Connect with us

LIFESTYLE

MODNA LEKCIJA DARIJE KISIĆ TEPAVČEVIĆ (45): Ovako treba da se oblači svaka poslovna žena!

Objavljeno

-

Foto: ATA Images

Odelo ne čini čoveka, ali mu popravlja samopouzdanje! Darije Kisić Tepavčević je čist primer toga. Ona ima pamet, mnogobrojne diplome to dokazuju, ali ima i izvanredan izgled


Darija Kisić Tepavčević (45) je u žižu interesovanja došla kada se pridružila kriznom štabu organizovanom zbog pandemije Korona virusa.

Atraktivna plavuša je mamila uzdahe svojom pojavom, ali i odevnim kombinacijama. Osim pameti, Darija je pokazala da ima i stila.

Izgleda da doktorka nije podlegla trendu da se žene u četrdesetim oblače kao tinejdžerke, pa je tokom javnih pojavljivanja pokazala kako poslovni stil može ženi da popravi samopouzdanje, ali i da izazove pažnju.

FOTO: Kurir/Nemanja Nikolić

FOTO: Kurir/Nemanja Nikolić

FOTO: Kurir/Nemanja Nikolić

Darija Kisić je rođena 1975. godine u Sarajevu. Njen otac, Bogdan Kisić je pre početka rata u Bosni i Hercegovini radio kao inženjer elektrotehnike u sarajevskom preduzeću „Energoinvest“. Majka Vesna (rođena Pašić) je po struci pedijatar. Bogdan i Vesna su poreklom iz Hercegovine. Kisići potiču iz mesta Baljci, nedaleko od Bileće. Darija ima tri godine mlađeg brata Bojana koji je takođe inženjer elektrotehnike. Oženjen je aktuelnom ministarkom pravde Srbije, Nelom Kuburović. Kako je u jednom intervjuu priznala, Kisićeva je bila nestašno dete, a to se posebno održavalo u odnosu prema mlađem bratu. Kaže da su se „obračunavali iza kuće“, da roditelji ne vide, a potom, kada je Bojan postao mnogo jači od nje, glavno oružje joj je postala diplomatija.

Još kao devojčica počela je da se bavi umetničkim klizanjem, za šta su je inspirisale Zimske Olimpijske igre koje su 1984. godine održane u Sarajevu. Pohađala je Osnovnu školu „Slobodan Vuković“, a matururirala je kao đak generacije. Nakon toga je upisala Treću sarajevsku gimnaziju, ali je tada počeo rat u njenom rodnom gradu, te su je roditelji zajedno sa bratom poslali kod bake i dede u Bileću. Tu je završila drugi, treći i četvrti razred gimnazije u Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“. S obzirom na to da je situacija u Bosni i Hercegovini po završetku rata bila veoma loša, roditelji su odlučili da se presele u Beograd. Kao glavni razlog za odlazak u Srbiju, a ne, poput većine drugih u inostranstvo, njen otac navodi da se „jedino ovaj komad neba na svetu zove Srbija…“, te da oni kao Srbi tu i pripadaju. U jednom intervjuu doktorka je istakla da je oduvek znala da želi da se bavi medicinom. Premda je zbog majčinog zanimanja bilo logično da će da specijalizuje pedijatriju, ona se odlučila za epidemiologiju, piše Biografija.org

Diplomirala je 2001. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ali je, shvativši da voli da radi sa studentima i da se bavi naukom, 2006. godine magistrirala epidemiologiju. Nekoliko godina kasnije je na beogradskom Medicinskom fakultetu odbranila doktorat na temu „Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom“. Doktorka je u braku sa Vladimirom Tepavčevićem, sa kojim je 2004. godine dobila ćerku Tinu. Jednom prilikom je kazala da je upravo najponosnija na svoju ćerku i da se uvek trudi da provedu što više vremena zajedno. Trenutno najpoznatija epidemiološkinja u Srbiji kaže da voli da kuva i da čita, a omiljeni pisci su joj Ivo Andrić, Meša Selimović i Momo Kapor.

Od ove godine, Darija Kisić Tepavčević radi i kao ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Izvor: Stil Kurir

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Horoskop

KREĆU DANI NOVCA, A OVO JE RITUAL ZA PRIVLAČENJE PARA: Ovakvo nešto morate PROBATI

Objavljeno

-

Objavio

Horoskop, Foto: Profimedia


Sve do 20. avgusta biće nam posebno važna materijalna dobra i fizička udobnost, a privlače nas lepe stvari koje imaju neku trajnu vrednost


Ulazak Marsa u znak Bika na dan 5. jula 2022. godine donosi konačno malo olakšanja i lepote u užurbane, vrele dane. Ova moćna planeta nas poziva na uživanje, ali najavljuje i odluke vezane za novac i vrednosti.

Sve do 20. avgusta biće nam posebno važna materijalna dobra i fizička udobnost, a privlače nas lepe stvari koje imaju neku trajnu vrednost. Bik će malo usporiti energičnog Marsa, ali će on sa Venerom, vladarkom lepote, ljubavi i novca, ipak napraviti dobar spoj.

Ljubiteljima rituala neće promaći da tranzicija Marsa počinje baš u utorak, dan novca, a njime vlada upravo Mars! Zato, evo najjednostavnijeg načina da prizovete obilje i bogatstvo. Pre svakog rituala, pa i ovog, važno je da formulišete svoju nameru, kao i da energetski očistite prostor oko sebe.

Nameru možete da zapišete na papir, jer je time prenosite iz mentalnog u realni svet. Za energetsko čišćenje se obično koristi dim mirisnog štapića ili suve žalfije, a primenjuje se i zvuk u vidu odgovarajuće umirujuće muzike.

Odaberite sveću u skladu sa svojom namerom, a za privlačenje novca se savetuje da ona bude crvene ili zelene boje. Stavite je u odgovarajući svećnjak, tako da može bezbedno da gori, a dok je palite, izgovarajte naglas svoju nameru. Ona treba da bude pozitivno formulisana, a ne da sadrži reči tipa „nemati, siromaštvo, sirotinja, nestašica, nemaština“.

Ostanite da gledate u plamen dok zamišljate ostvarenje svoje namere. Ako primetite da, u mislima, nailazite na neke prepreke, zapišite ih na papir. Nakon nekoliko minuta, polako zapalite taj papirić i ostavite ga da izgori u nekom metalnom sudu, a pepeo kasnije prospite po najbližem travnjaku.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h