Connect with us

LIFESTYLE

PROBAJTE: Tuširajte se HLADNOM vodom 7 dana i videćete NEVEROVATNE rezultate!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Hladan tuš ujutru te momentalno razbudi, a Stefani nije “jutarnji tip”. Voli da spava i teško se budi.


Stefani Houp je mesecima slušala o benefitima tuširanja hladnom vodom. Čula je da to pozitivno utiče na psihu, kožu, kosu i da ublažava upale mišića posle treninga.

Hladan tuš ujutru te momentalno razbudi, a Stefani nije “jutarnji tip”. Voli da spava i teško se budi. Iako lekari upozoravaju ljude sa srčanim oboljenjima da se uzdrže od hladnog tuša, ljudi širom sveta se kunu u fenomenalne promene koje su usledile kad su jednom počeli sa novom rutinom.

Zato je Stefani odlučila da proba na nedelju dana. Svako jutro se tuširala hladnom vodom. Evo kako je prošla.

Prvi dan: Već sam zažalila

Advertisement

Nisam pustila baš ledenu vodu danas i osetila sam se budnije posle ovog prvog tuša nego inače. Isto tako moram da kažem da brijanje nogu pod hladnom vodom nije zabavno. Naježila sam se, pa je moj žilet bio spreman za napad. Zato je brijanje bolelo. Neću se više brijati ove nedelje.

Drugi dan: Budna sam i nervozna

Posle mog tužnog tuširanja, definitivno sam bila budnija i bolje raspoložena nego inače pre prve jutarnje kafe (šalim se – pijem kafu bez kofeina). Kosa mi je i dalje malo naelektrisana. Skratila sam vreme tuširanja. Nema više sedenja i kontempliranja života od 20 minuta, pa sam zbog toga postala i produktivnija, prenosi Buzzfeed.com.

Treći dan: Kosa mi je fenomenalna

Imam minival i moje lokne izgledaju super od kad sam kosu počela da perem hladnom umesto toplom vodom.

Advertisement

Kosa mi je mnogo manje naelektrisana, a lokne su mi čvršće i sjajnije.

Četvrti dan: Sad je mnogo lakše, ali i dalje mrzim hladnoću

Stvari koje radim bez ikakvog razloga… Sad mnogo brže uskočim pod tuš, ali to definitivno ne znači da mi se sviđa. Takođe sam primetila da duže izdržim pod hladnim mlazom nego na početku nedelje. Samo još tri dana…

Peti dan: Osećam se kao nova osoba!

Odjednom je postalo mnogo lakše tuširati se hladnom vodom. Kosa mi izgleda odlično, koža mi se zategla i osvežila, a ja sam ujutru sabranija nego obično.

Advertisement

Šesti dan: Nedostaju mi tople kupke ali nastavljam

Prevazići ću ovo. I dalje se osećam odlično, ali definitivno sam se uželela vrele vode.

Sedmi dan: It’s the Final Countdown!

Ovo je bilo najuzbudljivije tuširanje za mene jer sam znala da je i poslednje. Sad ću od sreće da plešem nešto. Toliko dobro se osećam.

Izvor: Espreso

Advertisement

Ljubav

Frojdov trik kako da prepoznate slabog muškarca

Objavljeno

-

Objavio

Osim toga što je umeo da prepozna glupe ljude, nabolji psihijatar, Sigmund Frojd znao je i kako postupati sa zavidnim i zlim ljudima koji žele da nas ponize. Uprkos tome što nije uspeo da pronađe sreću u braku koji je imao, svim ženama dao je savet kako da prepoznaju slabog muškarca.

Biranje partnera za vezu ili brak postalo je poput lutrije, dok mnogi tvrde kako njihovi partneri na početku odnosa i kasnije nisu bili bili isti. Žene su posebno sklone idealizaciji svog partnera, te često zanemaruju znakove koji možda mogu ukazati da to zapravo nije muškarac za njih.

Međutim, mnogi psiholozi smatraju da možemo sagledati srž drugog bića i njegove skrivene strane, ali samo ako pobegnemo od iluzija.

Austrijski psihijatar Sigmund Frojd dao je univerzalni savet kako da prepoznamo slabog ili mentalno jakog muškarca, odnosno procenimo da li je to partner koji će moći da ide sa nama zajedno kroz život, razvija se, voli potpuno i motivišemo da postanemo bolji.

Sigmund Frojd je uveravao da svako može biti slab, čak i uspešni i bogati ljudi, osobe na pozicijama i oni sa snažnom reputacijom. Istakao je da se mentalna snaga osobe može odrediti vrlo jednostavno. Prema Frojdu mentalna skala osobe određena je problemom koji ga može izbaciti iz takta.

Advertisement

Ispostavilo se da je vrlo jednostavno testirati čoveka na mentalnu stabilnost. Dovoljno je izgovoriti neki stav za koji znate da nije u skladu sa njegovim i gledati tok razvoja. Nastavite da tvrdite svoje, a ako osoba počne da gubi živce, preći će na povišen ton – to su počeci slabosti. Ukoliko vas gleda zbunjeno i nudi nekoliko mogućnosti za rešavanje vaših problema, smatrajte da je to mentalno snažna i izbalansirana osoba, odnosno trenutno dobar izbor za partnera.

Ovaj test možete lako primeniti kod svake osobe, a on vam može pomoći da odredite da li sa nekim zaista možete praviti planove. Kada je sve idealno, vode vas samo romantične varnice i kada se svi stavovi poklapaju, naročito na početku odnosa, živimo u iluziji i nismo sigurni kako će neko reagovati kada se pojave izazovi.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h