Connect with us

LIFESTYLE

SAMO 11 MINUTA DNEVNO ĆE VAM PRODUŽITI ŽIVOT: Odmah počnite ovo da radite svakog dana, BRZO ĆETE PRIMETITI RAZLIKU

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Naučnici su sada utvrdili i tačno koliko nam je minuta dnevno potrebno


Zdrav i dug život zasnivaju se na zdravim navikama, pametnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti, važnoj kako za telo, tako i za duh.

Naučnici su sada utvrdili i tačno koliko nam je minuta dnevno potrebno!

Iako se ranije pričalo o više od pola sata dnevno, novo istraživanje pokazalo je da samo 11 minuta dnevno fizičke aktivnosti blagotvorno deluje na zdravlje.

Ranija istraživanja išla su čak i do preko sat vremena kako bi se „dotakle“ brojke vezane za rizik od prerane smrti, ali sada je taj broj smanjen na svega 11 minuta dnevno.

Advertisement

Birajte! U pitanju je umerena fizička aktivnost, dakle ne morate dizati tegove niti trčati kilometrima i kilometrima, dovoljno je da šetate ili radite lagane vežbe.

Studija sprovedena na norveškoj Školi sportske medicine utvrdila je da su oni koji su vežbali 35 minuta dnevno imali najbolje rezultate, ali da su i oni sa samo 11 minuta aktivnosti dnevno uspeli da „okrenu“ brojke u svoju korist.

NE PROPUSTI ??


HODANJE POMAŽE DA BRZO SMRŠATE: Treba samo da se pridržavete ovih 5 ZAKONA!


Izvor: Espreso

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Horoskop

Ovi znakovi horoskopa su najveće svađalice u vezama: Jeste li se prepoznali?

Objavljeno

-

Objavio

Pet znakova horoskopa koji stalno imaju sukobe!

U svetu ljubavnih veza, konflikti su neizbežni. Bez obzira na to koliko se partneri vole, razlike u ličnostima, interesovanjima ili stresu svakodnevnog života mogu izazvati nesuglasice i nesporazume.

Neki parovi se čini da jednostavno ne mogu uskladiti svoje različitosti, uprkos naporima. Fascinantno je kako astrološki znakovi mogu igrati ulogu u ovoj dinamici.

Ovan i Rak

Ovan, impulsivan i avanturistički nastrojen, suočava se sa Rakom, osetljivim i emotivnim. Sukobi su česti jer Rak smatra da Ovan ne pridaje dovoljno pažnje njihovim osećanjima, dok Ovan smatra da je Rak previše emotivan i ograničavajući.

Advertisement

Blizanci i Devica

Blizanci kao znak horoskopa, društveni i promenljivi, stupaju u sukob sa Devicom, koja voli red i analizu. Blizanci smatraju Devicu dosadnom i previše kritičnom, dok Devica smatra da su Blizanci neodgovorni i površni.

Lav i Škorpija

Lav, željan pažnje i zabave, sukobljava se sa Škorpijom, intenzivnom i ljubomornom. Lav može smatrati da je Škorpija previše posesivna, dok Škorpija vidi Lava kao previše egocentričnog. Ova snažna dinamika često dovodi do vatrenih rasprava.

Vaga i Jarac

Advertisement

Vaga kao znak horoskopa, koja ceni harmoniju, suprotstavlja se Jaracu, ambicioznom i fokusiranom na ciljeve. Vaga smatra da je Jarac previše hladan i distanciran, dok Jarac misli da je Vaga previše neodlučna i površna. Njihova različita shvatanja života često izazivaju tenzije.

Strelac i Ribe

Strelac, željan slobode i avanture, sukobljava se sa Ribama, osetljivim i sklonim maštanju. Strelac može smatrati Ribu previše emotivnom i neodlučnom, dok Riba vidi Strelca kao nedovoljno senzitivnog i nepredvidivog. Njihovi suprotni pristupi često dovode do neslaganja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h