se da u krevet odlazite i ustajete u isto vreme.

Ne vežbajte niti jedite u kasnim satima.

Advertisement

Soba u kojoj spavate neka bude mračna i provetrena.

Isključite jako osvetljenje i bučne zvukove (sa TV, kompjutera i telefona) najmanje 45 minuta pred odlazak u san.

Sat vremena pre odlaska u krevet, popijte šolju biljnog čaja, od kamilice, matičnjaka, nane – da biste se opustili.

Kada legnete u krevet, napinjite jedan po jedan mišić, od nogu pa sve do glave i opuštajte ih. Posle toga, telo će sigurno biti opuštenije.

Zatvorite jednu nozdrvu prstom i dišite na drugu. Uradite to i sa suprotnom stranom, pa ponavljajte nekoliko puta.

Advertisement

Ujutru kad ustanete, izađite u šetnju, jer ćete tako poručiti mozgu da je to početak dana i da je trenutak da krene da radi punim kapacitetom.

Kupka…

Napravite toplu kupku sa morskom solju i uljem lavande, pa se opustite u njoj pola sata.

Izvor: Espreso

Advertisement

Horoskop

Ovo je 5 najopasnijih znakova horoskopa: Njima ne želite da se zamerite, uništiće vas bez osećaja krivice

Objavljeno

-

Objavio

Da li ste vi među njima?

Ovi horoskopski znaci su u stanju da vam opasno zagorčaju život ako im se zamerite.

Ne osećaju krivicu, postupaju naglo, a najveći broj serijskih ubica pripada ovim znacima Zodijaka.

1. Ribe

Postoje dve strane Riba: jedna je osetljiva, ljubazna i saosećajna, a druga je smrtonosna. Ribe imaju žestok temperament koji, ako ih izvedete iz takta, ne mogu kontrolisati. Budući da su vrlo kreativni, nemojte sumnjati da će se setiti svakakvih užasnih načina da vas muče. Inače, najveći broj serijskih ubica rođen je u znaku Riba.

2. Škorpija

Svi znamo koliko zastrašujuća Škorpija može da bude kada odluči da se osveti nekome. Ovaj znak ne otkriva svoje jezive planove. Skoncentrisani su na „plen“ i teško onome ko im stane na put. Ovaj horoskopski znak poznat je po tome da poseduje dozu sadizma u sebi, što ih čini ekspeditivnim ubicama.

Advertisement

3. Rak

Ko bi rekao da se u jednom od najosećajnijih znakova krije smrtonosni otrov. Upravo ta emotivnost Rakove često „gurne preko granice“. Njihova osećanja su toliko jaka da često i nisu svesni svojih postupaka, što ume da se završi katastrofalno. Jedini način da ih umirite jeste da im pokažete ljubav i uverite da ste im odani.

4. Ovan

Ovnovi su izuzetno impulsivni i često umeju da „puknu“. Iako bes najčešće iskazuju rečima, ponekad reaguju bez razmišljanja i fizičlki se obračunavaju sa osobom koja im se zamerila. Kad ne osećaju strah, najsmrtonosniji su od svih znakova. Ovnovi ne reaguju dobro kad neko pokuša da dominira njima ili da ih kontroliše, tada uzvraćaju žestoko.

5. Devica

Proračunate Device su tip koji će vam uzeti novac, upropastiti vaš ugled i naneti vam takvu emotivnu štetu od koje se nikada nećete oporaviti. Osvetoljubive su poput Škorpija, ali za razliku od njih ne reaguju impulsivno, čekaće svojih pet minuta da vam napakoste. Nećete ni biti svesni da su vas uništili dok ne bude prekasno.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h