Connect with us

LIFESTYLE

POPODNEVNA DREMKA NEKOME POMOGNE, NEKOGA JOŠ VIŠE USPAVA: Kako to utiče na vas?

Objavljeno

-

Foto: Printscreen

Dremka popodne nekoliko korisnih saveta


Da li se i vama nekad dešava da vas san u toku dana toliko savlada da jednostavno ne možete da držite vaše oči otvorenima? Svi znamo kako ponekad ume da bude slatko popodne odspavati.

Ipak, dok neki kažu da su posle popodnevne dremke kao preporođeni, drugi imaju osećaj da ih je ovaj intermeco samo ošamutio. Možda je trik u tome koliko zapravo traje taj popodnevni odmor – koliko je dovoljno, a koliko je već previše sna tokom dana? Interesantno je da se u nekim kulturama popodnevni san smatra pokazateljem lenosti, dok se u drugima, poput Japana, tumači sasvim suprotno – kao znak posvećenosti poslu.

I ti su benefiti vrlo konkretni, i ne odnose se samo na energetski boost, već se popodnevnim snom smanjuje rizik od srčanih udara, dijabetesa, reguliše se krvni pritisak, kao i mogućnost pojave demencije u kasnijim godinama. Takođe, ono što je interesantno jeste da različita dužina popodnevne dremke različito i utiče na naš organizam. Evo i na koji način:

POGLEDAJ:  3 roditeljske navike ukorenjene kod Srba: Zbog ovog devojčica ne može da prepozna nasilje i nasilnika!

Dremka od 10 do 20 minuta

Prema stručnjacima, samo 10ak do 20 minuta sna ima moćan uticaj na stanje organizma, i posebno je efikasno kada malo dremnete u onom onom momentu kada osetite da ste pregoreli sa snagom.

Zapravo, ova mini dremka utiče na pravi boost za vašu energiju, i posle nje se možete osećati kao preporođeni. Posebno je efikasna nakon što ručate kada prirodno padne energija, jer se sva krv sjurila u želudac za varenje hrane.

Ipak, u ovom slučaju ne treba da prekoračite granicu i da pređete u dubok san. Zato nije loše da odremate samo na kauču ili čak i u sedećem ili polusedećem položaju.

POGLEDAJ:  DANAS MOGUĆE NEPOGODE, BEZ KIŠE SAMO U JEDNOM DELU ZEMLJE: Temperature visoke, a na kraju nedelje stiže IZNENAĐENJE

Pola sata sna

Tek je teško odoleti nakon pola sata slatkog sna ne nastaviti sa istim! Za pola sata spavanja u toku popodneva je dokazano da ima višestruk pozitivan uticaj – poboljšava mentalne funkcije, redukuje stres, smanjuje rizik od dijabetesa i viška kilograma itd.

Pola sata spavanja je na primer idealno nakon što dođete kući sa posla, kako biste se restartovali posle celog dana obaveza i eventualnog stresa, te povratili snagu.

Sat vremena

Ukoliko vas posao koji radite izrazito mentalno iscrpljuje, onda je predlog da nakon što dođete kući odspavate čitavih sat vremena. Ovako ćete već uspeti da utonete i u dublji san, te će obnova vaših moždanih funkcija biti potpunija.

POGLEDAJ:  NAJNOVIJI RECEPT ZA KUKURUZ IZ RERNE: Jednostavan je i idealan za večeru, spreman za SAMO 15 minuta!

Ipak, ima i jedna nus pojava – nakon sat vremena spavanja biće vam teže da se povratite i bićete malo usnuli i rasejani.

Sat i po popodnevnog sna

Tokom 90 minuta ćete već uspeti da obrnete pun ciklus sna, što uključuje faze i slabijeg i dubljeg sna. Čak je moguće da upadnete i u REM fazu, odnosno da sanjate.

Tokom ove duže dremke uspećete da povratite i fizičku i mentalnu snagu, i što je najvažnije biće vam lakše da se probudite nego da ste spavali sat vremena, jer ste obrnuli sve faze sna!


8 ZNAKOVA DA SE DEBLJATE ZBOG ŠTITNE ŽLEZDE: Sve kreće UMOROM, a kada se desi svih 6 SIMPTOMA, idite kod LEKARA


Izvor: Espreso

Ljubav

POLJUBAC U ČELO ima svoje značenje, evo i koje!

Objavljeno

-

Objavio

Poljubac  čelo često deluje kao veoma intiman čin, jer taj neko vam poručuje da mu mnogo značite.

Ovakav poljubac može da znači jaku privrženost, ali i utehu.  Takođe, poljubac u čelo od strane partnera poručuje da želi da se brine o vama, da vas zaštiti. Poljupcem u čelo muškarac/žena vam poručuje da mu/joj je stalo do vas, da voli da deli prostor sa vama, da mu/joj mnogo značite.  Poljubac u čelo je i znak obožavanja – ljubljenje nekoga u čelo je kao da kažete: „divna si“ ili „obožavam te“.

POGLEDAJ:  BAKA OTKRILA RECEPT ZA MEKANE RUŽICE: Zbog OVOG sastojka ĆETE IH STALNO SPREMATI, dobro ga ZAPAMTITE

Kako prenos ddl.com, ova vrsta poljupca poručuje da se sviđate osobi koja vas ljubi u čelo, pogotovo na javnim mestima ako ne želi da bude suviše očigledno. Poljubac u čelo je fantastičan jer je to vrlo mali gest koji pokazuje da vaš partner na simpatičan način razmišlja o vama. Takođe, pokazuje vam da ste u mislima osobe koja daje poljubac. To je kao da ljubi vašu dušu – naše čelo predstavlja treću čakru koja je centar za predviđanje i intuiciju.

POGLEDAJ:  DANAS MOGUĆE NEPOGODE, BEZ KIŠE SAMO U JEDNOM DELU ZEMLJE: Temperature visoke, a na kraju nedelje stiže IZNENAĐENJE
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h