Connect with us

Ljubav

Ove tri reči muškarci mrze da čuju od žena, odmah misle da je gotovo

Objavljeno

-

Prilično je poznato da muškarci i žene različito komuniciraju – ta jednostavna činjenica bila je temelj za mnoge komične serije koji su se godinama prikazivale na televiziji. Ali rodna podela u komunikaciji zanimljiva je za istraživanje, posebno u smislu odnosa.

Proučavajući niz istraživanja ispostavilo se da postoji izraz koji muškarci najviše mrze da čuju – od svega: ‘Moramo da razgovaramo.’

To zovemo ‘fraza koja je pokrenula hiljadu raskida’.

Prilično je lako strepiti od razgovora koji sledi nakon što neko izgovori te tri reči.

Rezultati su pokazali da neverovatnih 89 posto muškaraca pretpostavlja najgore kada im partnerka kaže: „Moramo da razgovaramo“, dok, poređenja radi, samo 61 posto žena ima istu reakciju na tu frazu.

Advertisement

Te tri male reči mogu implicirati mnogo više nego što se čini. U knjizi Stiva Harvija iz 2009. pod nazivom ‘Ponašaj se kao dama, razmišljaj kao muškarac’, on objašnjava zašto se čini da muškarci toliko mrze te reči.

U knjizi je napisao: ‘Za muškarca je malo reči tako preteće kao te tri. Taj izraz za muškarce može da znači samo dve stvari: ili smo uradili nešto loše ili, što je još gore, žena stvarno i bukvalno samo želi da razgovara.’

Harvi u osnovi ističe da muškarci više vole da ‘popravljaju’ nego da ‘razgovaraju’.

Dalje piše: ‘Ovo ne znači da nikada nećete imati razgovor sa svojim muškarcem koji će trajati duže od dva minuta. Shvatamo da ćemo ponekad morati da damo malo više u smislu komunikacije s partnerkama – da ćemo s vremena na vreme morati da se otvorimo i otkrijemo šta nam se događa u glavama.’

Harvi završava svoje stavove pišući: ‘Naravno, bilo bi mnogo bolje kada bi žene prestale da započinju razgovor rečima ‘moramo da razgovaramo’. U trenutku kad to kažete muškarac prelazi u defanzivu, obliva ga znoj, a mi se brzinski prisećamo događaja od prošlih nedelje, pokušavajući da shvatimo u čemu smo pogrešili, kada smo to uradili i kako ćemo to popraviti da više ne budemo u nevolji.’

Advertisement

On nudi rešenje za korišćenje druge fraze za početak razgovora, poput: ‘Dušo, gledaj, sve je ok, samo bih volela da popričamo o nečemu’.

Dakle, šta se može zaključiti iz svega ovoga? Pokušajte da pronađete novi način za započinjanje teških razgovora.

Zanimljivo je da su žene agresivnije kad treba rešiti probleme u vezi; više od polovine njih (54 posto) želi direktno da se suoči s problemom i odmah razgovara o njemu. U međuvremenu, 44 posto muškaraca to želi da izbegne, piše Your Tango.

Međutim, pre nego što osudimo muškarce što ne žele da se nose s problemima, treba spomenuti da 40 posto muškaraca priznaje da gube kontrolu nad svojim osećanjima tokom intenzivnog razgovora, pa bi se moglo reći da muškarci žele da poštede svoje partnerke svog gubitka kontrole kad ne žele da razgovaraju.

Da budemo iskreni, dobra komunikacija s partnerom ključna je i za zadovoljavajući seksualan život. Trideset i dva posto žena i 28 posto muškaraca manje su zainteresovani za seks kad imaju probleme u komunikaciji.

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Bujna ili potpuno depilirana: 5000 muškaraca izjasnilo se o frizuri ženskog polnog organa

Objavljeno

-

Objavio

Prirodna ili uređena ženska intimna frizura? Bujna ili potpuno depilirana? Anketa u kojoj je učestvovalo 5000 muškaraca otkriva odgovor na ovo škakljivo pitanje

Na pitanje „koji stil frizure ženskog polnog organa“ preferiraju, čak 5000 muškaraca je u anketi Huffington Posta i portala AskMen.com dalo podeljene odgovore.

41 odsto preferira potpuno obrijano intimno područje, a 38 odsto želi „uredno negovanu i podšišanu“ žensku intimnu frizuru.

15 odsto muškaraca prepušta odluku ženama i tome kako se koja oseća.

Samo 5 odsto je priznalo da voli prirodnu, odnosno netaknutu žensku intimnu zonu.

Advertisement

Što muškarci misle o svojim stidnim dlakama?

48 odsto smatra da ne treba voditi neku posebnu brigu o stidnim dlakama, ali se osećaju bolje ako im međunožje ima određenu negovanu estetiku.

20 odsto smatra kako je pristojno da se briju – jer to i žene rade. Prilično visok postotak smatra kako sasvim normalno da muškarci imaju negovanu intimnu zonu. 12 odsto uopšte na mari za „donje dlake“.

Koju ulogu igraju stidne dlake u svakodnevnom životu žene?

Na pitanje jesu li na osnovu stidnih dlaka nekada izgubile potencijalnog partnera, 91 odsto žena odgovorio je sa NE, a 9 odsto sa DA.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy