Connect with us

Ljubav

Sve više udatih žena vara svoje muževe, a konačno je otkriven i razlog zašto

Objavljeno

-

Novi podkast autorke i voditeljke Džo Pijace istraživao je razloge zašto žene varaju svoje muževe, prenosi „Daily Star“.

Jedna od sagovornica bila je žena pod nadimkom Niki, koja je u braku 15 godina.

Majka dvoje dece, koja je u kasnim 30-im godinama, vara muža već 12 godina.

Niki često žonglira sa više intimnih partnera istovremeno, što joj daje poseban osećaj moći.

Sama Pijaca je udata majka troje dece. Provela je poslednjih pet godina intervjuišući bračne parove za podkast „Posvećeni“.

Međutim, pre otprilike dve godine saznala je da njena prijateljica vara svog supružnika.

Advertisement

Pijaca priznaje da je bila šokirana i zaintrigirana zašto su neki njeni prijatelji varali.

,,Viđala sam još mnogo žena za koje znam da imaju afere i mnogo žena koje nisam očekivala“, kazala je ona.

,,Udata sam i o prevarama sam dugo razmišljala kao da je to nešto najgore što možeš da uradiš“, kaže ona.

Ipak shvatila je da žene imaju sve vrste složenih razloga za traženje intime van braka – i da im to nije uništilo živote.

Niki kaže da je postala samouverenija i opuštenija otkako se prijavila na sajt za druženje i započela svoju prvu aferu pre više od decenije.

Advertisement
Sada kaže da je „manje ogorčena i manje zlobna“.

Uprkos tome što žene imaju različite razloge za varanje, mnogi gosti podkasta dele slične osobine – upoznali su svoje supružnike i venčali se kada su bili veoma mladi, tokom ranih 20-ih.

Intimiziranje sa partnerom se često dešavalo mnogo ređe nakon što su dobili decu i zbog toga su osećali nedostatak samopouzdanja ili privlačnosti. Mnoge su takođe smatrale da više ne mogu da komuniciraju sa svojim muževima – posebno o njihovim željama.

Druga intervjuisana žena, bivša trenerka gimnastike Kejti, rekla je da je zalutala jer se zaljubila u nekog drugog, a onda je pobegla iz grada kada su to saznali njihovi zajednički poznanici.

Uprkos tome, većina žena koje je Pijaca intervjuisala kažu da vole svoje muževe i da nemaju nameru da ih napuste.

Pijaca misli da se danas više žena upušta u afere u poređenju sa vremenom od pre 30 ili 40 godina, uglavnom zbog „privilegija“.

Advertisement

,,Ima mnogo više žena koje su u radnoj snazi i same zarađuju novac“, objasnila je voditeljka.

,,Kada ste manje finansijski zavisni od svog muža, manje se plašite da ćete možda izgubiti muža ili uništiti svoj brak. Spremniji ste da rizikujete da biste rizikovali“, objašnjava ona.

Takođe, tehnologija danas znači da je afera mnogo lakša jer su druge osobe značajno dostupnije, piše Telegraf.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Frojdov trik kako da prepoznate slabog muškarca

Objavljeno

-

Objavio

Osim toga što je umeo da prepozna glupe ljude, nabolji psihijatar, Sigmund Frojd znao je i kako postupati sa zavidnim i zlim ljudima koji žele da nas ponize. Uprkos tome što nije uspeo da pronađe sreću u braku koji je imao, svim ženama dao je savet kako da prepoznaju slabog muškarca.

Biranje partnera za vezu ili brak postalo je poput lutrije, dok mnogi tvrde kako njihovi partneri na početku odnosa i kasnije nisu bili bili isti. Žene su posebno sklone idealizaciji svog partnera, te često zanemaruju znakove koji možda mogu ukazati da to zapravo nije muškarac za njih.

Međutim, mnogi psiholozi smatraju da možemo sagledati srž drugog bića i njegove skrivene strane, ali samo ako pobegnemo od iluzija.

Austrijski psihijatar Sigmund Frojd dao je univerzalni savet kako da prepoznamo slabog ili mentalno jakog muškarca, odnosno procenimo da li je to partner koji će moći da ide sa nama zajedno kroz život, razvija se, voli potpuno i motivišemo da postanemo bolji.

Sigmund Frojd je uveravao da svako može biti slab, čak i uspešni i bogati ljudi, osobe na pozicijama i oni sa snažnom reputacijom. Istakao je da se mentalna snaga osobe može odrediti vrlo jednostavno. Prema Frojdu mentalna skala osobe određena je problemom koji ga može izbaciti iz takta.

Advertisement

Ispostavilo se da je vrlo jednostavno testirati čoveka na mentalnu stabilnost. Dovoljno je izgovoriti neki stav za koji znate da nije u skladu sa njegovim i gledati tok razvoja. Nastavite da tvrdite svoje, a ako osoba počne da gubi živce, preći će na povišen ton – to su počeci slabosti. Ukoliko vas gleda zbunjeno i nudi nekoliko mogućnosti za rešavanje vaših problema, smatrajte da je to mentalno snažna i izbalansirana osoba, odnosno trenutno dobar izbor za partnera.

Ovaj test možete lako primeniti kod svake osobe, a on vam može pomoći da odredite da li sa nekim zaista možete praviti planove. Kada je sve idealno, vode vas samo romantične varnice i kada se svi stavovi poklapaju, naročito na početku odnosa, živimo u iluziji i nismo sigurni kako će neko reagovati kada se pojave izazovi.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy