Connect with us

LIFESTYLE

MUŠKARCI OBRATITE PAŽNJU: Ovo su najčešći razlozi i izgovori kojima se ŽENE služe kako bi se „izvukle“ od S*KSA!

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Profimedia

Skoro sve žene su bar jednom odbile seks uz reči „Imam glavobolju“


Dok muškarci najčešće odbijaju seks zbog smanjenog libida, nedostatka samopouzdanja, stresa i umora, žene to čine iz ovih, ali ponekad i složenijih razloga.

Skoro sve žene su bar jednom odbile seks uz reči „Imam glavobolju“, čak i ako ih uopšte ne boli glava, a među najčešće korišćenim izgovorima koje žene koriste da izbegavaju seks sa svojom boljom polovinom su umor, abdominalni bol, nadimanje, ‘ženski problemi’, kao i film na TV….

Iako se ženama tradicionalno pripisuje da češće izbegavaju seks, danas čak 62 odsto muškaraca tvrdi da misli da su njihove partnerke raspoloženije za seks od njih samih, piše Dejli mejl.

Dok muškarci najčešće odbijaju seks zbog smanjenog libida, nedostatka samopouzdanja, stresa i umora, žene to čine iz ovih, ali ponekad i složenijih razloga. Ovo su četiri najčešća:

Nezadovoljstvo

Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto se ženama uskraćuje seks. Dok su muškarci uglavnom ti koji misle da se svaki nesporazum može rešiti u krevetu, nezadovoljna, povređena ili ljuta žena najčešće ne pomišlja na seks.

Ženama je teže da odvoje svoja osećanja od samog seksualnog čina – i teže je voleti nekoga koga bi radije zadavile u datom trenutku.

Kažnjava

Posle nezadovoljstva i besa, mnoge žene će, posle negodovanja i svađe, pristanak na seks doživeti kao kapitulaciju, odnosno prećutni pristanak da se svađa prekine. Retko ko će pristati na ovo jer će osetiti da njihov bes na nešto što je njihov partner uradio ili rekao neće biti shvaćen ozbiljno, već će se pripisati „ženskom zvuku“.

Ima žena koje, iako to muškarci u manjoj meri čine, ucenjuju i manipulišu seksom. To znači da će seks biti predstavljen kao nagrada – ‘tu je ako si bio dobar, inače ništa od toga’, piše AskMen.

Nije zadovoljna seksom

Seksualna rutina ili predvidivi scenario seksa, partnerov egoizam u krevetu fokusiran isključivo na sopstveno zadovoljstvo, seks bez predigre ili onaj koji se svodi samo na mehaniku – uobičajeni su razlozi koji će žene držati hladne od seksa.

Ako se više puta žalila na takve žalbe, nije ni čudo što je odlučila da svede seks na minimum.

Posledice

Izbegavanje seksa najčešće rezultira izbegavanjem drugih fizičkih intimnosti u vezi, što zauzvrat može imati štetan uticaj na vezu.

Bračni savetnici predlažu da se pitanje odbijanja seksa i razlozi za to moraju što pre utvrditi, posebno ako se takva situacija često ponavlja ili traje. Nezadovoljstvo seksualnim delom veze za svakog drugog muškarca razlog je zašto bi se odlučio na razvod, pokazuju studije.

Izvor: Espreso

LIFESTYLE

KAKO UKLONITI PODOČNJAKE? Postoje 3 NAČINA

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Profimedia


Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju nisu samo vezani za to koliko spavamo ili ne spavamo, nego i za druge spoljne uticaje, ali i celokupno stanje organizma može da utiče na njih


Pomama za korekcijom usana se polako stišava i sada, bar tako estetski hirurzi kažu, sve više žena odlazi na korekciju podočnjaka. I zato, da biste izbegle odlazak „pod iglu“, mi smo vam spremili najbolje savete sa kojima ćete se rešiti podočnjaka.

Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju nisu samo vezani za to koliko spavamo ili ne spavamo, nego i za druge spoljne uticaje, ali i celokupno stanje organizma može da utiče na njih.

Ishrana pod broj jedan

Kao i uvek kada je reč o zdravlju i lepoti, sve počinje s onime što unosimo u organizam. Tamni kolutovi mogu biti znak manjka gvožđa i vitamina B12 u ishrani, pa se predlaže unos spanaća, graška, brokolija, tofua, kajsije, tamne čokolade, a ukoliko konzumirate hranu životinjskog porekla, tu su meso, jaja, mlečni proizvodi, a naročito riba. Pijte puno vode, pazite na unos soli, izbegavajte alkohol i cigarete.

Krema za oči

Kako je u području oko očiju koža prirodno tanja i nežnija, na njenu negu treba obratiti posebnu pažnju, jer će se upravo ovde videti prvi znakovi umora i prve borice.Kako to područje ima manje žlezda, hidratizacija je slaba i moramo joj pomoći hidratantnim kremama, posebno obogaćenim vitaminima B, C i E.

Iako se možda čini kao posebna investicija, naročito ako ste spremne da kupite zaista kvalitetnu kremu, isplati se – osim što će vam koža biti zahvalna, pogled svežiji, jedna kremica će vam dugo trajati.

Retinol

Retinol može da pomogne obnovi kolagena u koži i osnaživanju vaskularnog dela tog područja dokC vitamin može da poništiti pigmentaciju i posvetliti taj deo kože. Pronađite odgovarajući serum za oči s retinolom, ali budite pažljive i postepeno navikavajte kožu ako posežete za intenzivnijim kozmetičkim preparatima.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h