Connect with us

LIFESTYLE

SOK OD CELERA ĆE OJAČATI VAŠ ORGANIZAM! Ako ga pije OVA grupa ljudi, može se desiti STRAŠNA POSLEDICA

Objavljeno

-

Sok od celera, Foto: Profimedia

Celer je namirnica koju mnogi zapostavljaju, a vrlo je korisna.

Celer je odlična namirnica za detoksikaciju organizma, ali i za probleme sa probavom i nadutošću. Bogat je vitaminima A, K, E, C i vitaminima grupe B (uključujući B9 ili folnu kiselinu), kao i kalijumom, kalcijumom i vlaknima.

Koristan je i kod respiratornih bakterijskih infekcija, budući da pomaže u iskašljavanju sekreta.

Celer pomaže i u prevenciji raka, zahvaljujući kumarinu koji sprečava štetno delovanje slobodnih radikala, ali i flavonoidnih antioksidanata koji su ujedno dobri i za očuvanje vida i za snižavanje krvnog pritiska.

Najzdraviji deo celera je njegova stabljika, pa se savetuje da pri kupovini birate biljku sa što dužom stabljikom. Pored toga, treba obratiti pažnju i na to da koren celera treba da ima što manju kuglu, ali i izbegavati da kupujete očišćen i isečen celer, kao i onaj sa isušenim delovima, koji time gubi pozitivna svojstva.

Celer se može dodavati u supu, koristiti se za umake i salate, kao dodatak ribi, piletini ili rižotu.

Od celera se može praviti i sok, ali se upozoravaju trudnice da ga ne piju pošto može podstaći spontani pobačaj.

Horoskop

OVA 4 ZNAKA OČEKUJE PRAVO ČUDU U JULU: Neće znati ŠTA IH JE SNAŠLO

Objavljeno

-

Horoskop, Foto: Profimedia


Biće korisno da preispitate nedavne događaje, izvučete zaključke i prepustite se onome što vas vuče napred

Ovo leto može biti fantastično, ali mnogi će ipak naići na nevolje uzrokovane nepovoljnim položajem zvezda.

Blizanci

Zvezde Blizancima savetuje da rade na ciljevima. Biće korisno da preispitate nedavne događaje, izvučete zaključke i prepustite se onome što vas vuče napred.

Sreća će se sigurno osmehnuti onim Blizancima koji pravilno znaju da preraspodele prioritete i dozvole da promene uđu u život.

Lav

Lavove očekuje finansijski uspeh. Pronađite novi izvor prihoda. Osim toga, u julu će Lavovi moći da se izbore sa gomilom dugo nagomilanih problema i izazova, a kada se to dogodi, predstavnici ovog znaka će konačno slobodno disati.

Vodolija

Vodolija u julu će promeniti svoju sudbinu. Predstavnici znaka će krenuti putem samospoznaje i razvoja, i moći će da ostvare harmoniju u odnosima sa voljenima.

Međutim, za ovo ćete morati da usporite, pogledate sebe spolja, poradite na greškama i dozvolite sebi da verujete u čuda.

Devica

U julu će se ostvariti stari san rođenih u znaku Device – napokon će se sve stvari preokrenuti nabolje. Ovaj period biće ispunjen poklonima i iznenađenjima.

Biće prilike da se realizuje ono što Device odavno nisu odlučile.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h