Connect with us

Ljubav

Sada je i nauka potvrdila: Muškarci se stvarno plaše jakih žena, a evo i zašto

Objavljeno

-

Mnogi muškarci se plaše određenih ženskih osobina, a evo o čemu je reč…

Nova studija objavljena u časopisu „Evolution & Human Behaviour“ pokazala je da muškarcima nisu atraktivne hrabre žene. Istraživači pronalaze razloge za ovakvo ponašanje u evoluciji, odnosno u viševekovnom običaju da se muškarci doživljavaju kao snažniji i jači pol.

Istraživači s britanskog univerziteta u Sautemptonu anketirali su 159 žena i 181 muškarca u više evropskih država tako što su im pokazali fotografije osoba oba pola kako izvode hrabra dela – borbu u ratnoj situaciji, ili pomoć osobama tokom prirodnih katastrofa.

– Muškarce ne privlače odvažne žene koje se ne libe da ugroze svoju sigurnost kako bi spasili drugu osobu.

Ni grudi, ni zadnjica: Muškarci priznali, evo šta prvo primete kod žena i šta ih najviše privlači

Advertisement

I dok su žene bile uzbuđene prikazima muškaraca u herojskim situacijama – naročito onima za koje su čuli da su odlikovani za svoju hrabrost, isto nije bio slučaj i s muškim ispitanicima.

Žene vojnici, ali i žene velikog srca koje su na fotografijama nesebično pomagale drugima i iskazivale veliku hrabrost, muškarci nisu doživljavali seksualno privlačnima bez obzira na fizičku snagu i izgled.

Istraživači nalaze objašnjenje za ovakve pokazatelje u evoluciji, gde su muškarci kroz generacije navikli biti jači i snažniji pol.

Ova studija daje dokaze pretpostavci kako razlike među polovima u mešovitim grupnim sukobima imaju evolucijsko poreklo, i da samo muškarci imaju korist od pokazivanja heroizma – pojasnio je Just Leunisen, psiholog sa spomenutog univerziteta i koautor studije, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Kako razlikovati jakog muškarca od slabog: Frojdov trik pomaže svakoj ženi

Objavljeno

-

Objavio

Vrlo je jednostavno testirati čoveka na mentalnu stabilnost

Osim toga što je umeo da prepozna glupe ljude, najbolji psihijatar, Sigmund Frojd znao je i kako postupati sa zavidnim i zlim ljudima koji žele da nas ponize. Uprkos tome što nije uspeo da pronađe sreću u braku koji je imao, svim ženama dao je savet kako da prepoznaju slabog muškarca.

Biranje partnera za vezu ili brak postalo je poput lutrije, dok mnogi tvrde kako njihovi partneri na početku odnosa i kasnije nisu bili bili isti. Žene su posebno sklone idealizaciji svog partnera, te često zanemaruju znakove koji možda mogu ukazati da to zapravo nije muškarac za njih.

Međutim, mnogi psiholozi smatraju da možemo sagledati srž drugog bića i njegove skrivene strane, ali samo ako pobegnemo od iluzija.

Austrijski psihijatar Sigmund Frojd dao je univerzalni savet kako da prepoznamo slabog ili mentalno jakog muškarca, odnosno procenimo da li je to partner koji će moći da ide sa nama zajedno kroz život, razvija se, voli potpuno i motivišemo da postanemo bolji.

Advertisement

Sigmund Frojd je uveravao da svako može biti slab, čak i uspešni i bogati ljudi, osobe na pozicijama i oni sa snažnom reputacijom. Istakao je da se mentalna snaga osobe može odrediti vrlo jednostavno. Prema Frojdu mentalna skala osobe određena je problemom koji ga može izbaciti iz takta.

Ispostavilo se da je vrlo jednostavno testirati čoveka na mentalnu stabilnost. Dovoljno je izgovoriti neki stav za koji znate da nije u skladu sa njegovim i gledati tok razvoja. Nastavite da tvrdite svoje, a ako osoba počne da gubi živce, preći će na povišen ton – to su počeci slabosti. Ukoliko vas gleda zbunjeno i nudi nekoliko mogućnosti za rešavanje vaših problema, smatrajte da je to mentalno snažna i izbalansirana osoba, odnosno trenutno dobar izbor za partnera.

Ovaj test možete lako primeniti kod svake osobe, a on vam može pomoći da odredite da li sa nekim zaista možete praviti planove. Kada je sve idealno, vode vas samo romantične varnice i kada se svi stavovi poklapaju, naročito na početku odnosa, živimo u iluziji i nismo sigurni kako će neko reagovati kada se pojave izazovi, piše Direktno.rs.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy