Connect with us

Ljubav

Muškarci, samo ovako možete da prepoznate da li žena glumi ili je zaista doživela orgazam

Objavljeno

-

Studije pokazuju da je preko 90 odsto žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne povrede partnera.

To ne zvuči tako neobično ako spomenemo činjenicu da oko 20 odsto muškaraca veruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi, odnosno da je nemoguće da je ne zadovolje i da ih slaže.

Simptomi orgazma
Uopšteni, jasni znakovi orgazma su grčenje mišića – najčešće vaginalnih, što uzrokuje osećaj da je „uža dole“. Takođe, mogu se pojaviti i grčevi u nogama. Kod pojačanog intenziteta stimulacije u kojima njen dah postaje kratak, a uzdasi glasniji, nakon postizanja pravog vrhunca ona će zastati, jer će joj trebati barem nekoliko sekundi za oporavak.

Velikom broju žena će nakon orgazma pocrveneti dio grudi iznad dojki gde je koža tanka zbog navale hormona.

To što glumi ne znači da ne uživa
Čak i ako ona glumi orgazam, to nipošto ne mora da znači da ona ne uživa u seksu. Naime, istraživanja pokazuju da je kod žena najveća aktivnost u centrima za užitak u mozgu za vreme seksa, odnosno „na putu do orgazma“, dok neposredno pre samog vrhunca aktivnost naglo pada. S druge strane, kod muškaraca je aktivnost u tim delovima najveća upravo za vreme same ejakulacije.

Advertisement

Ženama nije teže da postignu orgazam
Postoji podatak da oko 95 odsto žena obično doživi orgazam s lakoćom dok masturbiraju. Ipak, žene češće prijavljuju da se bore s orgazmom nego muškarci, ali ne radi se o biologiji. Radi se o kulturnim normama i nedostatku informacija. Istorijski gledano, kulture širom sveta uokvirivale su seks isključivo oko muškog užitka, zbog čega danas još uvek povezujemo reč ‘seks’ isključivo s penetracijom, piše 24sata.hr.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Žene u ovim godinama imaju najjači seksualni nagon, najlakše se odluče za „povremeni seks“

Objavljeno

-

Objavio

Čini se da u svemu tome najveću ulogu nema ni partner, ni ljubavni status, nego biološki sat i njegovo glasno otkucavanje.

U 30-im, ali i ranim 40-im godinama žene često otkrivaju novu stranu sopstvene seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu.

Stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da „iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka“. Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav – i to puno više.

U studiji objavljenoj u časopisu „Personality and Individual Differences“ učestvovalo je je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (18 do 26 godina), niska plodnost (27 do 45 godina) i u menopauzi (46 godina i više).

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene koje imaju od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju „pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti“ i da imaju „česte seksualne maštarije i aktivan seksualni život, pa su spremne na povremeni seks“.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy