Connect with us

LIFESTYLE

IZNENADIĆE VAS KOLIKO ŽENA (NE) MASTURBIRA: Stručnjak objašnjava zbog čega samozadovoljavanje važno za zdravlje

Objavljeno

-

FOTO: SHUTTERSTOCK

Budući da je masturbacija, naročito ženska, i dalje tabu tema, verovatno vam je promaklo da je maj Međunarodni mesec masturbacije


Masturbacija je, uprkos tabuizaciji koja je prati, sasvim normalna: dokumentovano je da su je praktikovali stari Grci i Rimljani, a čak i na crtežima u pećinama iz perioda praistorije mogu se naći prikazi samozadovoljavanja.

Međutim, kako ističe seksološkinja Isajia Mekimi, danas samo jedna od četiri žene ne praktikuje masturbaciju, a mnoge od njenih klijentkinja uopšte ne znaju kako se ona izvodi.

— Iako je masturbacija potpuno normalno ponašanje, koje prepoznaju mnoge kulture, još uvek u vezi s njom postoji tabu, naročito u slučaju žena — ističe Mekimijeva i podseća da se o muškom samozadovoljavanju ipak priča javno i da se često prikazuje u filmovima i serijama.

Ona je objasnila da je ovakav vid postizanja seksualnog zadovoljstva veoma važan jer pomaže ženama koje imaju poteškoće da dožive orgazam da shvate šta im prija. Ono poboljšava libido, čini da se osoba opusti i bolje u pozna sebe i svoje potrebe. Uz to, mastrubacijom se oslobađa stres, ali Mekimijeva napominje da treba početi postepeno i bez velikih očekivanja.

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kuhinja

NAPRAVITE LAVA KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA: Poslastica KOJOJ NIKO NEĆE ODOLETI (RECEPT)

Objavljeno

-

Lava kolač, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati


Peći 7 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni C


Odličan izbor za sve ljubitelje čokolade, lava kolač.

Sastojci:

4 jaja

120g šećera

250g margarina za kuvanje

250g čokolade za kuvanje

160g brašna

Priprema

Umutiti 4 jaja sa 120 grama šećera. U drugoj posudi pomešati 1 margarin sa 250 grama otopljene čokolade i dobro umutiti. Sada pomešati ove dve smese dodavanjem smese sa čokoladom u smesu sa jajima i šećerom.

U novonastalu smesu dodati još 160 grama brašna. Podmazati modlice i posuti brašnom radi lakšeg vađenja kolačica. Napuniti modlice do vrha. Peći 7 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni C.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h