Connect with us

LIFESTYLE

IZNENADIĆE VAS KOLIKO ŽENA (NE) MASTURBIRA: Stručnjak objašnjava zbog čega samozadovoljavanje važno za zdravlje

Objavljeno

-

FOTO: SHUTTERSTOCK

Budući da je masturbacija, naročito ženska, i dalje tabu tema, verovatno vam je promaklo da je maj Međunarodni mesec masturbacije


Masturbacija je, uprkos tabuizaciji koja je prati, sasvim normalna: dokumentovano je da su je praktikovali stari Grci i Rimljani, a čak i na crtežima u pećinama iz perioda praistorije mogu se naći prikazi samozadovoljavanja.

Međutim, kako ističe seksološkinja Isajia Mekimi, danas samo jedna od četiri žene ne praktikuje masturbaciju, a mnoge od njenih klijentkinja uopšte ne znaju kako se ona izvodi.

POGLEDAJ:  4 najčešće seksualne fantazije svakog muškaraca: Možete li da pogodite koje su?

— Iako je masturbacija potpuno normalno ponašanje, koje prepoznaju mnoge kulture, još uvek u vezi s njom postoji tabu, naročito u slučaju žena — ističe Mekimijeva i podseća da se o muškom samozadovoljavanju ipak priča javno i da se često prikazuje u filmovima i serijama.

Ona je objasnila da je ovakav vid postizanja seksualnog zadovoljstva veoma važan jer pomaže ženama koje imaju poteškoće da dožive orgazam da shvate šta im prija. Ono poboljšava libido, čini da se osoba opusti i bolje u pozna sebe i svoje potrebe. Uz to, mastrubacijom se oslobađa stres, ali Mekimijeva napominje da treba početi postepeno i bez velikih očekivanja.

POGLEDAJ:  IZAŠAO JE HOROSKOP ZA SLEDEĆU NEDELJU: Jarac u krizi, LAVU se smeši sreća! Rakovi, budite umereni
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ljubav

Ako želite da budete zaista odlični u krevetu, ove tri tajne morate da znate

Objavljeno

-

Objavio

Svako želi da u krevetu bude dobar i pokaže ono najbolje što zna, ali nije uvek sve u tehnici. Ako želite seks o kojem nećete prestati da pričate i razmišljate, onaj koji izgledati kao neka neverovatno romantična scena iz filma, isprobajte ove tri jednostavne tajne, piše Medium.

Ono što prvo treba da znate je da radost seksa nije fizička, te da su stvari koje radimo jedni drugima s telima dobre, ali da se zadovoljstvo se događa u mozgu. To znači da bez obzira na to što se događa na tim delikatnim nervnim završecima, stanje uma je sve. Možete svladati svaki pokret u priručnicima, ali ako ih ne izvodite na način koji odjekuje u kontrolnom centru, to je samo besmisleno trljanje. Takođe,  osnovna fizička kompatibilnost je važna, ali osim toga, veća dužina, veći obim, više lupanja, više ljubljenja, više minuta, sati ili bilo čega što radite, ne doprinosi većem užitku. Svako, bez obzira na opremu koju ste dobili, može iskoristiti tajne za nezaboravan seks.

POGLEDAJ:  ČIJI JE DUŽI VRHUNAC - muški ili ŽENSKI? Brojke će vas prilično IZNENADITI

Treba znati i da orgazam može biti intenzivan i snažan ili ‘dosadan’. Mnogo se više radi o tome šta osećate kad osetite vrhunac nego o tome kako se zbog njega osećate. Još jedna važna stvar je i da nezaboravan seks ne zavisi od savršene zadnjice, velikih grudi, ravnog stomaka ili definisanih trbušnih mišića. Kada zračite ljubavlju, njeno svetlo daje briljantan sjaj, a to određuje kako vas vaš partner ili partnerka vidi.

Dakle, koje su tajne?

Naučite da čitate raspoloženja svoga partnera

Najveći pojačivač užitka je osećaj simpatičnosti ili kada ste s partnerom na istoj talasnoj dužini, a važno je i znati kada stati i kada nastaviti, kao i kada promeniti položaj. Osim toga potrebno je i znati kada poslati poljubac ili jednostavno pogledati partnera u oči i nasmejati se.

Slavite svaki centimetar partnerovog tela

Postoji razlika između dodirivanja za sopstveno zadovoljstvo i dodirivanja za zadovoljstvo partnera. Takođe, postoji razlika između dodira koji potvrđuje ili preuzima vlasništvo i zahvalnog dodira, koji izražava zahvalnost. Kada slavite, prepuštate se. Kada slavite, idete polako. Kada slavite, poštujete. Ništa nije toplije od dodira s poštovanjem, što više poštujete, to ćete partnera dublje dirnuti i veća je verovatnoća da ćete se pomeriti dalje.

POGLEDAJ:  U SNOVIMA VAM SE POJAVILA ZMIJA? Pogledajte šta to znači, može predstavljati PREOKRET u vašem životu!

Setite se kada ste zadnji put odvojili vreme da se divite partnerovim rukama ili stopalima, da masirate ruke ili ramena, nežno milujete po kosi ili pređete rukama od bedara do nožnih prstiju. Dok se fokusirate na područja za koja ste mislili da nisu seksi, tad iznenada postaju seksi, a dodir ostavlja magičan i električan trag i osetićete naboj u vazduhu.

Povežite srca, a tek onda tela

Ako zaboravite da se u potpunosti uskladite sa svojim partnerom, zastanete i podsetiti jedno drugo rečima, gestovima, čak i pogledom, na ljubav koju delite, samo ćete proći kroz pokrete seksa i na kraju se osećati prazno. Kada osećate da se udaljavate od partnera, primamljivo je iskoristiti seks kako biste pokušali da ponovo uspostavite vezu, ali korišćenje intimnosti za stvaranje veze je zapravo obrnuto.

POGLEDAJ:  Seks tokom menstruacije: 5 stvari koje treba da znate pre nego što se upustite u uživanje među čaršavima

Povezanost stvara bliskost, jer veza pretpostavlja poverenje. Kada dopustite partneru da vam se emocionalno približi, rušite ‘zidove’ i dopuštate sebi da se opustite. Ovo stanje mentalne smirenosti ima ogroman efekat na telo, priprema ga i čini vas intenzivnim i senzibilnim. Partner tada oseća vašu energiju i hrani se njome, oseća vaše ruke pre dodira, ali važno je znati da se ništa od ovoga ne događa ako prvo ne uskladite svoja srca. Najlakši način da se uskladite je da zajedno ponavljate dve jednostavne reči: „Volim te.“ Kada izgovorite ove reči naglas, svet oko vas se topi, a vi ste spremni da doživite nešto nezaboravno.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h