Connect with us

LIFESTYLE

AKO SU VAM OVAKVE NOGE, OBAVEZNO PROČITAJTE OVO: Najbitniji je položaj u kom spavate, BUDITE OBAZRIVI!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Sa svakim korakom pravi se pritisak u stopalu, čime se istiskuje krv nagore ka potkolenici, a kontrakcija mišića u nogama istiskuje krv dalje ka srcu.


Izvestan broj žena ima problem sa proširenim venama, a iako one ne mogu trajno da nestanu, možete na dosta načina da sprečite njihov ponovni nastanak.

Redovne šetnje u odgovarajućoj obući su najbolje za podsticanje venskog protoka.

Sa svakim korakom pravi se pritisak u stopalu, čime se istiskuje krv nagore ka potkolenici, a kontrakcija mišića u nogama istiskuje krv dalje ka srcu.

Foto: Profimedia

Ne preporučuju se sportovi u kojima se skače u mestu i u kojima se naglo zaustavlja (tenis, fudbal). Nagli pokreti kod ovih sportova izazivaju neuravnotežen, ponavljajući pritisak na venski sistem, što dovodi do proširenja vena čime se usporava venski protok.

Što češće masirajte vaše noge

Advertisement

Ukoliko dugo sedite i stojite, obavezno povremeno hodajte, a kad god je moguće podignite noge iznad nivoa srca. Pri dugim putovanjima autobusom, vozom ili avionom preporučuje se da se svakih pola sata kratko prošeta, čime se pokreće krv kroz vene.

Izbegavajte izvore toplote

Neposredno izlaganje nogu visokim temperaturama je štetno jer dovodi do toga da nastanu proširene vene : sunce, depilacija vrućim voskom, vruće kupke, sauna, solarijum, grejanje nogu u automobilu i slično. Tuširanje nogu hladnom vodom ili lagana masaža tušem ili hodanje kroz vodu pravi čudesnu kombinaciju između hlađenja i fizičke aktivnosti.

Pazite na ishranu i telesnu težinu

Potrebno je izbeći ili smanjiti dva bitna razloga za povećan venski pritisak: prekomernu telesnu težinu i opstipaciju. Konzumirajte hranu koja je bogata vitaminima i vlaknima koja se nalaze u svežem voću i povrću. Važno je i da pijete dovoljno tečnosti, kao i da izbegavate slanu i masnu hranu. Izbegavajte kafu, čaj, alkohol, cigarete.

Advertisement

Nosite odgovarajuću obuću i odeću

Tesna odeća može da pritiska vene i da naruši tok krvi. Izbegavajte tesne pantalone, pojaseve i kratke čarape sa jakim lastišem. Izbegavajte tesnu obuću i obuću sa previsokim i preniskim potpeticama. Cipele sa visokom petom smanjuju površinu sa kojom stopalo dopire tlo, čime se smanjuje delovanje mišićne pumpe kojom se hodanjem ispumpava krv prema srcu.

Poboljšajte vensku cirkulaciju u toku sna

Pre spavanja, dok ležite na leđima, vežbajte nogama kao da vozite bicikl. Trebalo bi da vam noge u krevetu budu uzdignute za vreme spavanja (10-15cm). Takođe se savetuje da se noge ne pokrivaju previše kako se ne bi bile previše zagrejani.

PROČITAJ

Advertisement

SVI DRŽIMO OVAJ OTROV U FRIŽIDERU: Od ovoga možete da se RAZBOLITE, niste ni svesni šta RADITE!


TURSKA KAFA KOJU ČESTO PIEMO JE USTVARI JEDAN PRAVI OTROV: Izaziva teška oboljenja, a da o tome niko nema pojma


Izvor: Espreso

Horoskop

Jedan horoskopski znak je najgori u seksu, uvek podbaci u krevetu. S njim ćete se jako loše provesti, tvrde astrolozi

Objavljeno

-

Objavio

Ljudi upražnjavaju intimne odnose kako bi obostrano uživali, delili intimu, ljubav ili samo zadovoljavaju erotsku glad.

Ipak, prema tvrdnjama astrologa, jedan znak se posebno slabo snalazi u krevetu.

Reč je, na iznenađenje mnogih, o lavovima.

Lavovi su po prirodi puni samopouzdanja pa čak i pomalo umišljeni, no kako kažu zvezde, radi se i o horoskopskom znaku koji se najslabije snalazi u krevetu.

Preciznije, imaju potencijala da postanu jako dobri, no za to im je potreban i vrlo strpljiv partner koji ih neće osuđivati.

Advertisement

Zato mu nemojte zameriti ako ponekad nije za isprobavanje novih stvari, ako voli one ustaljenje te zaspi odmah nakon seksa.

Nije stvar u partneru, nego u njima.

No jednom kad se opuste i steknu potrebnu sigurnost, Lavovi mogu postati vrlo dobri ljubavnici koje nećete lako zaboraviti, piše Naj Žena..

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h