Connect with us

LIFESTYLE

ZBOGOM NESANICI I LOŠEM SNU: Uz ovaj savet ponovo ćete spavati kao mala beba!

Objavljeno

-

Foto: Shutterstock

Američki klinički psiholog Džejms Findli kaže da brige ne daju ljudima noću da spavaju, ali da one ne moraju uvek biti negativne


Okreće se svake noći u krevetu, kroz glavu vam prolaze različite misli i nikako da zaspite. Ne brinite se, niste jedini koji imate takav problem.

Američki klinički psiholog Džejms Findli kaže da brige ne daju ljudima noću da spavaju, ali da one ne moraju uvek biti negativne. Nesanicu mogu da izazovu i lepe stvari kao što su planiranje putovanja ili neki važan događaj koji podrazumeva mnogo obaveza i ozbiljnu organizaciju.

Postoji više metoda koje će vam pomoći da se opustite i lakše utonete u san, a jedan od načina je čitanje knjiga čiji sadržaj previše ne opterećuje.

– Ako ne možete da prestanete da razmišljate, pokušajte da preusmerite misli na neutralnije stvari – kaže Findli.

Advertisement

Probajte da preusmerite misli, čitajte.
Pomaže ako čitate nešto što će vas naterati da prestanete da razmišljate o problemima, ali štivo bi trebalo da bude manje stimulativno da vas ne bi uzbudilo zbog neke teme.

Ukoliko imate problem sa nesanicom, pola sata čitanja u krevetu pre spavanja dobro će vam doći. Ali ako i posle toga ostanete budni, ustanite iz kreveta i nastavite da čitate u drugoj prostoriji sve dok vam se ne prispava.

Psiholog kaže da pomaže i meditacija. Razmišljajte, recimo, o tome kako šetate plažom ili lebdite.

Izvor: Espreso

Advertisement

Horoskop

Jedan horoskopski znak je najgori u seksu, uvek podbaci u krevetu. S njim ćete se jako loše provesti, tvrde astrolozi

Objavljeno

-

Objavio

Ljudi upražnjavaju intimne odnose kako bi obostrano uživali, delili intimu, ljubav ili samo zadovoljavaju erotsku glad.

Ipak, prema tvrdnjama astrologa, jedan znak se posebno slabo snalazi u krevetu.

Reč je, na iznenađenje mnogih, o lavovima.

Lavovi su po prirodi puni samopouzdanja pa čak i pomalo umišljeni, no kako kažu zvezde, radi se i o horoskopskom znaku koji se najslabije snalazi u krevetu.

Preciznije, imaju potencijala da postanu jako dobri, no za to im je potreban i vrlo strpljiv partner koji ih neće osuđivati.

Advertisement

Zato mu nemojte zameriti ako ponekad nije za isprobavanje novih stvari, ako voli one ustaljenje te zaspi odmah nakon seksa.

Nije stvar u partneru, nego u njima.

No jednom kad se opuste i steknu potrebnu sigurnost, Lavovi mogu postati vrlo dobri ljubavnici koje nećete lako zaboraviti, piše Naj Žena..

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h