Connect with us

Ljubav

Žene prvo gledaju u ramena i ruke, a muškarci otkidaju na samo jednu stvar!

Objavljeno

-

Antropološkinja sa Univerziteta  Oxford, Ana Mašin, prikupila je brojna istraživanja i razgovarala sa stručnjacima za svoju novu knjigu „Zašto volimo“ kako bi otkrila razlike među muškarcima i ženama, odnosno što jedna strana primećuje kod druge.

Otkrila je, za „Daily Mail“, da evolucijski žene na muškarcima gledaju dnos ramena i struka – poželjno je da su ramena široka, da idu u takozvani “trougao”, a da je struk  uži. Takođe, vole simetrično lice jer je to znak dobrih gena. Ove stvari ženi pokazuju da je muškarac može zaštititi i posvetiti se porodici.

S druge strane, muškarci vide jednu stvar, a to su ženski bokovi, odnosno građa peščanog sata. Uski struk i široki bokovi pokazuju mu da je zdrava i plodna!

U još jednom eksperimentu  koji je sproveden u Teksasu 2015. godine, istraživači su otkrili da su se muškarci, ali i žene, prvo usredsredili i proveli najduže gledajući u stomak, odnosno dijafragmu nepoznate žene pre nego što su prešli na njeno lice.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Žene u ovim godinama imaju najjači seksualni nagon, najlakše se odluče za „povremeni seks“

Objavljeno

-

Objavio

Čini se da u svemu tome najveću ulogu nema ni partner, ni ljubavni status, nego biološki sat i njegovo glasno otkucavanje.

U 30-im, ali i ranim 40-im godinama žene često otkrivaju novu stranu sopstvene seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu.

Stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da „iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka“. Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav – i to puno više.

U studiji objavljenoj u časopisu „Personality and Individual Differences“ učestvovalo je je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (18 do 26 godina), niska plodnost (27 do 45 godina) i u menopauzi (46 godina i više).

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene koje imaju od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju „pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti“ i da imaju „česte seksualne maštarije i aktivan seksualni život, pa su spremne na povremeni seks“.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy