Connect with us

LIFESTYLE

Seks tokom menstruacije: 5 stvari koje treba da znate pre nego što se upustite u uživanje među čaršavima

Objavljeno

-

FOTO: SHUTTERSTOCK

Ukoliko bolovi nisu snažni, recimo u poslednjim danima menstrualnog krvarenja, i ako je vaš partner za to, nema prepreka za intimne odnose. Koje su pozitivne strane?


Seks tokom menstruacije je jedan od najvećih tabua kada je u pitanju aktivnost među čaršavima ― čak ni najblaže prijateljice neće priznati jedna drugoj da su to radile. Ipak, nema razloga za to. Menstrualno krvarenje je prirodna funkcija organizma, zahvaljujući naglom skoku testosterona vaša želja za seksom bi tada mogla iznenađujuće porasti.

Ako su grčevi blaži i ako se osećate dobro, a vaš partner nema ništa protiv, stručnjaci ističu da prepreke ne postoje.

 

  • Seks tokom menstruacije ne mora da bude… neuredan

Pristup seksu u „onim danima“ je drugačiji kod svakog para. Recimo, ako se plašite kako će to izgledati i da će sve biti neuredno i uprljano, možda nije loša ideja da to uradite pod tušem.

 

  • Orgazam može da ublaži menstrualne grčeve

Kako objašnjavaju stručnjaci, endorfin koji se oslobađa prilikom orgazma može da ublaži grčeve i stres kod nekih žena.

  • Možda ćete biti uzbuđeniji

Zbog porasta nivoa testosterona na početku ciklusa, može da se dogodi da vam poraste libido!

 

  • Šta god mislili o ovakvom odnosu, bezbedan je

Ukoliko vas brine zdravstvena strana i to kako će se seks tokom ciklusa odraziti na partnera, utešiće vas to što je menstrualna krv samo još jedna telesna tečnost i ni na koji način ne može da izazove zdravstvene probleme drugoj strani.

Postoji čudna stigma u vezi s njom, zahvaljujući mizoginiji u našoj kulturi, ali menstrualna krv jeste bezbedna ― ističe Lara Brajden, specijalistkinja za žensko zdravlje.

 

  • Menstruacija je „prirodni lubrikant“

Ukoliko zbog vaginalne suvoće ili bilo kog drugog razloga koristite lubrikante, biće vam zanimljivo objašnjenje Ane Druet, koja je na čelu tima koji je razvio aplikaciju za praćenje menstruacije Clue.

Seks u ovim danima je očigledno najprirodniji mogući lubrikant. Menstruacija je dobra prilika za seks pod tušem ― ističe ona.

Izvor: Glosy

LIFESTYLE

KAKO UKLONITI PODOČNJAKE? Postoje 3 NAČINA

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Profimedia


Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju nisu samo vezani za to koliko spavamo ili ne spavamo, nego i za druge spoljne uticaje, ali i celokupno stanje organizma može da utiče na njih


Pomama za korekcijom usana se polako stišava i sada, bar tako estetski hirurzi kažu, sve više žena odlazi na korekciju podočnjaka. I zato, da biste izbegle odlazak „pod iglu“, mi smo vam spremili najbolje savete sa kojima ćete se rešiti podočnjaka.

Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju nisu samo vezani za to koliko spavamo ili ne spavamo, nego i za druge spoljne uticaje, ali i celokupno stanje organizma može da utiče na njih.

Ishrana pod broj jedan

Kao i uvek kada je reč o zdravlju i lepoti, sve počinje s onime što unosimo u organizam. Tamni kolutovi mogu biti znak manjka gvožđa i vitamina B12 u ishrani, pa se predlaže unos spanaća, graška, brokolija, tofua, kajsije, tamne čokolade, a ukoliko konzumirate hranu životinjskog porekla, tu su meso, jaja, mlečni proizvodi, a naročito riba. Pijte puno vode, pazite na unos soli, izbegavajte alkohol i cigarete.

Krema za oči

Kako je u području oko očiju koža prirodno tanja i nežnija, na njenu negu treba obratiti posebnu pažnju, jer će se upravo ovde videti prvi znakovi umora i prve borice.Kako to područje ima manje žlezda, hidratizacija je slaba i moramo joj pomoći hidratantnim kremama, posebno obogaćenim vitaminima B, C i E.

Iako se možda čini kao posebna investicija, naročito ako ste spremne da kupite zaista kvalitetnu kremu, isplati se – osim što će vam koža biti zahvalna, pogled svežiji, jedna kremica će vam dugo trajati.

Retinol

Retinol može da pomogne obnovi kolagena u koži i osnaživanju vaskularnog dela tog područja dokC vitamin može da poništiti pigmentaciju i posvetliti taj deo kože. Pronađite odgovarajući serum za oči s retinolom, ali budite pažljive i postepeno navikavajte kožu ako posežete za intenzivnijim kozmetičkim preparatima.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h