Connect with us

Ljubav

Ovaj detalj je važan kod seksa jednako kao i predigra, a često ga mnogi zaborave

Objavljeno

-

Ako nakon vođenja ljubavi imate potrebu za maženjem, zagrljajima i dodirima, a vašem muškarcu se spava, nemojte misliti da tražite previše jer maženje nakon seksa priželjkuje gotovo svaka žena.

Dok većina muškaraca smatra da su seksualne aktivnosti završile u trenutku kad je žena fizički zadovoljena, ženska percepcija je potpuno drugačija.

Većini žena je za potpuno seksualno zadovoljstvo potrebno i maženje zbog kojega će se nakon seksa osjećati spokojnom i srećno. Baš kao i grljenje, maženje povećava proizvodnju oksitocina u telu, odnosno hormona ljubavi. Njegovo se lučenje pojačava i tokom orgazma, a uveliko doprinosi podizanju raspoloženja i jačanju odnosa među partnerima.

Intimnost nakon seksa jednako je važna za žensko zadovoljstvo kao i predigra, kaže dr Robin Milhausen, profesorka seksualnosti na Univerzitetu Guelf.

Većina žena se nakon seksa osjeća ranjivima, a nekoliko minuta intimnog maženja kod žena pobuđuje osećaj sigurnosti. To je jedna od najboljih i najlakših stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali svoju vezu.

Advertisement

Odvojite barem šest minuta da se poigrate sa njenom kosom, češkajte je po leđima, poljubite je u obraz ili čelo i dajte joj slatki kompliment o tome kako je dobro biti s njom, ako to zaista i mislite, predlaže dr Milhausen i navodi koje su još dobrobiti maženja nakon seksa.

1. Maženje nakon seksa smanjuje količinu stresa

Stres je postao jedna od najgorih bolesti modernog doba, koja na sebe veže bezbroj problema. Hronični stres bi trebalo da prepoznamo i na vreme da reagujemo kako bismo spasili zdravlje. Maženje je najbolji i najlakši način da pronađemo sopstveni mir, objašnjavaju stručnjaci.

Istraživanje objavljeno u časopisu “Biological Sciences” tvrdi da oslobađanje oksitocina u telu može smanjiti količinu hormona stresa, kortizola. Druga studija objavljena u časopisu “Association for Psychological Science” otkriva da oksitocin može pomoći u ublažavanju simptoma teskobe.

2. Maženje nakon seksa poboljšava imunološki sistem

Osim oksitocina, maženje podstiče telo da stimuliše serotonin i dopamin. Nakon što se to dogodi, sva tri hormona rade usklađeno kako bi zaštitili telo od štetnih infekcija, jačajući tako vaš imunološki sistem. Oksitocin pomaže dobrom funkcioniranju telesnih stanica, odgovornih za regulaciju imunološkog sistema.

3. Maženje nakon seksa smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti

Redovno maženje nakon seksa može pomoći u kontrolisanju nivoa krvnog pritiska. U istraživanju sprovedenom na 59 žena meren im je krvni pritisak pre i nakon grljenja sa partnerom. Eksperiment je otkrio ne samo značajno smanjenje krvnog pritiska, već i visok nivo oksitocina u telu.

Advertisement

4. Maženje nakon seksa jača emocionalnu vezu između partnera

Ako želite da očuvate zdravlje i radost u vašoj vezi, morate više da se mazite. Nakon seksa su žene posebno ranjive, a muškarcima se spava. Iako ih zbog toga ne možemo kriviti jer je to stvar biologije, trebalo bi da im objasnite koliko vam je maženje važno.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Na svetu postoje samo dva tipa zavodnika, otkrijte koji ste vi

Objavljeno

-

Objavio

Svi imate barem jednog poznanika koji se ponaša kao da flertuje sa svima. Skoro svaki put on je uz nekoga novog, iako to ne znači da on stalno izlazi i spava unaokolo sa svima.

On flertuje radi – samog flerta. To ga zabavlja.

I kada god pomislite da će sigurno otići kući s nekim s kim je celu noć razgovarao – to se ne dogodi. Čak mu se taj neko ni ne sviđa…

Očigledno, ovaj način flertovanja, sve vreme, ima mnogo pristalica.

Za druge je ovakva vrsta ponašanja zbunjujuća, jer mnogi kad flertuju, to čine stvarno, s namerom. Kada oni zavode, žele da njihovo flertovanje rezultira barem ‘nečim’…

Advertisement

Iako, kada ste u vezi, ne mora značiti da nemate simpatija. Ali verovatno ćete se suzdržati da kažete prijatelju, koji vam je simpatičan, da je njegova nova devojka srećnica. Jer zašto se mučiti govoreći mu da mislite da je sladak kada ste oboje zauzeti…

Za neke flert nije cilj, već putovanje.

Flert je zabavan jer se zbog njega osećate poželjno i pomaže vam da ostanete u kontaktu sa svojim senzualnim bićem.

Znate onog prijatelja zbog kojeg, otkad ga poznajete, svaki put kad ga vidite osećate trnce, crvenite i mucate i uvek se nekako udaljavate od njega, misleći da je zaljubljen u vas. To je onaj dečko što vas dodiruje po ruci dok razgovarate, slatko izgovara vaše ime i uvek je izuzetno entuzijastičan.

Ali problem je što je on takav sa svima. On ne flertuje – on je samo prijateljski nastrojen.

Advertisement

Postoje tipovi kojima je lakše da koketiraju s onima koji mu se jednostavno ne sviđaju, jer kad im se neko jako sviđa, preuzima ih urođena sramežljivost.

Mnogi muškarci koji su u braku, takođe flertuju, jer im je zabavno i misle da je ženama dobro kad se osećaju poželjnima.

Oni koji flert smatraju zabavnom igrom, smatraju da ne treba da prestanu da rade samo zato što bi neko drugi mogao pogrešno da ih shvati. Ne radi se uvek o reakciji, već o tome što zavodnik ima od toga. Čak i ako mu druga osoba ne uzvraća koketiranje, zavodnik može da se oseća seksi. Skoro da više vole flert nego seks, reći će mnogi zavodnici.

Neki koketiraju sa svima – iz bilo kog razloga – možda zato što znaju da su dobri u tome. Kad to rade s nekim ko im se stvarno sviđa, može biti tako uzbudljivo, čak i ako zapravo ne rezultira ničim fizičkim. Može im dati onaj skoro trajni osećaj leptirića u stomaku, za čim zapravo žude, donosi YourTango.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy