Connect with us

Ljubav

Jeste li isprobali „spori seks“ – garantuje vrhunac i poboljšava intimne odnose

Objavljeno

-

Nicole Daedone, autorka knjige ‘Slow Sex: the Art and Craft of the Female Orgasm’, želi da promeni shvatanje žena o ženskom orgazmu. Naime, ona je osnovala centar za proučavanje ženskog orgazma – ‘One Taste Urban Retreat Center’, u San Franciscu, gde studenti praktikuju jogu, meditaciju i tehniku koja se zove – orgazmička meditacija.

Navodimo njene savete o tome kako uključivanje ideja sporog seksa i tehnika usmerenih na ženu može poboljšati vaše intimne odnose:

1. Prestanite ‘da glumite’ orgazam
Nameće pitanje zašto toliko žena glumi orgazam. Odgovor je zato što pokušavaju zadovoljiti partnere koji su bili uslovljeni da veruju da se zadovoljstvo može meriti u decibelima.

Međutim, problem s dočaravanjem seksualnog uzbuđenja je taj što se ono ne pretvara u stvarno uzbuđenje.

– Ne možete glumiti i osećati u isto vreme – kaže Daedone.

Advertisement

Umesto da hranite partnerov ego, podučite ga o tome kako vi reagujete na uzbuđenje. Seks bi trebao biti način na koji partneri bolje upoznaju jedni druge. Ali ako se pretvarate da ste neko drugi, izgubili ste tu jedinstvenu priliku da budete ono što jeste.

2. Povratite orgazam
Ako ste odustali od glume, odredite šta je za vas lično orgazam i kako se ponašati kada ga doživljavate. Svesna koliko je kultura uložila u iskustvo razne ideje i zvukove, Daedone se borila da sama definiše taj pojam. Napokon se odlučila za jednostavnu, ženstvenu definiciju, a to je – ‘sposobnost pružanja i primanja užitka’.

3. Nemojte omalovažavati partnerovu veštinu
Ne krivite partnera za nedostatak seksualnog zadovoljstva, i to iz jednog dobrog razloga – verovatno radi puno više nego što mislite. Nažalost, ženske genitalije su Rubikonova kocka intimnih delova – toliko ih je teško ‘rešiti’ da je primamljivo odustati ili je prevariti.

– Muškarci se suočavaju s mnogo toga kada je u pitanju ženska anatomija – šali se Daedone.

4. Ali, nemojte kriviti ni sebe
Ono što Daedone najčešće čuje od žena jest da je ‘problem u njima’. Međutim, Daedone se ne slaže, jer je praksa mnogo puta pokazala drugačije. Kontrakcije, ejakulat i oteklina počinju se pojavljivati kod mnogih dama – jednostavno orgazam nije ‘ispao’ onako kako im je opisano da bi vrhunac trebao izgledati – iz muške perspektive, prenosi Chatelaine.

Advertisement

5. ‘Zauzmite položaj’
– Orgazmička meditacija je ‘praksa’ – kaže Daedone, i ona koja izaziva stanje blažene opuštenosti, baš kao što je joga praksa koja nudi slične rezultate.

Kao i joga, spori seks nema cilj na umu. Zapravo, to je čin bez cilja.

– Ne radite to da biste pokazali da se volite. Ne radite to da biste imali dete. Ne radite to ni iz jednog od ovih razloga – ističe Daedone. Poenta je jednostavno povezati se sa svojim partnerom.

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Na svetu postoje samo dva tipa zavodnika, otkrijte koji ste vi

Objavljeno

-

Objavio

Svi imate barem jednog poznanika koji se ponaša kao da flertuje sa svima. Skoro svaki put on je uz nekoga novog, iako to ne znači da on stalno izlazi i spava unaokolo sa svima.

On flertuje radi – samog flerta. To ga zabavlja.

I kada god pomislite da će sigurno otići kući s nekim s kim je celu noć razgovarao – to se ne dogodi. Čak mu se taj neko ni ne sviđa…

Očigledno, ovaj način flertovanja, sve vreme, ima mnogo pristalica.

Za druge je ovakva vrsta ponašanja zbunjujuća, jer mnogi kad flertuju, to čine stvarno, s namerom. Kada oni zavode, žele da njihovo flertovanje rezultira barem ‘nečim’…

Advertisement

Iako, kada ste u vezi, ne mora značiti da nemate simpatija. Ali verovatno ćete se suzdržati da kažete prijatelju, koji vam je simpatičan, da je njegova nova devojka srećnica. Jer zašto se mučiti govoreći mu da mislite da je sladak kada ste oboje zauzeti…

Za neke flert nije cilj, već putovanje.

Flert je zabavan jer se zbog njega osećate poželjno i pomaže vam da ostanete u kontaktu sa svojim senzualnim bićem.

Znate onog prijatelja zbog kojeg, otkad ga poznajete, svaki put kad ga vidite osećate trnce, crvenite i mucate i uvek se nekako udaljavate od njega, misleći da je zaljubljen u vas. To je onaj dečko što vas dodiruje po ruci dok razgovarate, slatko izgovara vaše ime i uvek je izuzetno entuzijastičan.

Ali problem je što je on takav sa svima. On ne flertuje – on je samo prijateljski nastrojen.

Advertisement

Postoje tipovi kojima je lakše da koketiraju s onima koji mu se jednostavno ne sviđaju, jer kad im se neko jako sviđa, preuzima ih urođena sramežljivost.

Mnogi muškarci koji su u braku, takođe flertuju, jer im je zabavno i misle da je ženama dobro kad se osećaju poželjnima.

Oni koji flert smatraju zabavnom igrom, smatraju da ne treba da prestanu da rade samo zato što bi neko drugi mogao pogrešno da ih shvati. Ne radi se uvek o reakciji, već o tome što zavodnik ima od toga. Čak i ako mu druga osoba ne uzvraća koketiranje, zavodnik može da se oseća seksi. Skoro da više vole flert nego seks, reći će mnogi zavodnici.

Neki koketiraju sa svima – iz bilo kog razloga – možda zato što znaju da su dobri u tome. Kad to rade s nekim ko im se stvarno sviđa, može biti tako uzbudljivo, čak i ako zapravo ne rezultira ničim fizičkim. Može im dati onaj skoro trajni osećaj leptirića u stomaku, za čim zapravo žude, donosi YourTango.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy