Connect with us

LIFESTYLE

OTKRIVEN SKRIVENI SIMPTOM KORONE! Ako osetite bol u grudima odmah se javite lekaru, češći je kod ŽENA!

Objavljeno

-

Bol u grudima, Foto: Profimedia

Prvi zadatak lekara primarne zdravstvene zaštite je da isključe mogućnost akutnog infarkta miokarda ili srčanog udara.


Kostohondritis karakteriše bol sličan onome koji izaziva srčana bolest ili srčani udar. Prema nekim istraživanjima, kostohondritis je jedan od skrivenih simptoma koronavirusa.

– Kostohondritis je upala hrskavice koja povezuje rebra sa grudnom kosti. To je zapaljen proces koji obično pogađa nekoliko rebara, obično na istoj strani grudne kosti. To je stanje koje može biti prilično bolno, zbog čega se pacijent obraća lekaru – objašnjava prof. Zlata Ožvačić Adžić, specijalista porodične medicine, javlja HRT.

POGLEDAJ:  Ovaj NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE čini čuda za liniju: Osim što kilogrami nestaju, ima snažno DETOKS dejstvo na ceo organizam

Najčešće je to nespecifična upala koja je primarna, mada se ponekad može javiti i kao deo drugih bolesti – poput reumatskih inflamatornih bolesti ili čak ukazivati na tumor u telu, ali to su vrlo retki slučajevi. Neka istraživanja su pokazala da je kostohondritis češći kod žena. Glavni simptom koji pacijenti prijavljuju lekaru je bol u grudima.

POGLEDAJ:  AKO STE PREHLAĐENI, ONDA URADITE OVO PRED SPAVANJE: Bićete i iznenađeni i šokirani u ISTO VREME!

Prvi zadatak lekara primarne zdravstvene zaštite je da isključe mogućnost akutnog infarkta miokarda ili srčanog udara. Palpacijom, odnosno pritiskom na mesto bola, lekar već otkriva potencijalni problem, kao i dubokim disanjem pacijenta i pokretima ruku. Ovo su samo prvi koraci u dijagnozi. Zatim se pacijentu daje elektrokardiogram.

– Kostohondritis se obično rešava sam od sebe, dugoročna prognoza je dobra. Leči se analgeticima i antiinflamatornim lekovima, pre svega nesteroidnim antireumatskim lekovima. Upala koja uzrokuje bol s vremenom popušta i lekovi se primenjuju lokalno ili oralno – dodaje prof. Zlata Ožvačić Adžić.

POGLEDAJ:  SRBI, OVO JE NAJZDRAVIJI RECEPT ZA PRŽENICE: Od sada ćete ih JESTI samo NA OVAJ NAČIN, ništa JAČE NISTE PROBALI

Profesor svakako savetuje ljude da se u slučaju bolova u grudima odmah jave lekaru.

Izvor: Espreso

Ljubav

POLJUBAC U ČELO ima svoje značenje, evo i koje!

Objavljeno

-

Objavio

Poljubac  čelo često deluje kao veoma intiman čin, jer taj neko vam poručuje da mu mnogo značite.

Ovakav poljubac može da znači jaku privrženost, ali i utehu.  Takođe, poljubac u čelo od strane partnera poručuje da želi da se brine o vama, da vas zaštiti. Poljupcem u čelo muškarac/žena vam poručuje da mu/joj je stalo do vas, da voli da deli prostor sa vama, da mu/joj mnogo značite.  Poljubac u čelo je i znak obožavanja – ljubljenje nekoga u čelo je kao da kažete: „divna si“ ili „obožavam te“.

POGLEDAJ:  Vazdušasta i MEKANA kao duša: Jedina prava srpska gibanica po starom receptu koju ćete svaki put iznova voleti

Kako prenos ddl.com, ova vrsta poljupca poručuje da se sviđate osobi koja vas ljubi u čelo, pogotovo na javnim mestima ako ne želi da bude suviše očigledno. Poljubac u čelo je fantastičan jer je to vrlo mali gest koji pokazuje da vaš partner na simpatičan način razmišlja o vama. Takođe, pokazuje vam da ste u mislima osobe koja daje poljubac. To je kao da ljubi vašu dušu – naše čelo predstavlja treću čakru koja je centar za predviđanje i intuiciju.

POGLEDAJ:  OVAKO JUŽNJACI PRAVE AJVAR! Provereni RECEPT koji nema konkurenciju, PRSTE DA POLIŽEŠ
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h