Connect with us

LIFESTYLE

VODITE LJUBAV ŠTO ČEŠĆE I PRIMETIĆETE PROMENU: Vaša koža će vam biti zahvalna

Objavljeno

-

FOTO: PROFIMEDIA

O’rajli je dodala i da seks može da poveća nivo hormona DHEA, usled čijeg delovanja se koža čisti i dobija prirodan sjaj


O izgledu se češće razmišlja pre odnosa, nego u toku samog čina, jer svi nastoje da budu svojim izgledom što privlačniji partnerima.

Sigurno vam je poznato da redovan seks utiče na raspoloženje tako što smanjuje stres i podstiče lučenje hormona koji su zaduženi za sreću i zadovoljstvo.

Međutim pored toga, seks ima sjajne efekte kada se radi o zdravlju i izgledu kože, naročito za žene.

Stručnjak za funkcionalnu ishranu i ženske hormone, doktorka Alisa Viti, objasnila je da većina ljudi brka reči orgazam i vrhunac, jer su u pitanju dve različite stvari.

POGLEDAJ:  ONI MOLE BOGA DA SE ZAVRŠI JANUAR! Za ova 3 znaka zodijaka NAJGORI je mesec

Vrhunac je, prema njenim rečima, veliki završetak, dok je orgazam sve ostalo, i što duže produžavate orgazam, proizvodićete više azotnog oksida i oksitocina.

Oslobađanje azot-oksida i oksitocina pomaže u dovođenju hormona u ravnotežu. Takođe, ono oslobađa telo od kortizola, hormona stresa i podstiče proizvodnju kolagena, čime se usporava proces starenja kože.

Ženama čak pomaže i u regulisanju ovulacije.

Povećani nivo oksitocina deluje umirujuće na organizam, pa podstiče i bolji san.

– Miran san u toku noći, utiče na viši nivo energije u toku dana, poboljšanje memorijom, jačanje imuniteta i poboljšanje zdravlja, generalno, a sve to doprinosi zdravlju i lepoti kože – rekla je Džes O’rajli, seksolog i voditeljka emisije “Seks sa dr Džes”.

POGLEDAJ:  VRUĆE IGRICE, SEKSI DONJI VEŠ: 10 stvari koje svaki muškarac želi u krevetu

SIgurno vam se događa i da pre velikih i važnih događaja lice jednostavno bukne. Pojave se neželjene akne ili osip koji će da naruše vaš izgled. Pokazalo se da je i u ovom slučaju seks koristan.

Kako smo već napisali, redovni odnosi snižavaju nivo kortizola, hormona stresa, čiji poviše nivo izaziva prekomeran rad lojnih žlezda (izaziva mašćenje kože i izbijanje bubuljica).kada se podigne.

Visok nivo kortizola može da pogorša i postojeće probleme na koži, kao što su dermatitis i psorijaza.

– Jedna studija je otkrila da su oni koji su nedavno imali snošaj bolje reagovali u stresnim situacijama i imali niži krvni pritisak – rekla je O’rajli.

POGLEDAJ:  VEROVALI ILI NE, ČAJEVI LEČE I BUBULJICE! Probajte ODMAH, koža će vam ZAHVALITI

Prema njenim rečima, benefiti redovnih odnosa se ne završavaju samo na koži. Ukoliko je odnos snažniji, on može da utiče na telo kao vežbanje, jer podstiče cirkulaciju krvi koja donosi hranljive materije u kožu; može čak da ima i antiinflamatorne efekte.

– Navala kiseonika i hranljivih materija, takođe podstiče razvoj kolagena koji sprečava opuštanje kože i regeneriše ćelije kože, što joj daje sjaj i pruža prirodan piling, odnosno čišćenje – objasnio je dermatolog Korei L. Hartman.

O’rajli je dodala i da seks može da poveća nivo hormona DHEA, usled čijeg delovanja se koža čisti i dobija prirodan sjaj.

Izvor: Espreso

Ljubav

POLJUBAC U ČELO ima svoje značenje, evo i koje!

Objavljeno

-

Objavio

Poljubac  čelo često deluje kao veoma intiman čin, jer taj neko vam poručuje da mu mnogo značite.

Ovakav poljubac može da znači jaku privrženost, ali i utehu.  Takođe, poljubac u čelo od strane partnera poručuje da želi da se brine o vama, da vas zaštiti. Poljupcem u čelo muškarac/žena vam poručuje da mu/joj je stalo do vas, da voli da deli prostor sa vama, da mu/joj mnogo značite.  Poljubac u čelo je i znak obožavanja – ljubljenje nekoga u čelo je kao da kažete: „divna si“ ili „obožavam te“.

POGLEDAJ:  VRUĆE IGRICE, SEKSI DONJI VEŠ: 10 stvari koje svaki muškarac želi u krevetu

Kako prenos ddl.com, ova vrsta poljupca poručuje da se sviđate osobi koja vas ljubi u čelo, pogotovo na javnim mestima ako ne želi da bude suviše očigledno. Poljubac u čelo je fantastičan jer je to vrlo mali gest koji pokazuje da vaš partner na simpatičan način razmišlja o vama. Takođe, pokazuje vam da ste u mislima osobe koja daje poljubac. To je kao da ljubi vašu dušu – naše čelo predstavlja treću čakru koja je centar za predviđanje i intuiciju.

POGLEDAJ:  Dnevni horoskop za 5. april: Vage, dalje od frižidera, Bikovi rešavaju STARI PROBLEM
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h