Connect with us

LIFESTYLE

POSAO KOJIM SE BAVITE UTIČE NA VAŠU KILAŽU: Poznato je koja su zanimanja najsklonija GOJAZNOSTI!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Sedenje na jednom mestu utiče na gojaznost


Istraživanja su pokazala da posao kojim se bavite utiče i na vaše kilograme.

Nova istraživanja su pokazala da su inženjeri i učitelji u većoj opasnosti od gojaznosti u odnosu na radnike u fabrici, a uzrok tome je sedenje na jednom mestu.

Jedna kompanija otkriva da je danas čak 55 posto radnika gojazno. Od toga oko 40 posto ispitanika veruje da se udebljalo zbog svog posla, a 59 posto udebljalo se više od četiri kilograma. Glavni krivac je zapravo stres kao i nezdrava hrana koju konzumiraju u toku radnog vremena.

Istraživanje otkriva da se najviše debljaju kancelarijski radnici, inženjeri, učitelji, IT stručnjaci, pravnici i naučnici. Sa druge strane najmanje problema sa kilažom imaju radnici u fabrikama i medicinske sestre.

Advertisement

SVEJEDNO JE DA LI ĆETE SE IZNERVIRATI ILI POJESTI DUPLI HAMBURGER: Naučnici tvrde da STRES goji i nabija KALORIJE!


Izvor: Espreso

Ljubav

Stručnjaci otkrili zašto vam se tresu noge posle dobrog seksa, mnoge žene ovo su osetile

Objavljeno

-

Objavio

Da li ste ikada osetili da vam se noge tresu nakon seksa? Odgovor je sigurno da.

Mnoge žene će ovo osetiti, jer je to iskustvo prilično uobičajeno i sve je povezano sa onim što se dešava kada doživite orgazam.

Postoji više načina da postignete vrhunac tokom seksualne aktivnosti, bilo da uživate sa jednim od svojih omiljenih vibratora koje imate ili vas stimuliše partner, piše 24sedam.

Zapravo to je rezultat opuštanja celog organizma nakon dobrog, euforičnog seksa. Orgazmom se oslobađa nakupljena seksualna napetost i telo jednostavno želi da se odmori i opusti.

Kad doživimo vhunac, naše telo fizički reaguje na to zadovoljstvo. To uključuje, između ostalog, grčenje nožnih prstiju i pojavu vrlo opuštajućih trnaca po celom telu.

Advertisement

– Kako se uzbuđenje povećava, povećavaju se i otkucaji srca, krvni pritisak. Disanje postaje ubrzanije, a koža rumenija – objašnjava seksualna terapeutkinja dr Laura Vovel iz Velike Britanije.

– Kad dođe do orgazma, mišići u vagini, ponekad i u drugim delovima tela, često se trzaju ili grče. U isto vreme mozak oslobađa talas dopamina, odgovornog za osećaj zadovoljstva, i oksitocina, hormona zaslužnog za povezanost sa nekim i maženje – pojasnila je.

Upravo to je razlog zašto vam se noge mogu tresti nakon orgazma. Vaše telo oseća toliko stvari odjednom, a to pak za posledicu ima nakupljanje velike napetosti u mišićima, posebno u nogama. Dakle, kada je sva akcija gotova i ponovno se opustite, noge vam se obično tresu – nastavila je dr Vovel i napomenula da razloga za brigu nema, jer je to sasvim normalna posledica dobrog seksa.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h