Connect with us

Ljubav

Najbolja prostorija za seks u vašoj kući nije spavaća soba: Jedno mesto obožavaju i muškarci i žene

Objavljeno

-

Kada je reč o najboljem mestu za seks u kući, većini najpre na pamet pada spavaća soba. Ipak, prema mišljenju stručnjaka, to nije tačno, piše Daily Star.

Kako biste malo začinili odnose i igru podigli na viši nivo, treba razmišljati izvan kutije, ili u ovom slučaju, izvan spavaće sobe.

Stručnjak za menopauzu i libido tvrdi da je kuhinja najbolje mesto u kući za vođenje ljubavi. Iako se možda, po pitanju higijene, ne čini kao idealan izbor, Harper tvrdi da seks u kuhinji ima jednu veliku prednost za razliku od onog na krevetu – mnogo je bolji za sagorevanje kalorija.

„Kuhinja je najbolja prostorija za seks, a kuhinjski sto ili radna površina uvek su zgodna podloga“, kaže Harper i otkriva koja je najbolja poza za žene kada je reč o trošenju kalorija:

„Muškarac sedi na stolici, a žena sedi na njemu raširenih nogu i licem okrenuta njemu. Žena u toj pozi može sagoreti najviše kalorija.“

Advertisement

Godinama se istražuje koliko zapravo kalorija ljudi mogu sagoreti tokom seksa, a neki procenjuju da se za 30 minuta može potrošiti i do 150 kalorija, koliko se potroši za vreme 15-minutnog trčanja. Ipak, to ne znači da je seks bolji trening od trčanja.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Žene u ovim godinama imaju najjači seksualni nagon, najlakše se odluče za „povremeni seks“

Objavljeno

-

Objavio

Čini se da u svemu tome najveću ulogu nema ni partner, ni ljubavni status, nego biološki sat i njegovo glasno otkucavanje.

U 30-im, ali i ranim 40-im godinama žene često otkrivaju novu stranu sopstvene seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu.

Stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da „iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka“. Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav – i to puno više.

U studiji objavljenoj u časopisu „Personality and Individual Differences“ učestvovalo je je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (18 do 26 godina), niska plodnost (27 do 45 godina) i u menopauzi (46 godina i više).

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene koje imaju od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju „pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti“ i da imaju „česte seksualne maštarije i aktivan seksualni život, pa su spremne na povremeni seks“.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy