Connect with us

Ljubav

Ovaj termin bi trebali svi da znate: Da li ste čuli za „stešing“?

Objavljeno

-

Biti zaljubljen, osetiti leptiriće i radost u upoznavanju nekoga na dubljem nivou zna biti nešto predivno. Isto tako postoji veliki pritisak, posebno kada je reč o pitanju kako i kada se uključiti u nečiji život.

Novi termin “stešing” se odnosi na situaciju kada novog partnera krijete od okoline i on krije vas. Naime, „stešing“ se dešava kada jedna osoba u vezi donese svesnu odluku da sakrije svog partnera od užeg kruga prijatelja i porodice.

To može biti oklevanje da vas upozna sa svojim prijateljima i porodicom, ali i izbegavanje da se za vašu vezu sazna na društvenim mrežama.

Termin je skovala još 2017. godine novinarka Metro UK Elen Skot, ali je dobio na popularnosti tokom poslednjih nekoliko godina.

U modernom dejtingu, takvo ponašanje se smatra ogromnim znakom za uzbunu. Ali da li skrivanje partnera nužno ukazuje na to da nešto nije u redu u vezi?

Advertisement

„Zapitajte se zašto vam se čini da partner ne želi da vam se posveti, tako što vas drži odvojeno od porodice i prijatelja. Da li nešto krije od vas? Ako ste tražili smislenu vezu sa tom osobom, ima li mnogo smisla da vas ne uključi u svoj život?“, kaže za Stylist psihoterapeutkinja Heder Garbut. Međutim, obrazloženje takođe možda nije tako sumorno.

„Možda se zapravo plaše određenih prijatelja ili članova porodice“, sugeriše Garbut.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Bujna ili potpuno depilirana: 5000 muškaraca izjasnilo se o frizuri ženskog polnog organa

Objavljeno

-

Objavio

Prirodna ili uređena ženska intimna frizura? Bujna ili potpuno depilirana? Anketa u kojoj je učestvovalo 5000 muškaraca otkriva odgovor na ovo škakljivo pitanje

Na pitanje „koji stil frizure ženskog polnog organa“ preferiraju, čak 5000 muškaraca je u anketi Huffington Posta i portala AskMen.com dalo podeljene odgovore.

41 odsto preferira potpuno obrijano intimno područje, a 38 odsto želi „uredno negovanu i podšišanu“ žensku intimnu frizuru.

15 odsto muškaraca prepušta odluku ženama i tome kako se koja oseća.

Samo 5 odsto je priznalo da voli prirodnu, odnosno netaknutu žensku intimnu zonu.

Advertisement

Što muškarci misle o svojim stidnim dlakama?

48 odsto smatra da ne treba voditi neku posebnu brigu o stidnim dlakama, ali se osećaju bolje ako im međunožje ima određenu negovanu estetiku.

20 odsto smatra kako je pristojno da se briju – jer to i žene rade. Prilično visok postotak smatra kako sasvim normalno da muškarci imaju negovanu intimnu zonu. 12 odsto uopšte na mari za „donje dlake“.

Koju ulogu igraju stidne dlake u svakodnevnom životu žene?

Na pitanje jesu li na osnovu stidnih dlaka nekada izgubile potencijalnog partnera, 91 odsto žena odgovorio je sa NE, a 9 odsto sa DA.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy