Connect with us

Ljubav

Stidljiva, divlja ili željna kontrole: Evo šta vaša omiljena seksualna poza otkriva o vašem karakteru

Objavljeno

-

Možemo mnogo da kažemo i o nekome na osnovu obroka koji svakodnevno jede, na osnovu filmova koje gleda, ali da li ste nekada čule da vaša omiljena seks poza zapravo može da otkrije mnogo o vašem karakteru?

Neki od najpopularnijih položaja tokom vođenja ljubavi pojačavaju intimu u odnosu i lako začine stvari u spavaćoj sobi, ali takođe mogu sugerisati na to kakav ste tip osobe i šta cenite kod partnera.

Od klasične misionarske poze do divlje kaubojke – šta ove seksi poze otkrivaju o vašoj ličnosti?

Misionarska poza dok je partner iznad vas
Misionarsku pozu mnogi smatraju dosadnom, ali ne treba se tek tako složiti sa time.

Istraživanja koja su sprovedena su pokazala da je ova poza u stvari najučestalija zato što je najintimnija.

Advertisement

Popularnija je među ženama kako one više vole da prepuste vođstvo svom partneru i uključuje emotivno zbližavanje, mnogo ljubljenja i intenzivni kontakt očima.

A šta ona otkriva o vama?

Ako vam je ova poza, dok je partner gore, pri vrhu omiljenih, to bi moglo da govori da ste pomalo stidljivi i da vam nedostaje samopouzdanja, navodi seks ekspert Džulija Karaman.

„Ova poza bi mogla da znači i da cenite bliskost iznad svega drugog, volite da se osećate bezbedno i da vas neko prigrli do kraja život“, kaže Lusi Rovert, savetnica i sertifikovana seksološkinja.

Može biti da je osećaj emotivne povezanosti ono što vam dodaje gas i ono što čini da se osećate slobodno i prihvaćeno.

Advertisement

Doggy style poza
Ova poza se takođe našla pri vrhu omiljenih i uglavnom je vezana za one koji vole da začine svoje iskustvo u spavaćoj sobi. Ona je cela posvećena dubokoj penetraciji i Lusi navodi da „može da se tumači kao jedna od najvrelijih seks poza jer se u njoj potpuno prepuštate partneru i njegovoj volji. Okrenuti ste mu dok vas uzima otpozadi i uopšte ga ne vidite, tako da je kontrola sasvim na njemu.“

Ako je ovo vaša omiljena seksualna pozicija, to sugeriše da uživate u dominaciji vašeg partnera. Prepuštanje iskustvu i dozvoljavanje vašem partneru da preuzme kontrolu može biti ogromno uzbuđenje (ipak je to jedna od najčešćih seksualnih fantazija).

„Može biti da volite da rizikujete više, da napredujete u uzbuđenju i nekonvencionalnosti i da ste glasniji u pogledu svojih želja i potreba“, objašnjava Lusi.

Misionarska poza dok je partner ispod vas
Kada standardnu misionarsku pozu začinite time da se partner nalazi ispod vas, sugerišete da pucate od samopouzdanja i da volite kontrolu.

To su vibracije koje šaljete vašem partneru kada se on nalazi ispod vas.

Advertisement

Možda jednostavno volite da vidite izraz zadovoljstva na licu vašeg partnera, ali i slobodnije da se krećete i pomerate svoje telo i na taj način određujete tempo i brzinu.

Kaubojka
Ova poza je takođe dosta popularna i kod muškaraca i kod žena, ali iz potpuno drugačijih razloga.

Muškarci je vole zato što je izuzetno vizuelna i dozvoljava im da imaju dobar pogled na svoju partnerku, dok je žene vole zato što im daje osećaj dominacije i kontrole nad stimulacijom.

Ukoliko je kaubojka vaš izbor za zabavu, to sugeriše da ste opušteni po pitanju svog tela i da se osećate slobodno sa svojim partnerom.

To znači da znate šta želite i hoćete to odmah.

Advertisement

Kontrolisanjem brzine, intenziteta i uglova, u potpunosti preuzimate kontrolu. Znate šta želite i kako to želite i dajete prednost sopstvenom zadovoljstvu.

Kašika
Ova poza se nalazi na dnu najčešće biranih i veoma je intimna i bliska. Ukoliko volite da budete „mala kašika“ sa vašim partnerom, moguće je da cenite udobnost, ljubav i intimni aspekt seksualnog odnosa. Potrebno vam je da se osećate opušteno i zaštićeno kako biste se potpuno oslobodili.

Takođe, i u ovoj pozi pružate kontrolu vašem partneru, ali možete svojim pomeranjem tela da određujete jačinu penetracije.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ljubav

3 magične poze za najluđi ženski orgazam ikada: Isprobali ste već unapređeni doggy?

Objavljeno

-

Objavio

Otkrivamo vam tri magične poze koje žene za tili čas dovode do orgazma.

Od deset intimnih činova većina muškaraca će postići orgazam u proseku 9 puta. Što se žena tiče, ta brojka je znatno niža i iznosi svega 3 puta. Daleko od toga da žene ne znaju kako da dožive orgazam, već im je ponekad malo teže da to postignu ako njihovim partnerima treba manje vremena za vrhunac.

Takođe, pored vremena i veliku razliku u celoj priči pravi muško umeće u krevetu. Ali ni to nije sve. Uz svakako dobru predigru, važno je znati i koju pozu u seksu odabrati kako bi žena doživela orgazam. Otkrivamo vam tri magične poze koje žene za tili čas dovode do orgazma. Ako imate malih poteškoća na ovom polju, redove koji slede ne smete da propustite.

Unapređeni doggy stil

Klasičan „doggy“ stil je veliki favorit kod muškaraca. I dobar deo žena voli ovaj položaj pri vođenju ljubavi. One ističu da u ovoj pozi dolazi do najveće stimulacije ženske osetljive regije i tzv. „plafona“ u vagini. Kako bi ovaj položaj podigli na viši nivo i obezbedili sebi fantastičan i brz orgazam potrebno je da legnete na stomak sa jastukom ispod karlice. Ponovo jastuk igra važnu ulogu u stvaranju ugla pod kojim dolazi do stimulacije vaše G-tačke. Vaš partner bi trebalo da se nađe iza vas i da pod uglom od 90 stepeni izvrši penetraciju.

Advertisement

Kaubojka sa povijanjem unazad

Šta žena može da uradi ako želi da doživi orgazam nego da preuzme stvar u svoje ruke? U ovom slučaju mislimo na položaj koji se zove „kaubojka“ a koji plasira ženu u dominantan položaj nad muškarcem. Međutim, dešava se da muškarac čak i u ovom položaju kada žena vodi glavnu reč i zadaje tempo pokušava da preuzme kontrolu. On verovatno nije ni svestan da mu vi zapravo pokazujete šta vam prija, a da on tera vaš orgazam sve dalje i dalje. Kada je žena do tavanice njeni pokreti nisu gore – dole, što je muškarcima nejasno. Kako bi bez mnogo reči savladali vašeg muškarca i njegov poriv da vodi glavnu reč, ali i da biste svakako sebi obezbedili neverovatan orgazam, kada ste u položaju „kaubojke“ nagnite se unazad, što više možete. Toliko je jednostavno a tako učinkovito da nećete moći da poverujete.

Čarobni misionarski položaj

Misionarska poza je jedna od najzastupljenijih u seksu. Neki je smatraju vanila pozom, ali to ne znači da je loša i da od nje treba da odustanete. Uz različite varijacije u ovoj pozi ženske osobe mogu da dožive eksplozivne orgazme. Da biste, dakle, nadogradili misionarski položaj potrebno je da stavite jastuk ispod svoje zadnjice kako bi podigli kralicu, a vaše noge bi trebalo da budu na ramenima voljene osobe. Ovaj položaj dovodi do intenzivnog dodirivanja vaše G-tačke. Takođe ako želite svemu da dodate još malo intenziteta, obe svoje noge u istom položaju oslonite na jedno rame vaše partnera, pri čemu će i njegov užitak biti veći.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h