Connect with us

LIFESTYLE

NERASPOLOŽENI STE, OTALJAVATE I NIŠTA VAM NE IDE OD RUKE? Problem je možda u vašim ZIDOVIMA!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Istraživanje u Velikoj Britaniji je pokazalo da je većina kancelarija okrečena u belu (33 odsto), odnosno sivu boju (21 odsto).


Ceo dan ste neraspoloženi, posao otaljavate, ništa vam ne polazi za rukom… Psiholozi tvrde da bi to moglo da ima veze sa bojom zidova.

Istraživanje u Velikoj Britaniji je pokazalo da je većina kancelarija okrečena u belu (33 odsto), odnosno sivu boju (21 odsto).

Iako je ovaj izbor sa svim logičan jer se smatra da su neutralne boje najzahvalnije za kombinovanje sa nameštajem, ali i smirujuće, ispostavilo se da one ipak nisu najbolji izbor.

Kako navodi psiholog Li Čejmbers, studije su utvrdile da neutralne boje mogu da izazovu tugu i depresiju, naročito kod žena.

Advertisement

Sa druge strane, muškarci najslabije rade u prostorijama sa ljubičastim i narandžastim zidovima.

Boja koju u skoro svim slučajevima treba izbegavati je crvena.

“Crvena prirodno privlači oko i nije slučajno izabrana za hitne službe. U kućnoj kancelariji, crvena može da bude previše stimulativna, što dovodi do gubitka koncentracije i fokusa, zbog čega se postepeno povećava opasnost od grešaka ili konflikta”, navodi Čejmbers.

Ipak postoji jedno mesto gde se crvena boja savršeno uklapa.

“Utvrđeno je da crvena podstiče rad srca i protok krvi, i zbog toga je idealna za teretane”, kaže Čejmbers.

Advertisement

Kao najbolji izbor Li navodi plavu i zelenu boju.

“Plava je poznata kao boja produktivnosti. Promoviše smirenost, koncentraciju i emotivni balans koji omogućava maksimalni učinak na poslu. Ipak, previše plave boje može da vas učini previše opuštenima i smanji vašu kretivnosti, pa razmislite o tome da je “razbijete” nekim toplim bojama. Zelena je boja staloženosti i rasta, smanjuje umor oka i na taj način poboljšava pažnju i fokus”, objašnjava Čejmbers i dodaje da je zelena, iako je manje produktivna od plave, ipak najbolja za vaše opšte dobro.

Izvor: Espreso

Horoskop

Rođeni na ove datume nikad neće biti siromašni, sve što dotaknu uspevaju da pretvore u suvo zlato

Objavljeno

-

Objavio

Oni su rođeni pod srećnom zvezdom, naročito kada je novac u pitanju

Verovatno ih i sami poznajete – to su oni koji često pronalaze novac na ulici ili tu i tamo imaju neočekivane dobitke, možda i neko neočekivano nasledstvo.

Pritom je reč o ljudima koji i najobičnije ideje uspevaju da pretvore u suvo zlato i ostvare profit.

Sve što požele ostvari im se i to nije slučajno. Numerolozi i astrolozi smatraju da zvezde, ali i datum rođenja, imaju veze s tim.

Prema numerologinji Ani Halk, određeni dani u mesecu su posebno moćni, a ljudi koji su rođeni na te datume kao da su zaštićeni nekom nevidljivom energijom.

Advertisement

Reč je o ljudima koji su rođeni 1, 3, 10, 18, 19, 21, 22, 28. i 30. u mesecu.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h