Connect with us

Ljubav

Znate li za pravilo 50-30-20? Saveti za DUGU I LEPU VEZU

Objavljeno

-

Iako nam pravila za dobru vezu već izlaze na uši, nije loše proveriti ili ponoviti ono što predlažu stručnjaci za odnose. Znate li za pravilo 50-30-20?

Vreme koje provodite zajedno za vas je neprocjenjivo, ali kako bi faza ‘medenog mjeseca’ potrajala što duže važno je da ne izgubite sebe. Pritom ne mislimo da ne smete pokazati svoje oseećaje i uživati u svakom zajedničkom trenutku, ali zadržite pokoju tajnu za sebe, provodite vrijeme s prijateljicama i ne odričite se stvari koje volite, zbog partnera.

POGLEDAJ:  Ovu grešku muškarci uvek prave, a ključna je za dobar seks – kaže ekspertkinja

Stručnjak za veze Vendi Aterberi predlaže pravilo koje je nazvala 50-30-20 , 50% vremena potrebno je odvojiti za partnera, 30% za prijatelje i porodicu i 20% za sebe. To je formula koja će osigurati zdrav i uspešan odnos u kojem će svi biti zadovoljni.

Takođe, kompromis je sastavni deo svake dobre veze, ali pritom je važno da ostanete svoji i ne popuštate često.

POGLEDAJ:  Žene joj plaćaju da ih nauči kako da manipulišu muškarcima: ‘Ovako će uraditi sve što poželite’

„Ukoliko pristajete na sve što partner želi, gradite loše temelje za buduće rasprave“, tvrdi stručnjakinja. Ona dodaje da nikada ne bi trebali da upoređujete bivšeg i sadašnjeg partnera. Možda ćete pomisliti da vaš sadašnji partner želi čuti kako je bolji ljubavnik od bivšeg, međutim, to je klizav teren na kojem upravo vi vrlo lako možete završiti na zadnjici.

I, na kraju, možda ono i najbitnije. Ne pretvarajte se da je vaša veza više nego što zaista jeste!

POGLEDAJ:  Najnovije istraživanje nedvosmisleno: Žene u ovim godinama najviše uživaju u seksu

„Nakon kratkog vremena provedenog u vezi partner i vi možda imate drugačija shvatanja o vašem odnosu. U redu je biti zaljubljen, ali ukoliko partner ne pokazuje isto, teško da ćete ga na to nagovoriti, a posesivnim ponašanjem mogli bi ga i oterati od sebe. Vreme će pokazati da li treba da  ostanete ili potražite nešto drugačije“, tvrdi Aterberi.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

7 znakova da imate DOBROG MUŽA, možete se osloniti na njega u svakom trenutku svog života

Objavljeno

-

Objavio

Kada je u pitanju fizički izgled muškarca, definicija savršenstva varira od osobe do osobe. Ali emotivno, svi žudimo za otprilike sličnim kvalitetima.

Ovih 7 znakova garantuje da imate dobrog muža ili partnera, smatraju stručnjaci.

1. Sa njim se osećate bezbedno

U društvu dobrog muškarca žena se nikada neće osećati nesigurno. Bez obzira na to da li je u pitanju nesigurnost u vezi sa fizičkim izgledom, načinom na koji treba da obavi zadatak ili osećanjima u vezi – pravi muškarac zna kako da smiri sve sumnje žene.

POGLEDAJ:  Žene joj plaćaju da ih nauči kako da manipulišu muškarcima: ‘Ovako će uraditi sve što poželite’

2. Povećava vaše samopouzdanje

Dobar muškarac nikada neće koristiti manipulaciju, bilo fizičku, emocionalnu ili seksualnu, da dobije ono što želi ili da kontroliše način na koji njegova draga misli. On ne omalovažava. Naprotiv, njegovo ponašanje jača njeno samopouzdanje.

3. Daje vam vetar u leđa

Dobar muškarac nikada neće ograničiti ženu u realizaciji svih njenih potencijala. On će joj biti najveća podrška i po potrebi rame za plakanje. Neće dozvoliti svojoj dragoj da odustane od svojih snova. Naprotiv, biće motivisana i inspirisana.

POGLEDAJ:  Ovu grešku muškarci uvek prave, a ključna je za dobar seks – kaže ekspertkinja

4. On vam je veran

Prevara mu ne pada na pamet, bez obzira da li je u pitanju fizička ili emotivna prevara. U njegovom životu ima mesta samo za jednu ženu – tebe.

5. Zna da vam treba vreme za sebe

Dobar čovek zna da je kvalitetan brak večiti kompromis dvoje ljudi koji imaju potrebu da svoje slobodno vreme odvojeno posvete samo sopstvenim interesima. Štaviše, on vas ohrabruje da odvojite vreme za sebe.

POGLEDAJ:  NEOPROSTIVO! Žene iznova ’’padaju’’ na istu mušku REČENICU, sledeći put kad je čujete kažite „NE!“

6. Daje vam prostor da budete „svoja“

Ako ga pitate za savet, on će vam dati svoje mišljenje. Ali on nikada neće nametati svoje mišljenje ili očekivati da razmišljate kao on. Previše te ceni da bi se tako ponašao.

7. Vi ste mu uvek na prvom mestu

Možete se osloniti na njega u svakom trenutku svog života – on je vaša omiljena osoba sa kojom možete da proslavite dobre vesti, ali i da delite teške trenutke.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy