Connect with us

Stil

Dolazi zima, izaberite savršen kaput

Objavljeno

-

Svake zime suočavamo se sa pitanjem – kako da izaberem savršen kaput? Da li izabrati jedan, ali kvalitetan komad, ili se, ipak, odlučiti za više komada u potpuno različitim stilovima-

Vaš novi kaput bude ne samo lep i moderan, već i dovoljno topao za hladnu zimu, a najbolji izbor će biti kaputi koji su iznutra obloženi vunom i drugim toplim, mekanim materijalima. Bilo da je u trendu ili ne, ukoliko obratite pažnju na određene detalje prilikom izbora kaputa, nećete napraviti modnu grešku.

Dužinu birajte prema visini jer niskim damama najbolje stoje kaputi dužine do kolena ili kraći. Visoke žene mogu da nose kapute različitih dužina, ali su modeli do kolena najzahvalniji. Oni lepo izgledaju i uz suknje i uz pantalone.

Pokretljivost je važna pa zato proverite da li možete slobodno da se krećete. Da vozite, podignete ruku u prevozu ili dohvatite nešto sa police. Ovo je obično izvodljivo kad je kaput veliki, ali tako ćete izgubiti ženstvenu siluetu. Ne budite lenji sa upornim traženjem sve dok ne nađete model koji je udoban i lepo stoji.

Širina je od presudnog značaja zato kada probavate kaput, nosite dva sloja odeće, bluzu ili košulju i tanji džemper. Kaput mora da vam bude udoban. Ako je tesan, probajte veći broj ili drugi model.

Advertisement

I, na kraju, ramena su, ipak, najvažnija jer linija svakog kaputa treba da se završi na ivici ramena. Modeli širi od ramena, izgubiće ženstvenu liniju, a oni uži delovaće kao da su vam mali.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Stil

Tri odevna komada u kojima svaka žena izgleda 10 godina starije

Objavljeno

-

Objavio

Odgovarajuća garderoba može učiniti da izgledamo mlađe i modernije, ali isto tako postoje odevni komadi koji mogu dodati i 10 godina, tvrde stilisti.

Iako o ukusima ne treba raspravljati, eksperti tvrde da su ove stvari pogrešne za sve.

Krupne šare

Prilikom izbora haljina ili bluza s bujnim cvećem ili velikim krugovima, harmonija je narušena, a sva pažnja je usmerena na odeću. Upadljiv print sa krupnim motivima i šarama se posebno ne preporučuje ženama koje su sitne i niske jer čini da izgledaju vizuelno starije.

Dame koje žele da izgledaju vitko ne bi trebalo da nose ove dezene. Ali ako ne možete da odolite cvetnom i apstraktnom printu, birajte odeću s elementima srednje ili male veličine.

Takođe, zapamtite da većini žena pristaju dinamični i ritmični detalji, piše Story.hr.

Advertisement

Poslovna haljina

Poslovna haljina nesumnjivo izgleda dobro, ali na njoj sve mora biti savršeno: tkanina, šavovi, kroj, boja. Ali postoji problem – takve haljine ne odgovaraju svima

Za mlade žene je bolje da izbegavaju ovaj model i da ga zamenite ležernijim haljinama.

Velike torbe

Iako ih mnoge žene biraju jer su praktične, stilisti savetuju da ipak dobro razmislimo šta je ono što nam je neophodno da ponesemo sa sobom kada izlazimo iz kuće i ipak se umesto za veliku torbu opredelimo za malu, klač torbicu.

Tome kako izgledamo dosta doprinosi garderoba koju nosimo. Svaka žena teži tome da izgleda sveže, mlado i privlačno, a to je moguće postići pravilnim izborom garderobe. Nikako se ne treba stideti svojih godina, ali nema potrebe da zbog odevanja određene odeće izgledate starije.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy