Connect with us

LIFESTYLE

Najčešći simptom korone, a nije povišena temperatura

Objavljeno

-

Foto: Depositphotos/ 9nong

Koronavirus „vlada“ našim životima već skoro godinu dana, ali zahvaljujući brojnim istaživanjima i studijama, svet danas mnogo bolje poznaje virus nego u ranim danima pandemije.


Istraživanja nastavljaju da razotkrivaju činjenice o virusu uključujući i novu studiju koja prezentuje najčešći mogući simptom: mijalgiju, odnosno bol u mišićima.

Napredak razumevanja simptoma povezanih sa kovidom 19 takođe bi moglo da pruži pomoć u okončanju ove pandemije.

Istraživači sada analiziraju ogroman broj zdravstvenih podataka koji su stvoreni tokom pandemije, kako bi pružili jasniju sliku simptoma povezanih sa kovidom 19. Nedavna studija objavljena u časopisu „British Medical Journal“ nastojala je da karakteriše simptome kovida 19 u populaciji na Islandu.

Studija se sastojala od svih pojedinaca kod kojih je test bio pozitivan na koronavirus između 17. marta i 30. aprila 2020. godine.

Advertisement

Među 1.564 osobe pozitivne na SARS-CoV-2, najčešći simptom bio je mijalgija.

Mijalgija obično opisuje bolove u mišićima – odnosno u ligamenata, tetivama i fascijama, mekim tkivima koja povezuju mišiće, kostima i organima. Mijalgiju (55 odsto) pratile su glavobolja (51 odsto) i sugi kašalj (49 odsto). Groznica i otežano disanje bili su ređi nego što je ranije prijavljeno.

Izvor: b92

Ljubav

O ovoj pozi u seksu najviše maštaju i muškarci i žene, ali ih je sramota da je uopšte pomenu

Objavljeno

-

Objavio

Oba pola su odabrala pozu o kojoj najčešće fantaziraju

Retko kada se žene i muškarci u nečemu dogovore, ali zanimljivo je da su to uspeli sada, kada su morali da odgovore o kojoj seks pozi najviše maštaju.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 pripadnika oba pola, različite seksualne orijentacije, pokazalo je da najviše ljudi mašta o pozi na stolu – u kojoj jedan partner sedi na ivici stola a drugi penetrira stojeći.

Takođe, ovo je poza koju većina ispitanika nije isprobala u praksi zbog raznih razloga, jedni tvrde da ih je sramota da je uopšte pomenu, drugi navode da nemaju uslove za nju (ne žive sami u kući ili stanu i slično).

Takođe, nisu svi spremni za otvoren razgovor o seksu, naročito na početku veze, a u obzir treba uzeti i činjenicu da su u 75 odsto slučajeva muškarci ti koji iniciraju priču o novim pozama.

Advertisement

Zanimljivo je da se na drugom mestu nalazi poza “69”, što samo pokazuje da još od vremena seksualne revolucije tokom sedamdesetih godina prošlog veka, ona ne gubi na svojoj privlačnosti.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h