Connect with us

Ljubav

Naučnici otkrili u kojim godinama su žene najaktivnije u krevetu: Brojke će mnoge iznenaditi

Objavljeno

-

Mnogi veruju da su žene na svom seksualnom vrhuncu negde u 20-ima, ali to je o velika predrasuda. Istraživanja pokazuju vrlo iznenađujuće rezultate.

Žene u dvadesetim godinama najčešće još nisu osnovale porodicu, nemaju velike obaveze i neretko se još i školuju ili tek ulaze u poslovni svet. Mlade su, dobro izgledaju i pucaju od samopouzdanja. Njihov je društveni život u toj životnoj fazi vrlo bogat, pa je logično da drugačije nije ni s onom seksualnom, zar ne? Pogrešno. Naime, upravo na tu temu je sprovedeno istraživanje u kom je učestvovalo 2.600 žena. Učesnice su bile podeljene u tri kategorije, prema starosti. U prvoj grupi su bile žene do 23 godine, u drugoj između 23 i 36 godina, a u trećoj one starije od 36 godina.

Kad su žene upitane šta osećaju vezano za sopstvenu privlačnost, osam od 10 žena iz starije grupe reklo je da se trenutno oseća seksepilnije nego ikada pre. Nasuprot tome, samo četiri od 10 žena u srednjoj starosnoj grupi i sedam od 10 mlađih žena kazalo je to isto.

Jedno se pitanje u istraživanju odnosilo i na orgazme, a rezultati su pokazali da po broju i učestalosti doživljenih vrhunaca takođe prednjače starije žene: šest od 10 žena u starosti od 36 i više godina reklo je da orgazam doživljavaju češće i osećaju ga intenzivnije nego kad su bile mlađe. S druge strane, tek pet od 10 žena mlađih od 36 godina reklo je isto, piše žena.hr.

Na pitanje koliko bi trebao da traje idealni seks, svaka treća žena je kazala kako bi želela da traje duže nego što je to u njihovom životu trenutno slučaj, ali je svaka deseta priznala da bi volela da igrice pod čaršavima traju – kraće. Istraživači su učesnice pitali i koliko često imaju seks – manje od trećine je odgovorio da do vruće akcije dolazi dva puta nedeljno. Više od jedne petine intimno je tri puta u sedam dana, a ispod jedne petine samo jednom nedeljno.

Advertisement

Kako se čini, većina žena veruje da je monogamija najbolji životni izbor. Čak 81 odsto učesnica reklo je kako veruje da mogu imati izvrstan i dugoročan seksualni život s istom osobom.

„Rezultati istraživanja šalju zaista pozitivnu poruku o nečemu što mi žene znamo i očekujemo već neko vreme: kako starite i bolje upoznajete svoje telo, možete imati ugodniji seksualni život i osećati se sigurnije u sebe’“, rekla je Amanda Boni iz ‘Natural Cyclesa’, pokretača ovog zanimljivog istraživanja.

Dakle, kad je seksualni život u potanju, čini se da tek nakon 36. rođendana dolazi ono najbolje, piše Zadovoljna.rs.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ljubav

Ove 3 čarobne reči popraviće čak i najlošiji seks!

Objavljeno

-

Objavio

Da biste izgradili seksualno samopouzdanje potrebno je iskustvo.

U jačanju istoga pomoći će vam i ovi koraci zbog kojih ćete se osećati potpuno zadovolj(e)ni.

Budite kraljice ličnog zadovoljstva

Poznato je da su žene koje se češće samozadovoljavaju samopouzdanije u seksu, pa u njemu nalaze više zadovoljstva jer znaju kako da postignu vrhunac.

„Ako to još niste učinili, svakako uzmite vremena, pa otkrijte vlastite erogene zone, kao i intenzitet dodira koji vam najviše odgovara“, kaže seksološkinja Emili Mors.

Advertisement

Naučite da gledate svoje telo kao seksepilno

Za seksualno samopouzdanje važna je ljubav prema vlastitom telu, kao i doživljavanje sebe samih kao seksualnih bića. Da biste postigli ovaj cilj, važno je da vežbate. Odaberite svileni veš, usku haljinu, štikle ili neki drugi dodatak koji vas čini poželjnima, prošetajte pred ogledalom i naviknite se na ovu ideju.

Recite ove tri magične reči

Niko ne može da vam pročita misli, pa ako nešto želite, to morate i da tražite. Ovo pravilo posebno je važno u slučaju seksa. Ako partner radi nešto tokom seksualnog odnosa što se vama ne sviđa, najbolje je da mu to i kažete.

„Uživite se u trenutak i ne zaboravite izgovoriti ove tri moćne reči: ‘Pokušajmo to ovako’“, zaključuje seksološkinja.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h