Connect with us

Kuhinja

SRBI ODLEPILI ZA MANASTIRSKIM RECEPTOM PUNJENIH PAPRIKA: Ovakve su samo na HILANDARU služili

Objavljeno

-

Punjene paprike, Foto: Printscreen Youtube

Za punjene paprike riba ne mora da bude prvog kvaliteta, jer sastojci jelu daju izvarendan ukus, tako da riba služi samo kao izvor proteina.


Punjene paprike se ne prave često u Hilandaru, jer obično ima mnogo gostiju, a priprema zahteva dosta posla. Doduše, i gosti se angažaju i pomažu: naberu paprike, skinu peteljke i semenke i operu ih.

POGLEDAJ:  NAJNOVIJI RECEPT ZA KUKURUZ IZ RERNE: Jednostavan je i idealan za večeru, spreman za SAMO 15 minuta!

Sve se to uradi dan ranije, uveče. Tada se fil pripremi. Najpre se isecka dosta crnog luka i proprži. Riba se očisti, samelje i stavi u ispržen luk. Zatim dosta peršuna, malo origana, soli i pola kante očišćenog pirinča. Kada se i to proprži, sve je spremno i ujutru se samo napune paprike.

Svaka paprika treba da ima svoj poklopac. Poređaju se u tavu, doda se dosta sitno iseckanog peršuna i napuni se vodom. Kuva se i kako voda isparava, paprikama se dodaje rendani paradajz i ulje i tako, dok ne popije svu vodu, a ostane samo ukusan saft.

Punjene paprike, Foto: Printscreen Youtube

Dok se paprike kuvaju, tava je poklopljena.

POGLEDAJ:  Evo kako seks utiče na vaše zdravlje

Za punjene paprike riba ne mora da bude prvog kvaliteta, jer sastojci jelu daju izvarendan ukus, tako da riba služi samo kao izvor proteina. Važno je jedino, pre mlevenja, dobro je očistiti od kostiju.

Kuhinja

OVAKO SE SPREMA OSLIĆ NA MANASTIRSKI NAČIN: Zdrav RECEPT koji svaka SRPSKA DOMAĆICA mora DA ZNA

Objavljeno

-

Objavio

Oslić, Foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Probajte ribu na manastirski način. Ukus je odličan, a najbitnije je što ćete svojim najmilijima poslužiti zdrav obrok. Pratite recept i uživajte!


Sastojci:

  • 3 pa­r­če­ta oslića
  • 1 gla­vi­ca be­log luka
  • su­n­co­kre­to­vo ulje
  • svež peršun
  • su­vi za­či­ni
  • ori­ga­no, bo­si­ljak, mirođija
  • ma­sli­no­vo ulje

Priprema:

1. Su­vi za­či­ni se iz­me­ša­ju pa se ri­ba ise­če­na na pa­r­či­će do­bro pre­li­je nji­ma i osta­vi da od­sto­ji dva sa­ta u fri­ži­de­ru. Za­tim se sta­vlja u pleh na pa­pir za pe­če­nje i pre­li­va uljem (po ka­ši­ci­ca na sva­ko pa­r­če).

POGLEDAJ:  NAKON 40-TE OVE NAMIRNICE SU APSOLUTNO ZABRANJENE: Niste ni sveni koliko su opasne po zdravlje!

2. Te­p­si­ju pre­kri­ti alu­mi­ni­ju­m­skom fo­li­jom i pe­ći oko po­la sa­ta na 200 ste­pe­ni, za­tim fo­li­ju ski­nu­ti i pe­ći još oko 15 mi­nu­ta.

3. U či­ni­ju sta­vi­ti dos­ta ise­c­ka­nog be­log lu­ka i pe­r­šu­na, ma­sli­no­vog ulja i so­li, pa sve to pre­li­ti pre­ko vre­le ri­be.

4. Vra­ti­ti fo­li­ju na ri­bu i osta­vi­ti da od­sto­ji dok se ri­ba ne umla­či da upi­je uku­se.

POGLEDAJ:  DA LI SE SEĆATE OVE DEVOJČICE? Pevala je sa Zdravkom Čolićem, a onda se desio rat!Evo gde je i kako danas izgleda Ivana!

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h