Connect with us

LIFESTYLE

URADITE OVO U NOĆI IZMEĐU 13. I 14. FEBRUARA: Verovanje kaže da ćete ugledati SUĐENOG!

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Promo

Sutra slavimo ljubav, a veče uoči ovog praznika postoji jedan običaj star vekovima


Ritual koji se izvodi u noći između 13. i 14. februara dolazi nam iz Skandinavije i jedan je od najstarijih ljubavnih rituala na svetu. Iz Skandinavije se proširio celom Evropom i zadržao se do danas, a njime ljudi koji još uvek nisu u braku, kaže verovanje, mogu da odgonetnu ko je ljubav njihovog života.

Prema uputstvima rituala, potrebno je ući u dvorište crkve, ili makar izaći u sopstveno dvorište tačno u ponoć, i to sa spremnim semenkama (bundeve, suncokreta ili bilo čega sličnog).

Semenke treba da bacite preko ramena izgovarajući sledeće:

„Raspršavam ove seme zaljubljen/a,

Ovo seme posejaću u ljubavi,

Ti, koja si moja prava ljubav,

Dođi po mene i ostani dok raste,

Baš kao i moja ljubav prema tebi“.

Nakon što ste to izgovorili, pogledajte preko ramena. Verovanje kaže da ćete u tom trenutku videti viziju budućnosti, odnosno onog/onu koji vam je suđen, a u viziji on/ona će hodati preko zemlje na kojoj je nikla trava ili cveće od vašeg semenja. Možda je to osoba koju već poznajete, a ako je ne prepoznajete, zatvorite oči i trebalo bi da vam podsvest šapne njeno ime.

Nakon toga uđite u kuću i lezite u krevet. Ljubav vašeg života ponovo će vam se ukazati u snovima, a plan po kome ćete se spojiti već je krenuo da se događa.

Izvor: Espreso

Kuhinja

NAPRAVITE LAVA KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA: Poslastica KOJOJ NIKO NEĆE ODOLETI (RECEPT)

Objavljeno

-

Lava kolač, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati


Peći 7 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni C


Odličan izbor za sve ljubitelje čokolade, lava kolač.

Sastojci:

4 jaja

120g šećera

250g margarina za kuvanje

250g čokolade za kuvanje

160g brašna

Priprema

Umutiti 4 jaja sa 120 grama šećera. U drugoj posudi pomešati 1 margarin sa 250 grama otopljene čokolade i dobro umutiti. Sada pomešati ove dve smese dodavanjem smese sa čokoladom u smesu sa jajima i šećerom.

U novonastalu smesu dodati još 160 grama brašna. Podmazati modlice i posuti brašnom radi lakšeg vađenja kolačica. Napuniti modlice do vrha. Peći 7 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni C.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h