Connect with us

LIFESTYLE

NEMATE DOVOLJNO VREMENA, A ŽELITE ČISTU I UREDNU FRIZURU? Ovo su saveti koji će rešiti problem neuredne kose!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Upakovan je u bočicu nalik laku za kosu, ali umesto prozirnog i lepljivog laka, iz nje se rasprši nešto nalik razređenom puderu


Proizvod za koji mnoge žene nisu sigurne i zaobilaze u širokom luku, neke su ga možda i isprobale pa nisu bile zadovoljne, a treće su zagovornice i redovno koriste šampon za suvo pranje u svojoj bjuti rutini.

Upakovan je u bočicu nalik laku za kosu, ali umesto prozirnog i lepljivog laka, iz nje se rasprši nešto nalik razređenom puderu.

Kako ispravno koristiti šampon u spreju?

Za dobre rezultate, važno je raspršiti ga s udaljenosti od otprilike 15 centimetara. Umesto da prskate veliku količinu šampona odjednom, savetuje se da se kosa podeli i da sprej prtiskate pomalo – zahvatajući deo po deo kose. Od korena prema vrhu.

Ako vam je kosa masna samo pri korenu i na šiškama, nanesite šampon samo na te delove.

Za još bolji efekat, stručnjaci savetuju da jednom rukom pomaknete kosu dok sa drugom špricate suvi šampon, kako bi se njegovi sastojci što bolje rasporedili po vlasima. Na kraju možete očešljati kosu četkom ili češljem kako bi uklonili višak prema vrhu kose.

Suvi šampon u puderu

Ova vrsta suvog šampona preporučuje se za vrlo gustu, kao i vrlo masnu kosu. Ovaj proizvod je mnogo više koncentrovan, bolje isušuje i upija masnoću.

On se, za razliku od onog u spreju, nanosi direktno na koren, krenite odmah na onim delovima gde je kosa najmasnija. Ostatak je najbolje otresti rukom nakon što okrenete glavu prema dole, možete i ovde koristiti hladan vazduh iz fena.

Ako želite da se vaša kosa izgleda bujnije, nanesite proizvod od sredine prema vrhovima kako bi dobili na volumenu.

Kako još koristiti suvi šampon?

Ako imate tanku kosu, bez volumena, nanesite malo suvog šampona na teme, kako bi se rešili osećaja da vam je kosa zalepljena uz glavu i kako biste je podigli u korenu.

Oni koji imaju šiške znaju da se one izmaste pre ostatka kose, ako nemate vremena da ih operete – ili celu kosu – možete iskoristiti suvi šampon i naneti ga parcijalno samo na taj deo.

Suvi šampon može vam poslužiti kao trik za stilizovanje frizure, bez korišćenja laka za kosu. Suvi šampon odličan je za popravak lokni ili bilo kakve podignute frizure, a nanosite ga pre stilizovanje kose.


KNEDLA U GRLU NIJE NAIVNA STVAR: Evo šta izaziva ovaj osećaj i kako da ga se rešimo


Izvor: Espreso

Horoskop

KREĆU DANI NOVCA, A OVO JE RITUAL ZA PRIVLAČENJE PARA: Ovakvo nešto morate PROBATI

Objavljeno

-

Objavio

Horoskop, Foto: Profimedia


Sve do 20. avgusta biće nam posebno važna materijalna dobra i fizička udobnost, a privlače nas lepe stvari koje imaju neku trajnu vrednost


Ulazak Marsa u znak Bika na dan 5. jula 2022. godine donosi konačno malo olakšanja i lepote u užurbane, vrele dane. Ova moćna planeta nas poziva na uživanje, ali najavljuje i odluke vezane za novac i vrednosti.

Sve do 20. avgusta biće nam posebno važna materijalna dobra i fizička udobnost, a privlače nas lepe stvari koje imaju neku trajnu vrednost. Bik će malo usporiti energičnog Marsa, ali će on sa Venerom, vladarkom lepote, ljubavi i novca, ipak napraviti dobar spoj.

Ljubiteljima rituala neće promaći da tranzicija Marsa počinje baš u utorak, dan novca, a njime vlada upravo Mars! Zato, evo najjednostavnijeg načina da prizovete obilje i bogatstvo. Pre svakog rituala, pa i ovog, važno je da formulišete svoju nameru, kao i da energetski očistite prostor oko sebe.

Nameru možete da zapišete na papir, jer je time prenosite iz mentalnog u realni svet. Za energetsko čišćenje se obično koristi dim mirisnog štapića ili suve žalfije, a primenjuje se i zvuk u vidu odgovarajuće umirujuće muzike.

Odaberite sveću u skladu sa svojom namerom, a za privlačenje novca se savetuje da ona bude crvene ili zelene boje. Stavite je u odgovarajući svećnjak, tako da može bezbedno da gori, a dok je palite, izgovarajte naglas svoju nameru. Ona treba da bude pozitivno formulisana, a ne da sadrži reči tipa „nemati, siromaštvo, sirotinja, nestašica, nemaština“.

Ostanite da gledate u plamen dok zamišljate ostvarenje svoje namere. Ako primetite da, u mislima, nailazite na neke prepreke, zapišite ih na papir. Nakon nekoliko minuta, polako zapalite taj papirić i ostavite ga da izgori u nekom metalnom sudu, a pepeo kasnije prospite po najbližem travnjaku.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h