Connect with us

Ljubav

Žene mogu da dožive tri vrste orgazma, ali postoji samo jedan „pravi“ završetak: Evo i koji

Objavljeno

-

Do nedavno se smatralo da se ženski orgazam može podeliti u dve kategorije: vaginalni orgazam (koji se javlja tokom penetracije) i orgazam klitorisa.

Ovu podelu „dugujemo“ Sigmundu Frojdu, koji ne samo da je kategorizovao vrste orgazama, već i procenio koji je od njih „pravi“ (vaginalni) a koji „pogrešan“ (klitoralni).

Zahvaljujući ovom „otkriću“, mnoge žene i dalje veruju da je samo vrhunac tokom penetracije pravi orgazam i sada je poznato da ne postoje „različiti“ orgazmi, već samo različiti putevi koji do njega mogu dovesti.

Orgazam poput lavine, vulkana ili talasa

Osećaj orgazma i njegov intenzitet zavisi od mnoštva faktora, a svaki put može biti potpuno drugačiji. Na to se fokusirao tim naučnika na čelu sa profesorom Džejmsom Pfausom, koji je pozvao 54 žene da učestvuju u istraživanju. Subjekti su dobili Bluetooth-povezane vibratore, koje su morali da koriste nekoliko dana. Nakon analize rezultata, istraživači su zaključili da se orgazam može podeliti u tri tipa prema ritmu pokreta tokom kontrakcija karličnog dna, koji prate jedan od sledećih obrazaca: lavina, vulkan ili talas.

Talasni orgazam je napetost praćena opuštanjem mišića.

Advertisement

Vulkan karakteriše burna erupcija na kraju – karlično dno teži da spusti napetost, a zatim snažno eruptira i opušta se.

Lavina ima viši ton karličnog dna koji se onda smanjuje tokom orgazma.

Da budemo jasni, nijedna vrsta orgazma nije bolja ili gora od druge.

Istraživači su otkrili da su talasni orgazmi bili najčešći – 26 od 54 žene doživelo je ovu vrstu orgazma. Očigledno, ovo je veoma mala studija, tako da će morati da se uradi više analiza pre nego što se druge vrste orgazma mogu definitivno isključiti i tri tipa mogu detaljnije sagledati.

Za sada, profesor Pfaus i njegov tim žele da istraže kako žene doživljavaju ove tri vrste orgazma.

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Žene otkrivaju: Evo šta nas potpuno izluđuje, 1 sitnica čini da želja za seksom poraste u sekundi

Objavljeno

-

Objavio

Žene lepšeg pola nisu isključivo vizuelni tipovi poput muškaraca, i češće ih uzbuđuju određeni postupci, dodiri i reči, a i same daju savete iz prve ruke:

– Poljubac u vrat je nešto od čega će me trnci i to je najbolji način da me moj partner natera da razmišljam o seksu.

– Ne postoji žena koja ne voli spontanost, ali sa dozom razigranosti. Volim kada mi daje do znanja da me želi na mestima na kojima ne bi trebalo – kao da dodirujem nogu ispod stola u prostoriji punoj ljudi, hvatam se za guzu dok stojimo u liftu.

– Volim kada me uhvati za ramena i počne da me masira dok stojimo u redu, peremo sudove… To mi daje do znanja da mu je stalo do mene, da želi da mi ugodi fizički. To je uvek uzbudljivo.

– Iako smo zajedno godinama, i dalje se uzbuđujem kada me pogleda i osećam se kao da me gleda u sobi punoj ljudi.

Advertisement

– Možda zvuči otrcano, ali komplimenti čine čuda. Kad mi šapne na uvo kako sam lepa, koliko sam pametna ili koliko me želi – gotova sam.

– Volim kada je ponosan na mene ili me brani pred drugima. Tada ga vidim kao pravog muškarca koji brine o svojoj partnerki.

– Volim kada koristi svoje ruke i čini to uvodom u seks kakav nisam očekivao. Na primer, gledamo TV i on počinje da mi masira stopala. Nastavite da me milujete po kosi, vratu, a zatim pređite na leđa, grudi, zadnjicu.

– Ako prođem pored njega bez odeće, šta god da radim, on će obratiti pažnju. Može da ubaci u komentar „dobro dupe“ ili samo da gleda – nekad mu kažem da je budala, nekad se smejem, a nekad mi je samo drago. Ta njegova zaigranost i spontanost čini čuda mojoj želji za njim.

– Iznenadno buđenje milovanjem i poljupcima je najbolji način da se probudi želja. Dok me nežno dodiruje, želja za seksom raste i svako jutro počinje sve bolje, piše portal Analitika.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy