Connect with us

LIFESTYLE

PAKAO! AKO NE PERETE ZUBE KAKO TREBA, MOŽETE DA DOŽIVITE SRČANI UDAR

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrti u zapadnom svetu


Potencijalni srčani udar, pored stresa, loših životnih navika i naslednog faktora, može izazvati i neodržavanje higijene usta i zuba.

Neredovno održavanje higijene usne duplje i neredovno pranje zuba mogu doneti mnogo veće opasnosti po ljudski organizam!

Osim što loša higijena usne duplje dovodi do krvarenja desni i paradentoze, otvorene rane u ustima pogoduju taloženju i širenju više od 700 tipova štetnih bakterija koje ulaze u krvotok i dalje štete srcu, potvrdili su naučnici sa Univerziteta u Bristolu.

POGLEDAJ:  SVEJEDNO JE DA LI ĆETE SE IZNERVIRATI ILI POJESTI DUPLI HAMBURGER: Naučnici tvrde da STRES goji i nabija KALORIJE!

Kada bakterije uđu u krvotok kao nezavisni faktori, oni pogoduju razvoju i ubrzanom napretku bolesti srca, bez obzira da li smo imali prethodne hronične bolesti ili je naše telo u punoj snazi i kondiciji.

– Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrti u zapadnom svetu. Oralne bakterije, streptokok gordoni i streptokok sanguinis često izazivaju infekcije i danas ih prepoznajemo kao nezavisne faktore rizika u razvoju bolesti srca. Nije važno koliko ste mršavi, telesno spremni ili zdravi, sa lošim zubima rastu vam izgledi za bolest srca – objašnjava profesor Hovard Dženkinson sa Univerziteta u Briselu nakon ispitivanja štetnosti bakterija po ljudski organizam.

POGLEDAJ:  DEČAK KOJI BOLUJE OD AUTIZMA UPUTIO PISMO SVOM RAZREDU: Njegove reči će vas POGODITI U SRCE

PROČITAJ


SAMO JEDNA ČAŠA DNEVNO: Nemački recept do SAVRŠENOG ZDRAVLJA! 3 MOĆNA sastojka koja ČINE ČUDO!


Izvor: Espreso

Ljubav

POLJUBAC U ČELO ima svoje značenje, evo i koje!

Objavljeno

-

Objavio

Poljubac  čelo često deluje kao veoma intiman čin, jer taj neko vam poručuje da mu mnogo značite.

Ovakav poljubac može da znači jaku privrženost, ali i utehu.  Takođe, poljubac u čelo od strane partnera poručuje da želi da se brine o vama, da vas zaštiti. Poljupcem u čelo muškarac/žena vam poručuje da mu/joj je stalo do vas, da voli da deli prostor sa vama, da mu/joj mnogo značite.  Poljubac u čelo je i znak obožavanja – ljubljenje nekoga u čelo je kao da kažete: „divna si“ ili „obožavam te“.

POGLEDAJ:  RECEPT ZA NAJBRŽU PICU IZ TIGANJA: Ni pola sata vam neće trebati

Kako prenos ddl.com, ova vrsta poljupca poručuje da se sviđate osobi koja vas ljubi u čelo, pogotovo na javnim mestima ako ne želi da bude suviše očigledno. Poljubac u čelo je fantastičan jer je to vrlo mali gest koji pokazuje da vaš partner na simpatičan način razmišlja o vama. Takođe, pokazuje vam da ste u mislima osobe koja daje poljubac. To je kao da ljubi vašu dušu – naše čelo predstavlja treću čakru koja je centar za predviđanje i intuiciju.

POGLEDAJ:  5 PIĆA OD KOJIH SE SALO TOPI KAO LUDO! Smršajte brzo i pazite šta unosite u organizam
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h