Connect with us

Ljubav

Koliko dugo je stvarno predugo bez seksa, ovo je najčešći odgovor, kažu psiholozi

Objavljeno

-

Pitanje koliko parovi u vezi ili braku zaista imaju seks često se pojavljuje, a otkriva neke od najdubljih nesigurnosti o intimnim odnosima. Svako se većina vas u jednom trenutku pitala: Koliko često treba voditi ljubav? Šta ako se seksamo manje od naših prijatelja? Da li nam je zbog toga loš odnos?

Iako mnoge zanimaju odgovori na ova pitanja, učestalost seksa ne govori da li je seks dobar ili loš. Međutim, količina seksa može reći jeste li zadovoljni svojim seksualnim odnosom i svojom vezom? Pa koliko često većina parova vodi ljubav?

Najčešći odgovor
Psychology Today prenosi studiju u kojoj je učestvovalo preko 26 hiljada Amerikanaca, objavljenu u Archives of Sexual Behavior, a učesnici su otkrili da imaju seks 54 puta godišnje, što je otprilike jednom nedeljno. Uzorak su uključivali samci, u vezi, osobe u braku i partneri. Autori studije posebno su proučili bračne parove, učestalost seksualnih odnosa je bila manje, oko 51 seksualni odnos godišnje. Slična studija je provedena 1990. godine i tada su učesnici naveli da imaju više seksualnih odnosa.

Najsrećniji odgovor
Dok većina veruje da više seksa vodi do više sreće, istraživanja sugerišu da takve povezanosti nema. Istraživanje objavljeno u časopisu Social Psychological & Personality Science u kojem je učestvovalo više od 30 hiljadu Amerikanaca, ispitali su povezanost između učestalosti seksa i njihovog nivoa sreće. Istraživači su zaključili da su parovi koji se ljubav vode jednom nedeljno srećni jednako kao i parovi koji seks imaju 2, 3 puta nedeljno.

Ali šta je s onima koji imaju seks manje od jednom nedeljno?

Advertisement

Potencijalno problematičan odgovor
Parovi koji ljubav vode ređe od jednom nedeljno pokazivali su niži nivo sreće. Međutim, neke druge studije i stručnjaci navode da postoji znatan raspon nižih prosečnih seksualnih frekvencija. U jednoj od retkih studija na temu „brak bez seksa“, 16% od 6.029 ispitanika priznalo je da seks nisu imali posljednjih mesec dana. Glavni autor ove studije, dr. Donoli, istakao je da se 15% parova nije vodilo ljubav u poslednjih 6 meseci. Upotrebljavajući malo drugačiju mernu jedinicu, autor knjige Sex Bake, Mišel Vajner Dejvis, definiše „brak bez seksa“ kao onaj u kom se parovi seksaju 10 puta godišnje ili manje.

Razlog zašto se nemate seks je važan
Međutim, učestalost seksualnih odnosa često zaokuplja pažnju jer je najlakša izmeriti je. Međutim, mnogo lošeg seksa neće nikoga učiniti srećnim niti zadovoljnim. Važno je znati razlog zašto nemate češće seksualne odnose. Odnosno, ako se svađate s partnerom ili se odljubljujete od njega, seks može biti simptom većeg problema. Međutim, ako ste vas dvoje jednostavno zaposleni, bolesni i spletom okolnosti niste imali vremena i snage za seks, onda nemate zašto da brinete.  Važno je zapamtiti da je zadovoljavajući seks, čak i ako je to jednom mesečno ili manje, poželjniji nego nezadovoljavajući seks u kojem nema osećaja niti intime, prenosi Miss7.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Bujna ili potpuno depilirana: 5000 muškaraca izjasnilo se o frizuri ženskog polnog organa

Objavljeno

-

Objavio

Prirodna ili uređena ženska intimna frizura? Bujna ili potpuno depilirana? Anketa u kojoj je učestvovalo 5000 muškaraca otkriva odgovor na ovo škakljivo pitanje

Na pitanje „koji stil frizure ženskog polnog organa“ preferiraju, čak 5000 muškaraca je u anketi Huffington Posta i portala AskMen.com dalo podeljene odgovore.

41 odsto preferira potpuno obrijano intimno područje, a 38 odsto želi „uredno negovanu i podšišanu“ žensku intimnu frizuru.

15 odsto muškaraca prepušta odluku ženama i tome kako se koja oseća.

Samo 5 odsto je priznalo da voli prirodnu, odnosno netaknutu žensku intimnu zonu.

Advertisement

Što muškarci misle o svojim stidnim dlakama?

48 odsto smatra da ne treba voditi neku posebnu brigu o stidnim dlakama, ali se osećaju bolje ako im međunožje ima određenu negovanu estetiku.

20 odsto smatra kako je pristojno da se briju – jer to i žene rade. Prilično visok postotak smatra kako sasvim normalno da muškarci imaju negovanu intimnu zonu. 12 odsto uopšte na mari za „donje dlake“.

Koju ulogu igraju stidne dlake u svakodnevnom životu žene?

Na pitanje jesu li na osnovu stidnih dlaka nekada izgubile potencijalnog partnera, 91 odsto žena odgovorio je sa NE, a 9 odsto sa DA.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy