Connect with us

Ljubav

Šta da radite kad ON nema želju za seksom, muka živa

Objavljeno

-

Da, da, znamo za priče o muškarcima koji bi uvek hteli seks, a njihove partnerke su hladne, neraspoložene, „boli ih glava“… Međutim, u stvarnom životu teško bi bilo naći osobu, bilo muškarca, bilo ženu, koja zaista baš stalno želi seks. Većini ljudi je to poznato i nemaju problem s tim.

Međutim, ima i slučajeva kada je muškarčev libido konstantno veoma nizak, a na partnerkina pitanja šta mu je odgovara kratkim „ništa“ i ne želi da razgovara o tome. Koji su uzroci koji mogu dovesti do nedostatka želje kod muškarca?

Stres je „ubica želje“ broj jedan, kako kod žena tako i kod muškaraca. Ako je muškarac pretrpan poslom i različitim obavezama, o seksu neće ni razmišljati – baš kao ni žena. U takvoj situaciji treba ili sačekati da krizni period prođe ili, ako je preveliki stres konstanta, drastično reorganizovati život, ili se navići na život bez seksa.

Umor: i opet kao i kod žena, i umor dovodi do nedostatka želje za seksom. Nivo hormona opada, pa i fizički i psihički postaje teže uzbuditi se. Pored toga, kad je iscrpljen, muškarac se može bojati da neće uspeti da zadovolji partnerku, pa i zbog toga odbijati seks. U ovakvoj situaciji partnerka može pokušati da nagovori dragog da „legne i opusti se“, a da ona bude aktivna – ili da sačeka da se on odmori.

Lekovi: postoji nemali broj lekova (i to onih koje ni u snu ne biste povezali s libidom, kao što su lek protiv čira ili za regulisanje visokog krvnog pritiska) koji mogu da smanje libido ili da dovedu do problema s erekcijom ili oboje. Ako je to uzrok problema, možete čekati kraj lečenja, ili se raspitati o alternativnoj terapiji, ili pitati lekara da vam da neki savet.

Advertisement

Depresija takođe može biti problem, i to i kod muškaraca i kod žena. Ona dovodi do snižavanja nivoa testosterona – a testosteron je „glavni“ za libido. Nezgodna stvar s depresijom je što i antidepresivi (dakle, lekovi koji se uzimaju da bi se ublažili simptomi depresije) smanjuju seksualnu želju. Ne valja ni ovako ni onako…

Alkohol i droge: loše, i što se opšteg zdravlja tiče, i što se seksualne želje tiče. Mada manja količina alkohola ili nekih droga može nakratko povećati želju, konstantna upotreba slabi opšte stanje organizma i dovodi do permanentnog slabljenja želje.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Frojdov trik kako da prepoznate slabog muškarca

Objavljeno

-

Objavio

Osim toga što je umeo da prepozna glupe ljude, nabolji psihijatar, Sigmund Frojd znao je i kako postupati sa zavidnim i zlim ljudima koji žele da nas ponize. Uprkos tome što nije uspeo da pronađe sreću u braku koji je imao, svim ženama dao je savet kako da prepoznaju slabog muškarca.

Biranje partnera za vezu ili brak postalo je poput lutrije, dok mnogi tvrde kako njihovi partneri na početku odnosa i kasnije nisu bili bili isti. Žene su posebno sklone idealizaciji svog partnera, te često zanemaruju znakove koji možda mogu ukazati da to zapravo nije muškarac za njih.

Međutim, mnogi psiholozi smatraju da možemo sagledati srž drugog bića i njegove skrivene strane, ali samo ako pobegnemo od iluzija.

Austrijski psihijatar Sigmund Frojd dao je univerzalni savet kako da prepoznamo slabog ili mentalno jakog muškarca, odnosno procenimo da li je to partner koji će moći da ide sa nama zajedno kroz život, razvija se, voli potpuno i motivišemo da postanemo bolji.

Sigmund Frojd je uveravao da svako može biti slab, čak i uspešni i bogati ljudi, osobe na pozicijama i oni sa snažnom reputacijom. Istakao je da se mentalna snaga osobe može odrediti vrlo jednostavno. Prema Frojdu mentalna skala osobe određena je problemom koji ga može izbaciti iz takta.

Advertisement

Ispostavilo se da je vrlo jednostavno testirati čoveka na mentalnu stabilnost. Dovoljno je izgovoriti neki stav za koji znate da nije u skladu sa njegovim i gledati tok razvoja. Nastavite da tvrdite svoje, a ako osoba počne da gubi živce, preći će na povišen ton – to su počeci slabosti. Ukoliko vas gleda zbunjeno i nudi nekoliko mogućnosti za rešavanje vaših problema, smatrajte da je to mentalno snažna i izbalansirana osoba, odnosno trenutno dobar izbor za partnera.

Ovaj test možete lako primeniti kod svake osobe, a on vam može pomoći da odredite da li sa nekim zaista možete praviti planove. Kada je sve idealno, vode vas samo romantične varnice i kada se svi stavovi poklapaju, naročito na početku odnosa, živimo u iluziji i nismo sigurni kako će neko reagovati kada se pojave izazovi.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy