Connect with us

Ljubav

Žene nemojte glumiti orgazam, učinite ovo imaćete vrhunsko zadovoljstvo u seksu, apeluje doktorka

Objavljeno

-

Stručnjakinja za seks govorila je o glumljenju orgazma i apelovala na sve žene da prestanu to da čine, jer će to gotovo sigurno imati negativan uticaj na njih, vezu i partnera

Dr. Kanwal Bawa, za koju kažu da je omiljena američka doktorka za seks, kaže kako mnoge žene osećaju pritisak da glume orgazme jer na taj način žele a udovolje partneru.

Ali lekarka tvrdi da, iako mnoge studije govore kako žene često imaju problema s postizanjem orgazma ili ga uopšte ne mogu postići, glumljenjem čine više štete nego koristi.

– To negativno utiče na oba partnera. Muškarac misli da čini sve kako treba, a ona je nezadovoljna jer ne dobija zadovoljstvo koje zaslužuje. To dovodi do odvajanja partnera i potkopava poverenje i intimu u vezi. Usuđujem se da kažem da bi muškarac radije znao što pogrešno radi, nego da mu glumite – rekla je.

Navela je i da je nedavna studija na preko 2000 žena otkrila kako je tek 52%  reklo da redovno doživljavaju vrhunac tokom seksa, a druga studija otkrila je veliku razliku između muškaraca i žena jer je u njoj tek 64% žena reklo da su doživele orgazam tokom poslednjeg seksa, u odnosu na čak 91% muškaraca, piše Daily Star.

Advertisement

Dodala je kako je to jasan pokazatelj o nesrazmeri doživljavanja orgazma među polovimaAD

– Bitno da žene budu iskrene u vezi svojih želja i potreba u seksu. Moraju raditi s partnerom kako bi otkrili što funkcioniše za njih oboje. Znači, umesto da glumite orgazme, otvoreno razgovarajte o svojim potrebama i imat ćete ispunjenije seksualno iskustvo – zaključila je dr. Bawa.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ljubav

Ovu pozu u seksu neće odbiti nijedna žena, u njoj najlakše dolaze do vrhunca

Objavljeno

-

Objavio

Stručnjaci navode da bi upravo ovu pozu žene trebalo da praktikuju ako žele da dožive orgazam.

Reč je o misionarskoj pozi.

Naime iako je internet pun saveta kako zadovoljiti ženu u krevetu, ovo je za sad jedini naučno dokazani, kaže dr Lori Minc, autorka knjige o ženskom orgazmu Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters – And How to Get It.

A da žene s tim imaju problem pokazalo je nekoliko studija tokom vremena; jedna je tako provedena pre par godina na 800 američkih studenata, a rezultati kažu da žene tokom seksa orgazam dožive svega 39 posto vremena, dok kod muškaraca to 91 posto vremena koje provedu vodeći ljubav.

Iako ponekad naravno i odglume kako bi poštedele partnerova osećanja, žensko zadovoljstvo nije tajanstvena i nedokučiva stvar i svima bi trebalo da bude poznato da ne može svaka žena doživeti orgazam od penetrativnog seksa. To je potvrdilo i jedno istraživanje koje kaže da žene češće dosegnu vrhunac u krevetu s drugim ženama nego s muškarcima; a druga studija kaže da skoro 80 posto žena ne može do klimaksa bez stimulacije klitorisa.

Advertisement

Da bi proverili koja je za to najpogodnija poza, u ovoj studiji istraživači su iz privatne ginekološke klinike New H Medical u Njujorku ispitanicama pratili dotok krvi u klitoris za vreme seksa u različitim pozama; uključujući misionarsku, kaubojku (licem u lice) i pseću pozu.

Na njima su, kažu, koristili ultrazvučni skener i njime otkrili da se klitoris najviše puni krvlju; što je ključno za orgazam, baš u misionarskom položaju.

,,Iako mnoga govore o tome zašto je koja poza dobra, malo je naučnih istraživanja koja procenjuju vezu između različitih seks položaja i ženskog orgazma“, rekla je za Metro dr Kimberli Lovie, dodajući i da se najmanje uspešnom za taj cilj pokazala pseća poza.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h