Connect with us

Stil

Manekenke jedu vatu da bi bile site, ali to nije najgore…

Objavljeno

-

Modna industrija ima rigorozna pravila i striktne dijete koje buduće, ali i sadašnje manekenke slepo prate, a jedna manekenka je odlučila konačno da progovori o njima. S tim u vezi, manekenka Viktorija Kejn otkrila je bizarne stvari koje se odvijaju u modnoj industriji, a manekenke ne mogu da utiču na njihovu promenu.

Nema odlaska u toalet

Devojke ne mogu da koriste toalet čak i ako imaju menstruaciju. Viktorija je i sama priznala da je nosila isključivo crnu odeću kada je imala ciklus, kako se moguće fleke od krvi ne bi vidjele. Razlog se krije u tome što je velika navala devojaka za kasting i ako izgubite mesto u redu zbog odlaska u toalet, morate da se vratite skroz na kraj.

Nema korišćenja uložaka

Ulošci ne smeju da se koriste, jer se ucrtavaju na odevnim predmetima. Tamponi su dozvoljeni, ali pod određenim uslovima. Manekenke ga zbog toga mahom uklanjaju makazama, zbog čega kasnije imaju problem da ga izvade.

Ne konzumiraju tečnost

Modna revija je veliki događaj, a za taj dan telo manekenke mora da bude savršeno. Jednom prilikom je i sama Adrijana Lima otkrila da 12 sati pre snimanja ili revije u potpunosti ne unosi tečnost.

Jedu vatu da bi bile site

Nedavno je manekenka Sani Pedersen otvorila je Pandorinu kutiju kada je iznela zastrašujuće činjenice o tome koju žrtvu podnose modeli da bi zadovoljile nametnute standarde lepote.

Advertisement

„Videla sam da se šesnaestogodišnja manekenka gotovo ubila. Jela je pamučne kuglice vate samo da bi preživela, a ostala mršava“, navodi Sani. Vata ostaje u stomaku dovoljno da bi ih činila sitima, ali ovo je samo jedan u nizu po zdravlje opasnih trikova kojima modeli pribegavaju.

Puše i piju kafu da bi, takođe, bile site

Viktorija Kejn i sama priznala da joj nije bilo lako. Kada je došla u Njujork, pušila je po 20 cigareta dnevno i živela samo na kafama.

„Na mojim kostima nije bilo dovoljno mesa“, priznala je ona.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Stil

Nosite farmerke OVAKO i izgledaćete 5 kilograma MRŠAVIJE!

Objavljeno

-

Objavio

Široke, skinny, visok struk sa faltama ili bez, vintage ili nove ili, možda, upcycled? Sve ove dileme oko omiljenog komada garderobe slobodno odložite na stranu – važno je samo da ih podvrnete.

Ono što je genijalno u celoj stvari jeste to da vam ove sezone podvrtanje nogavica ne utiče na odabir dužine. Možete podvrnuti (nekoliko puta) farmerke koje su uže oko članka i time otkriti omiljeni par čizama. Sa druge strane, ravni ili zvonasti modeli mogu i podvrnuti ostati na maksimalnoj dužini u kojoj možete da hodate bez saplitanja – u ovom slučaju obavezno ih uparite sa visokim štiklama.

Koncept da podvrnute nogavice “skraćuju noge” takođe pada u vodu ukoliko materijal ima lice i naličje iste nijanse (kontrastne je možda najbolje ostaviti gazelama) – samo bacite pogled na neke od Insta devojaka ovde.

Ovaj trik za stilizovanje će učiniti da svaka kombinacija koju napravite izgleda opušteno, a vi neopterećeni suvišnim detaljima.

Ono što jeste bitno je da odaberete model koji ima dovoljno duge nogavice da se ovo može izvesti, a dizajneri i uličnih brendovi su predvideli ovu našu potrebu pa su prodavnice pune i modela kojima su nogavice već podvrnute. Ne zaboravite da se visoko podvrnute nogavice neće držati same od sebe pa ćete verovatno morati da ih ili tako kupite ili fiksirate sami.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy